сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Европейско първенство по сумо 2018 година

Европейско първенство по сумо 2018 година

Европейското първенство по сумо 2018 година ще се проведе на 27 - 29.04 в Пловдив, Пловдивски университет "Паисий Хилендарски".
 
Българската Федерация по Сумо е основана през 1995 г. и е лицензирана от Министерството на физическото възпитание и спорта (МФВС).

През 1995 г. се провежда първото национално първенство по сумо. От същата година федерацията е редовен член и на Световната федерация по сумо. В периода до 2012 г. българските сумисти – мъже и жени – са спечелили повече от 100 медала от Европейски и Световни първенства. Завоювали сме 39 златни медала, както и над 200 медала от Международни турнири.Спортът сумо в България се развива от 31 клуба в цялата страна, като в националните първенства за мъже, жени, юноши и девойки са участвали над 350 състезатели. През 1997 г. Националната спортна академия разкри специалност сумо, а през 2001 г. се дипломираха и първите български специалисти по този древен японски спорт.

През 2002 г. за първи път българин – Калоян Махлянов (Котоошу) бе приет за подготовка в професионална сумо школа в Токио и още в края на годината постигна първите си успехи. През месец септември 2004 година дебютира в елитната дивизия на професионалното сумо „ Макуучи”. През януари 2006 година получава ранг Озеки. През май 2008 година печели „Купата на императора”, като така става първия Европеец завоювал този трофей.През юли 2009 година втори българин дебютира на професионалното дохио. Това е Даниел Иванов (Аоияма). През ноември 2011 година дебютира в елитната дивизия „Макуучи”
 
Над 500 участника - мъже и жени от европейския сумо елит ще вземат участие в събитието.

Официалното откриване на първенството ще се състой на  27.04.2018година от 13:00ч.Бъдете там!

СИЛА БГ Тийм!
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Марката USP Labs изследва хиляди растения и билки, които малко хора познават и чрез тях създаде продукти, които един по един се превърнаха в бестселъри на пазара. Трудно, дори невъзможно е да чуете лош отзив за Oxyelite pro, който използва съединение, спомагащо за намаляване на ефективността на Alpha-2 рецепторите, а оттам изгаряне на мазнините бързо и ефективно!"

Реклама
Copyright © 2007 - 2018 silabg.com