сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Кои мускули използваме по време на лицеви опори ?

Кои мускули използваме по време на лицеви опори ?

По време на всяка фаза от движението при лицева опора вашите мускули се опитват да задържат някои стави на мястото им, докато движат други. Концентричната фаза на една лицева опора включва избутване на тялото над земята докато ръцете са напълно изправени. Концентричната фаза изисква сгъване на ръцете, за да снижите тялото отново до пода, за да завършите всяка лицева опора. Горната и долната част от тялото ви трябва да са изправени в планк позиция по време на всяко повторение.



Основно гръдните мускули
Основният мускул, който се натоварва по време на лицева опора, е гръдната глава на пекторалис майор, който започва от гръдната кост и формира долната, по-голяма част от мускулната група пекторалис майор. Този мускул поддържа изтласкващите движения на горната част на тялото, като изправянето на ръцете пред вас. Въртенето на раменете навътре към центъра на тялото също задвижва гръдната глава на пекторалис майор.



Синергисти в горната част на тялото
Синергистите помагат на основните мускули да завършат конкретно движение. Мускулите трицепс брахии формират външната горна част на ръцете и способстват при лицева опора като помагат на гръдните мускули да сгънат лактите и раменете. Предните делтоидни мускули действат като синергисти по време на лицева опора, защото помагат на гръдните мускули да сгънат лактите. Ключичната глава на пекторалис майор е синергист, който сгъва ръцете, когато се спускате надолу, изпълнявайки лицеви опори.

Динамични стабилизатори на ръцете
Бицепс брахии по принцип способстват за движения, които включват сгъване на лактите. Късата глава на бицепс брахии действа като динамичен стабилизатор когато изпълнявате лицеви опори. Тези мускули са разположени по продължение на ръката от лопатката до вътрешността на лакътя. Динамичните стабилизатори поддържат ставите като същевременно се съкращават при целевата става и се разгъват при  съседна става. Цялостната дължина на бицепс брахии обаче не се променя по време на изпълнение на лицева опора.



Стабилизатори на гръбнака и краката
Стабилизаторите са мускули, които си контрахират, за да поддържат дадена поза или да фиксират става, но не изпълняват някакво значително движение. Мускулите ректус абдоминус се контрахират, за да поддържат таза и извивката на долната част на гръбнака докато изпълнявате лицеви опори. Полегатите мускули, които формират горната част на бедрата и страничната част на кръста поддържат гръбначния стълб на мястото му по време на лицева опора като увеличават вътрекоремното налягане. Мускулите, които формират предната част на бедрата, квадрицепсите, стабилизират бедрата и коленете, като поддържат краката ви изправени, докато изпълнявате лицеви опори.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Браво ! Много добре описано и обяснено!
Поздравления, наистина! Изключително ценна и конструктивна кампания. С това ...
Браво поздрави за предприетите мерки.
Интересно

"През 2012 година най-голямото изложение за хранителни добавки в света FIBO гостува за последен път в Есен, Германия, където се провежда от 1991 г. От догодина изложението се мести в Кьолн, а причината е, че всяка година на организаторите им трябва все повече място. Тазгодишното събитие събра почти 8000 души повече от миналата година (65800 срещу 58100 посетителя)."

Реклама
Copyright © 2007 - 2017 silabg.com