сила бг магазин
сила бг медия
»
»
10 причини да изпиеш една бира ВЕДНАГА!

10 причини да изпиеш една бира ВЕДНАГА!Съществуват няколко забележителни, научно доказани причини да отпиеш от халбата, пълна с бира. Това уникално, любимо на поколения хора питие защитава сърцето, насърчава имунитета, предпазва костите и много повече. Даваме ти няколко причини да седнеш и веднага да изпиеш една бира.
 
1. Поддържа ритъма на сърцето
 
Когато става въпрос за алкохолно питие с ползи за здравето, първо се сещаме за червеното вино и неговата активна антиоксидантна съставка ресвератрол. Всеки знае, че то намалява риска от сърдечна недостатъчност, но всъщност и бирата би могла да бъде много полезна в тази област. Италиански учени откриват, че при умерена консумация, тя намалява риска от проблеми със сърдечно-съдовата система с 42%. За се възползваш от тези нейни предимства, трябва да ограничиш количеството до 0,5 литра на ден, при около 5% алкохол, съветват учените.


 
2. Мисли като гений
 
Една-две бири няма да те направят по-умен, но могат да насърчат фантазията ти, твърди проучване, публикувано в Consciousness and Cognition. По време на това изследване, 40 мъже наблюдавали филм, докато в същото време играели на устни гатанки. Тези, които консумират бира и имат измерено количество алкохол в кръвта 0.075, решават поставените ребуси с няколко секунди по-бързо от останалите, трезви участници. 

 

3. Предпазва от диабет тип 2
 
Холандски учени провеждат анализ върху 38 000 мъже в сферата на здравеопазването и откриват, че в групата на въздържателите, които започват да консумират бира в умерени количества за период от 4 години, се наблюдава значително по-малка вероятност от развиване на диабет тип 2. Увеличаването на алкохолната консумация в течение на времето при хора, които регулярно консумират няколко питиета на ден, не показва подобни резултати. Това води до заключението, че умереността е ключовата дума в този случай. Придържай се към една, две дневно.

 

4. Подкрепа за бъбреците
 
Учени във Финландия откриват, че при мъжете, всяка изпита бутилка бира на ден, намалява риска от поява на камъни в бъбреците с 40%. Учените не могат да обяснят напълно връзката, но се предполага, че голямото количество течност не само води до по-често посещаване на тоалетната, но също така поддържа правилното функциониране на бъбреците. Смята се също така, че хмелът е отговорен за наличието на подобна връзка, т.к. той забавя освобождаването на калция от костите и спира повторното му усвояване от бъбреците под формата на болезнени камъни.

 

5. По-бързо възстановяване
 
Според испанско изследване, бирата може да помогне възстановяването след тренировка. Учените подлагат група студенти на упражнения, докато телесната им температура не достигне близо 40 градуса, след което ги рехидратират с бира или вода. Според резултатите, тези, които консумират 0,5 л. бира, демонстрират малко-по-голяма хидратация в сравнение с групата, консумирала вода.

 
 
6. Зарежда те със самочувствие
 
Бирата разхубавява? Опитайте „биреното огледало”. Британски учени отриват, че колкото повече бира консумира даден човек, толкова повече започва да харесва себе си. В друго проучване, две групи участници, едната консумирала бира, а другата останала трезва, трябва да произнесат реч. В последствие, всеки от тях има за задача да оцени не само представянето си, но също така външният си вид, интелигентност и чувство за хумор по време на изказването. разбира се, участниците, които са консумирали бира дават по-позитивна оценка - независимо дали на практика са се провалили или не.

 

7. Подпомага зрението
 
Канадски учени откриват, че една бира на ден - особено лека или тъмна - увеличава антиоксидантната активност, която подпомага зрението и може да спре формирането на катаракта в очите. Уловката: наблюдава се обратният ефект при участници, консумирали три или повече бири на ден.

 

8. Понижава кръвното налягане
 
Високото кръвно налягане може да причини много здравословни проблеми, а според научните данни бирата е в състояние да намали риска от хипертония. Учени от Харвард откриват, че при умерена консумация на бира се наблюдава по-малък риск от високо кръвно, в сравнение с тези, които пият вино или коктейли.

 

9. Неутрализира инфекцията
 
Според проучване на Медицинския университет в Орегон, една или две чаши бира на ден могат да стимулират имунната система и да се преборят с инфекциите. Учените провеждат експеримент, при който ваксинират маймуни срещу дребна шарка, след което на някои от приматите дават алкохол, а на други подсладена вода. При маймуните с умерена консумация на бира се наблюдава по-добра реакция на ваксината, в сравнение с тези, приемали само вода със захар. При животните, които консумират по-големи количества алкохол, се демонстрира по-слаба реакция на ваксината, в сравнение с тези, получили умерена доза.

 


10. Намалява риска от фрактури

Като изключим травми, причиниени от злоупотреба с алкохол, няколко бири на ден на практика биха могли да заздравят костите. В изследване на Университета Тафтс, при мъже, консумирали 1-2 бири, се наблюдава до 4.5% по-висока костна плътност в сравнение с въздържателите.

 
Топ продукти за цялостно здраве
22
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Споменати продукти
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"MyoFusion® Probiotic Series е революционна протеинова формула със смес от шест източника на протеин. Gaspari Nutrition изпозлва само най-добрите протеинови източници и точно поради този факт с всяка една доза от MyoFusion® Probiotic Series вие зареждате мускулите си с 24 грама супер качествен протеин."

Реклама
Copyright © 2007 - 2018 silabg.com