сила бг магазин
сила бг медия
»
»
10 причини мъжете да не искат секс

10 причини мъжете да не искат секс

Мислете каквото си искате, обаче понякога на мъжете не им е до секс. Понякога. ;) При нормални обстоятелства някои мъже мислят за секс на всеки два часа, а други - на всеки седем секунди, общо към 5000 пъти годишно. Колко пъти въжделенията прекрачват границите на фантазията е комплексен въпрос, зависещ от много фактори. Комплексен и зависещ от много фактори  е и въпросът защо мъжете понякога не искат секс. Има най-малко 10 сериозни причини за смущения в либидото, на които трябва да потърсим решение.
 
1. Медикаменти
Антидепресантите и антихипертензивитe (медикаменти за регулиране на кръвното налягане) могат да причинят сексуална дисфункция. Вследствие на антидепресантите емоциите са притъпени, еакулацията се забавя, усещането и интензивността на секса отслабват и сексуалният живот е всичко друго, но не и нормален. Медикаментите за кръвно налягане могат да попречат на кръвонапълването, или да предизвикат приапизъм (прекалено концентриран приток на кръв в пениса, водещ до невъзможност за спадане), както и на общото благоразположение на целия организъм. Нелекуваната депресия също може да бъде основателна причина да не се чувствате в настроение за креватни забавления (или каквито и да е други).

 
Решение: Отключете щастливия мъж в себе си с помощта на Епимедеум (Разгонен козел).
 
2. Недоспиване
Уви, когато излезете от 20-те години на живота си, ще откриете, че алкохолът, джънк храните и най-вече недоспиването все повече започват да не ви понасят с напредването на възрастта. Ако пък сте млад, потентен и не можете да се нарадвате на партньорката си по цели нощи, в един момент това ще ви накара да ударите на камък.

 
Решение: Нищо не може да замени дълбокия и необезпокояван сън. Доставете си първо него, а после помислете за подобряване на качеството му с Мелатонин.
 
3. Хормонални нива
Няма жизнен процес, в който да не играят хормоните. Най-важният психологически стимулант на сексуалното влечение е именно тестостеронът, и по-точно свободният тестостерон в тялото. Прочетете статията ни за тестостероновия инхибитор SHBG, за да се осведомите за естествените пътища, по които тялото регулира свободния тестостерон.

 
Решение: Ако подозирате, че липсата на либидо е на хормонална основа, направете си изследвания за свободен тестостерон, пролактин, SHBG и общ тестостерон. Не посягайте към химията! Заложете на български Трибулус Терестрис.
 
4. Криза на идентичността
Ако несправедливият свят ви кара да се чувствате объркан и несигурен в себе си, това ще рефлектира и на желанието ви да се сношавате. Всеки от нас преживява някакви сътресения в живота си – смърт или отчуждение на близък човек, проблеми в училище или работата, разбити илюзии, несигурност в сексуалнатта ориентация. Въпросът е да намерите сила да се изправите, след като сте бил повален.

 
Решение: Яжте, тренирайте, спете и се чувствайте добре в кожата си!
 
5. Отблъскване от секса
Някои казват, че лошият секс е като лошата пица – в крайна сметка и сексът си е секс, и пицата си е пица, нали? Но, вместо да правят секс с нежелание, някои мъже направо се отричат от половия живот. Най-честата вина за това са проблеми във връзката, породени от липса на влечение към партньора, липса на доверие и взаимност. Може да бъде и чист мързел. Може да бъде някаква потайност, която ви е трудно да споделите, или да ви е срам от тялото ви.

 
Решение: При наличието на такива проблеми смятаме, че е най-добре да се консултирате с психолог. Намерете професионалист, който наистина да разбере положението ви, вместо някой самозванец тип “училищния педагог”, който ще ви вземе парите и ще претупа нещата.
 
6. Несъгласия с партньора
Споменахме за липсата на взаимност, нали? Когато не се разбирате с партньора си, мисълта да правите секс с него е последното, което ви вълнува. Някои мъже дори залагат на изпитаната женска тактика да “спират” секса за седмици, когато са обидени и неудовлетворени. Това говори за натрупани негативни емоции вследствие на неразрешени конфликти.

 
Решение: Изгладете недоразуменията с партньора и след това намачкайте чаршафите! Уви, звучи по-просто, отколкото е.
 
7. Стрес
Стресът е класически страстоубиец. Животът ни става все по-напрегнат – всеки ден ни преследват шефове, срокове, пътна полиция, банкери, хазаи, деца и куп други неща и отговорности. Животът в България изгражда железни нерви в сравнение с тези на европейските ни съседи, но, няма как – понякога и на коравата балканска душа й идва нанагорно и митът за потентността на българина действително остава мит.

