сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Л-Аргинин - новата "суперзвезда"

Л-Аргинин - новата "суперзвезда"

Суплементът, който получава нашия вот за завръщане на десетилетието е Аргининът. Преди двадесет години започна масовата употреба на Аргинин сред спортистите, като средство, което значително повишава производството на растежния хормон.

Въпреки всичко, ползата от него, като стимулатор на растежния хормон, така и не се материализира под формата на нови мускули в ползващите го и за това той бързо отшумя. Напоследък се наблюдава едно възобновяване на интереса, към този продукт от страна на спортистите и големите компаннии за хранителни добавки. Това се дължи на скорошни открития свързани с Аргинина, показващи дълък списък с различни възможности за приложението му, разпростиращи се от възможност за предпазване от заболявания на сърдечно-съдовата система, минавайки през редуциране на холестерола и стигащи до повишаване на кръвотока.

Причината за възобновяването на интереса към Аргинина се крие в молекула наречена - Азотен Оксид (NO). NO е новата суперзвезда сред молекулите, която според проучванията играе директна и индиректна роля във всеки аспект на човешката физиология.Аргинин е ключова съставка за производството на NO (Аргинин служи, като субстрат за азотно оксидния синтезен ензим, който произвежда Цитрулин и Азотен оксид от него), които са незаменими за цял куп реакции въвлечени в кръвоносната и сърдечно-съдовата функция.
Скорошни проучвания посочват позитивната полза от Аргинина върху подобряването на цялостния здравен статус на човек.
Например, стените на артериите трябва да се разширяват и стесняват ефективно.Азотния Оксид е незаменим помощник за тези функции. Няколко изследвания откриват, че суплементиране с 8-10 грама Аргинин на ден възстановяват правилното кръвоснабдяване в коронарните артерии и могат да подобрят общия кръвоток, което е от голямо значение за хора с исхимични заболявания.
Друго изследване доказва, че аргинина подобрява еректиалната способност при мъже с еректиална дисфункция, защото Азотния Оксид е незаменим и жизнено важен за кръвоснабдяването, въвлечено в постигането на ерекция.Аргинин има много добър профил на безопасност и досега не са отчетени токсични ефекти от употребата му. От гледна точка на бодибилдинга, Аргинин намира огромно приложение в така популярните напоследък предтренировъчни „азотни бустери“. Ползата от Аргинин в подобни предтренировъчни миксове се изразява в това, че той повишава кръвоснабдяването, а от там на лице е по-доброто напомпване и транспорт на хранителни вещества и микроелементи: витамини и минерали, аминокиселини, креатин и др.От гледна точка на здравето, Аргинин има директно приложение при хора страдащи от завишен холестерол, заболявания на коронарните кръвоносни съдове, исхимични заболявания и хора с еректиална дисфункция.

Аргинин
е есенциална аминокиселина за детския организъм, но след като тя може да се произвежда в тялото на по-късен етап от развитие е класифицирана, като не есенциална за възрастните, въпреки че зрелия организъм може да я произвежда, при някои случаи е препоръчително допълнителното суплементиране с аминокиселината.
Например, състояние познато като „идиопатична хипоспермия“ (занижен брой сперматозоиди) се благоприятства от суплементирането с Аргинин.

Аргинина
се нуждае от Манган, Аспартова киселина, Цитрулин и Глутаминова киселина за да се метаболизира правилно. Аргинина е важен за транспорта, складирането и отделянето на азотен оксид и в регулацията на протеиновия метаболизъм в човешкото тяло. Също така е и гликогеник и може да се превръща в захар.  Аргинин е въвлечен в най-значимата част на урейния цикъл, освобождаващ тялото от опасните отпадъчни продукти. Главната рола на Аргинин в урейния цикъл се изразява в метаболизирането на азота и протеина.

Пет главни ензима участват в урейния цикъл и Аргинин стимулира първия от тях, който стартира целия цикъл. Аргининовата недостатъчност може да причини алкалоза, която увеличава амоняка в урината.  Аргинина стимулира имунната система.  След суплементиране с Аргинин около четири дни преди хирургическа операция и десет дни след нея е открито, че разрезите зарастват много по-бързо в следствие на по-добрия синтез на колаген. Тъканта, от която се образува белега след зарастване на раните е с висока концентрация на Аргинин.
Повлиявайки благоприятно върху обновяването на клетките в костите и сухожилията, Аргинин се явява добър помощник за тези, който страдат от артрит и контузии.

Симптоми на аргининова недостатъчност: импотентност, намалено производство на сперма, понижен имунитет, занижено усвояване на протеин, неправилно усвояване на въглехидратите и забавено сексуално съзряване.

СИЛА БГ Тийм
Препоръчани добавки с аргинин
31
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Браво ! Много добре описано и обяснено!
Поздравления, наистина! Изключително ценна и конструктивна кампания. С това ...
Интересно

"Окситоцина отделящ се при оргазъм, също така подобрява съня. Пълноценния сън от своя страна носи множество ползи за здравето, като поддържане на здравословно тегло и кръвно налягане. Това е нещо върху, което си струва да се замислите особено, ако често се питате защо вашия партньор заспива веднага след като секса приключи. Следващия път когато не може да заспите прескочете чашата с мляко и вместо това се отдайте на любовната игра."

Реклама
Copyright © 2007 - 2018 silabg.com