сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Чесън за повече тестостерон?

Чесън за повече тестостерон?

На всеки един от нас бабите и дядовците са казвали колко е полезен чесънът, но едва ли са знаели какви точно свойства притежава. 

В някои краища на света чесънът е наричан още „воняща роза“  и според последните проучвания доказано повишава нивата на тестостерона, ключов хормон в растежа на мускулите. Също така има и още една интересна допълнителна полза в увеличаването на тестостерона – понижава нивата на кортизола.

 Кортизолът е катаболен хормон, който се конкурира с тестостерона в мускулните клетки. Съответно по-високите нива на кортизол довеждат до загуба на мускулна маса. Тъй като чесънът потиска производството на кортизол  и от друга страна стимулира тестостерона, в организма се засилват драстично анаболните процеси, респективно и изграждането на чиста мускулна маса.

 Днес чесънът се използва още и за предпазване от сърдечни заболявания, включително атеросклероза, висок холестерол, високо кръвно налягане, както и за подобряване на имунната система. Също така и е силен антиоксидант.

Според друго проучване възпира и появата на ракови клетки.

 На пазара се предлагат множество продукти, които съдържат екстракт от чесън (алицин – това е активната му съставка). Дневната дозировка е около 4 грама разделена на 2 приема, като едната е препоръчително да е около един час преди тренировка. Това ще помогне да оптимизирате анаболните качества на чесъна, като същевременно минимизирате ароматния ефект от чистата му форма.

.
Препоръчани продукти от СИЛА БГ
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2011-11-29 | 10:36:39
тестостерон
Стридите са една от най-полезните храни за нивото на тестостерона. Дълго време
Те са сочени за добър афродизиак. Скорошни проучвания сочат, че причината за това може да се крие във високото им съдържание на Цинк.
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Какво да похапнеш този месец?
Последни коментари
Браво поздрави за предприетите мерки.
Супер, само напред и нека да се покаже на младото поколение , че без стеро ...
Здравейте, как бих могъл да се сдобия с такава тениска и стикер и ?!?!
Интересно

"Фенибът е дериват на естествено произвеждащият се инхибиторен нервотрансмитер Гама-Аминобутерична Киселина – GABA. Добавката на фенилов пръстен в молекулата позволява лесното преминаване на мозъчната кръвна бариера. Открит е в СССР през 60-те години на XX век и от тогава се използва за лечение на редица заболявания като посттравматичен стрес, безсъние и др. Подобрява неврологичната функция. Ефектът от приемане на продукта преди лягане ще бъде бързо навлизане в дълбока фаза на съня ускорено възстановяване на организма. След събуждане няма да се чувствате като в мъгла, а отпочинал и готов за нови предизвикателства."

Е-Мейл абонамент

Въведете E-Мейл адрес:

При въвеждане на e-mail ще бъдете уведомени при нова публикация.

Реклама
Copyright © 2007 - 2017 silabg.com