 
Решението: Когато сме под стрес, телата ни произвеждат хормони с възпалително действие на име цитокини. Надеждите на изследователите са в Омега-3 мастните киселини. При проведените експерименти резултатите от кръвните тестове доказали, че те намалили производството на цитокини с 14%. Ако не консумирате риба и зехтин редовно, насочете се към суплемент със съдържание от поне 1000mg Омега-3 киселини.

Или опитайте класическия анти-стрес уред:

 
8. Липса на секс
И по-точно замяната му с мастурбиране. Интернет е заринат с порнография, а в България имаме и привилегията да й се наслаждаваме без да се налага да си плащаме. Порното предизвиква зависимост! Ако мастурбацията дълго време заменя секса, тялото и мозъка привикват на стимулите от порнографията и онанирането, и когато най-после ви огрее щастието след дълъг период “на сухо”, организмът ви буквално не разбира какво му се случва и как да отреагира. А митът, че честото онаниране повишава тестостерона вследствие на нуждата от компенсиране на “похабеното” семе, си е абсолютен мит.


Снимка: seir.bg
 
Решение: Ситуацията е изключително неприятна, но е напълно обратима. Въздържате се от порнография и мастурбиране, и ако сте здрав физически и псхически, след около 2-3 месеца буквално сте като нов. Ако всичко останало в живота ви е наред, ще се почувствате разгонен във висша степен. Но се владейте, за да не се изложите пред момичетата!
 
9. Страх от интимност
Възможно е да са ви нанесени психологически травми, които да ви попречат да се почувствате комфортно по време на полов акт. Възможно е и да чувствате партньора си прекалено близък и да не изпитвате сексуално влечение към него. Има и възможност да прекалявате с интимните отношения и да сте се пренаситили един на друг. Да, трудно е да си представим такова нещо като “прекалено много секс”, но то е съвсем реален фактор, оказващ влияние върху нагона ви. Апетитът тук не идва с яденето, а с въздържанието. Някои двойки пък не разполагат с подходящи условия да се развихрят – особено ако живеят с родители, които не са научени, че трябва да чукат на вратата, например.

 
Решение: Психолог, въздържание или екстрадиране на досадните родители в апартамента на баба и дядо, в зависимост от случая. 
 
10. Еректилна дисфункция
Няма мъж, чийто самолет да не е отказвал да излети. Пенисът е нашият най-добър приятел и нашият най-голям враг – най-своеволният орган, в който е концентриран и лъвският пай от достойнството ни. При проблеми с ерекцията, преждевременна или затруднена еякулация, страхът от провал може да надделее до такава степен, че направо да ни се отще да се опитваме. 

 
Решение: Ако се чудите как момчетата в порноклипчетата не “омекват” толкова дълго време, не си правете илюзии – там могъщо играе “синьото хапче”. Не ни питайте откъде знаем – просто това е същото, като да си правите илюзии, че Фил Хийт и Джей Кътлър са постигнали размерите си без стероиди. Ако сте решили да опрете до хапчетата със силденафил (в което няма нищо срамно или нередно, дори да сте тийнейджър още), отново предлагаме на вниманието ви “Разгонения козел” – механизмът на действие е идентичен с този на силденафила, но реакцията се случва по естествен, а не по синтетичен път, и положителният ефект върху либидото е по-дълготраен.

 
Финални думи
Най-важното нещо в една връзка е взаимността. Тя е определяща за взаимното щастие и качеството в секса. Проблемите не се решават с караници и обвинения, а с търпение и внимание. Не се стеснявайте да потърсите професионална помощ, или да опитате определени продукти, и не си въобразявайте, че сте повредени, защото най-вероятно не сте. Вземете предвид тези съвети и ви пожелаваме с тяхна помощ да постигнете пълноценен интимен живот.
 
Сила БГ Тийм

Вижте още: Афродизиаци | Какво представлява еректилната дисфункция? | Сексът - просто забавление, или нещо повече?
Продукти за повишаване на либидото
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2012-07-21 | 20:22:58
............
И да не забравяме, че има случаи, който са строго индивидуални. Много често има алтернативи или по-точно нещо, което не можем да си представим и обясним, въпреки наличната ни информация, система от знания и опит. Казвам го по принцип, без да съм предубеден. Винаги има изключение от правилата, който се узаконяват от собствената ни логика – винаги непогрешима, основавана от факти и знания.
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Хормоните са регулатори на всяка функция в тялото ни и трябва да им обръщаме вниемание, независмо дали става дума за здравословни причини, спокойствие в ежедневието или естетическа красота."

Реклама
Copyright © 2007 - 2018 silabg.com