сила бг магазин
сила бг медия
»
»
ГЛА - Гама-линолеична киселина

ГЛА - Гама-линолеична киселина

Гама-линолеичната киселина (GLA/ГЛА) е Омега-6 мастна киселина, съдържаща се предимно в растителните мазнини. Омега-киселините не са задължителни за поддържането на жизнените функции, но играят съществена роля в правилното функциониране на мозъка, растеж и развитие на организма. Тялото не може да ги произвежда и си ги набавя от храната. Омега-6 мастните киселини се съдържат в растителните мазнини под формата на линолеична киселина. Тялото я превръща в гама-линолеична и впоследствие в арахидониева киселина. ГЛА се съдържа в семена от иглика, пореч, касис. 

 
Употреба
 
  • ГЛА предотвратява превръщането на арахидоновата киселина във възпалителни молекули
  • Стимулира метаболизма
  • Потиска излишния естроген
  • Подобрява кожата и холестерола
  • Помага срещу астма, диабет, артрит и дори рак на гърдата
 
ГЛА би могла да ви бъде от полза при следните състояния:
 
При диабет - продължителният прием на GLA в продължение на 6 месеца успокоява симптомите на нервната болка при страдащите от диабет. 
 
При високо кръвно налягане - самостоятелно, или в комбинация с омега-3 мастни киселини. Проучване при мъже с високо кръвно налягане, поемали по 6 грама масло от касис отбелязва облекчаване на кръвното налягане в сравнение с приелите плацебо. 
 
При ревматоиден артрит - резултатите от проучванията са смесени. Съществуват доказателства, че маслото от иглика действа благоприятно срещу болки, подуване и вдървяване. За съжаление GLA не е вариант за спиране на развитието на артрита и увреждането на ставите вследствие на болестта.

 
ГЛА има дългогодишна репутация на народна медицина при лечение на алергии. Жените и децата, които са предразположени към алергии, имат по-ниски нива на ГЛА в кърмата и кръвта. Препоръчително е да се консултирате с лекар, преди да изпробвате ГЛА срещу алергията.
 
При остеопороза - хората, които не приемат достатъчно есенциални мастни киселини, са по-податливи на загуба на костна маса спрямо хората, приемащи препоръчителни дози от тях. Изследване при жени над 65-годишна възраст с остеопороза доказва, че приемалите ГЛА са изгубили по-малко кост от приелите плацебо за период от три години. Освен това плътността на костите им се е увеличила.
 
 
Суплементиране
Суплементите с ГЛА обикновено се произвеждат от маслата на игликата, пореча и касиса, най-често във форма на гелообразни капсули. Висококачественият суплемент е сертифициран като органичен от авторитетна институция, опакован е в контейнер, предпазващ от светлината, охладен и маркиран с трайност.

 
Важно
Не приемайте Омега-6 мастни киселини, ако страдате от гърчове. Ако ви предстои операция с анастезия, трябва да спрете приема на масло от иглика две седмици предварително. Избягвайте дози над 3000мг дневно, защото високите количества могат да доведат до възпаления в тялото.
 
Сила БГ Тийм

Източник: Медицински център към университета на Мериленд
.
Продукти с масло от иглика
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Какво да похапнеш този месец?
Последни коментари
Браво поздрави за предприетите мерки.
Супер, само напред и нека да се покаже на младото поколение , че без стеро ...
Здравейте, как бих могъл да се сдобия с такава тениска и стикер и ?!?!
Интересно

"Всичко, което можем да научим е, че Nutrabolics имат нова ароматизирана пудра на бюрото си. Тя може да бъде една от много видове добавки, но ако се съди по размер и количество опции, изглежда като комплекс за преди тренировка."

Е-Мейл абонамент

Въведете E-Мейл адрес:

При въвеждане на e-mail ще бъдете уведомени при нова публикация.

Реклама
Copyright © 2007 - 2017 silabg.com