сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Интервю с Николай Николов

Интервю с Николай Николов

Николай Николов е нещо като българският Рони Колман - завършил е Академията на МВР, работил е 5 години като служител на реда в отдел "Тежки престъпления" в София, а в момента е мениджър в частна охранителна фирма. И професионален културист. Ники грабна медала от първо място в категория до 180см на турнира в Пловдив, а в Сърбия стана четвърти в същата категория. Ето какво разказа той на Сила БГ.

Честито за титлата, Ники! Как се чувстваш?

Благодаря. Добре се чувствам и се радвам, че в първото си състезание успях да покажа една добра форма и да спечеля първото място.
 

Разкажи ни за себе си. От колко време се занимаваш с фитнес и кое те подтикна към тежестите?

С фитнес се занимавам от доста години, тренирам от ученик. За кратки периоди съм прекъсвал, но като цяло винаги съм бил по залите и съм тренирал.
 

Защо реши да се състезаваш като културист?

Ми то стана на принципа „апетита идва с яденето” – тренирах, достигах по-добра форма и така в един момент стигнах до по-високите нива на трениращите, а именно състезателния културизъм.

 

Работил си пет години като полицай. Какви бяха физическите изисквания на професията и по-силни ли бяха те от психологическите?

Физическите изисквания не бяха доста високи, но определено една добра физическа форма доста помага. Да си психологически устойчив е също много важно и може би първостепенно.

 

Имало ли е случай, в който мускулите и добрата форма са те спасили от опасност?

Не, не бих казал.
 

Проявяваш ли дисциплината на човек на закона и в тренировките?

Да, разбира се, самодисциплината е на доста високо ниво. Всичко в тренировките и в хранителния режим се изпълнява стриктно без компромиси.
 

Знаеш, че големият Рони Колман ти е бивш колега.

Той ли ти е идол в културизма?

Да, знам! Харесвам Рони Колман, разбира се! Не бих казал, че имам точно идоли, но като състезател по класически културизъм харесвам структурата и визията на Франк Зейн. От по-масивните културисти пък ми харесва Дориан Йейтс.

 

Смяташ ли, че си достигнал генетичния си потенциал, или има още нагоре?

О-о, разбира се, че имам още доста да поработя върху отделни мускулни групи. С треньора ми д-р Данаил Генев - Дидо ще наблегнем на някои мускули и ще понатиснем изоставащите, за да може на следващото състезание, на което участвам да съм в по-добра форма и да направя по-добро представяне.
 

С какво се различава подготовката ти за състезание от обичайния ти тренировъчен режим?

Ами хранителния режим е по-затегнат и менюто ми включва по-малко въглехидрати /или почти никакви/. Увеличаваме кардиото и тренировките с тежести стават по-интензивни - увеличаваме повторенията.

 

Разкажи ни с по няколко думи за любимите ти упражнения.

Нямам любимо упражнение, обичам да тренирам гърди, гръб също така. 
 

На кои храни залагаш?

По принцип гледам да ям разнообразно и да си набавям протеин от различни източници, т.е. от различни видове меса. Но най-много ям телешко, забелязъл съм, че телешкото ми се отразява най-добре и ми придава повече плътност. Последните месеци от състезателната ми подготовка ядях само телешко /телешки шол/.

 

Кои хранителни добавки използваш?

- Syntrax Nectar
- BCAA Ultimate Nutrition
- Amino 2200 ISS
- Arginine Ultimate Nutrition
- Vitargo
- L-Carnitine
 

Какво е мнението ти за стероидите?

Не мисля, че имат някакво водещо място. Според мен 70% от успеха е в правилното хранене, после здравите тренировки и хранителните добавки за едно добро възстановяване.
 

Какво те очаква в бъдеще?

Една добра и тежка подготовка с помощта на трениьора ми д-р Данаил Генев, благодарение на когото и на безпогрешните му методи всичко се получава доста добре. И на следващото състезание ще съм в по-добра форма.

 

Какви са съветите и пожеланията ти към читателите на Сила БГ?

Да тренират здраво, да се хранят правилно и всичко ще се получи.
 

Много ти благодарим за интервюто!

Благодаря и аз.

Не забравяйте да посетите профила на Николай Николов във Facebook!

Сила БГ Тийм
 
Любимите добавки на Николай Николов в Сила БГ!
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"За разлика от възрастните при тийнейджърите костната система все още расте и е необходима енергия за растежа на организма и костите."

Реклама
Copyright © 2007 - 2019 silabg.com