сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Най-добрите упражнения след бременност

Най-добрите упражнения след бременност

В месеците преди раждането сте се фокусирали върху това бебето ви да е здраво и раждането да е с възможно с най-малко болка и усложнения. Но сега, когато бебето вече се е родило, без съмнение си мислите за това как отново да ви станат тесните дънки и да се чувствате както преди да забременеете. Упражненията са ефективен начин да ускорите възстановяването и да предотвратите следродилната депресия.
 
Обратно към упражненията
Американската асоциация на акушер-гинеколозите (АААГ) препоръчва упражнения след раждане, за да се възстанови физическото и психическото здраве. АААГ отбелязва също, че упражненията ще ви дадат повече енергия, ще подобрят психическото ви състояние и ще възстановят мускулната сила и тонус, особено на мускулите в тазовата диафрагма и коремната област, които са се разтегнали по време на бременността.

Според „Клиника Майо” (the Mayo Clinic), ако сте били физически активни по време на бременността и сте родили по естествен начин без усложнения, то е безопасно да се върнете към упражненията дни след раждането. Ако сте родили с цезарово сечение или сте имали структурни наранявания на матката или на влагалището, трябва да се консултирате с лекар за насоки относно това кога е безопасно да подновите тренировките.


 
Упражнения за тазовата диафрагма
Мускулите на тазовата диафрагма поддържат матката, пикочния мехур и други органи, разположени в областта на таза. Мускулите на тазовата диафрагма работят заедно с мускулите на корема и долната част на гърба, за да е таза в правилно положение и поддържат гръбнака. Промените, които се дължат на разтягането на мускулите на корема и тазовата диафрагма по време на бременност и раждане могат да доведат до проблеми в урината. Наклони в тазовата област и повдигане на бедрата в легнало положение, коремни преси и Кегел упражнения, които свиват мускулите, които контролират уринирането помагат да се възстанови тонуса и да се заздравят мускулите на таза.

Когато заякнете, може да минете на следващото ниво с Пилатес.

Кардио и съпротивителни упражнения
За да подновите стандартните упражнения като кардио и съпротивителни упражнения, АААГ препоръчва постепенно да се върнете към тях, когато се чувствате готови и способни да започнете тренировъчна програма, която да продължите. За да се постигне сърдечносъдова издръжливост и да се отървете от натрупаните по време на бременността килограми, започнете с ходене от до 30 минути, като постепенно увеличавате скоростта и времето като силите ви укрепват. Когато подновявате съпротивителните упражнения, започнете с малки тежести като обръщате специално внимание на формата и техниката. Ако от упражненията ви боли гърба или корема, може би вдигате прекалено голяма тежест прекалено скоро.Нови предизвикателства за майките
Допълнителните килограми, недостатъчният сън и новите изисквания за времето и вниманието ви може да са непреодолими за една майка. Може да се чувствате прекалено изморени или заети, за да тренирате. Но запомнете, че това е период на промяна в живота ви и ще ви отнеме време да изградите нов „нормален” начин на живот. Намерете начин да включите упражнения, когато си играете с детето си, като използвате теглото му за съпротивление. Обмислете закупуването на джогинг количка (триколесна количка ), защото тя ще даде на вас и вашето дете възможност да се наслаждавате на чист въздух, слънце и упражнения.

Сила БГ Тийм

Снимки: freedigitalphotos.net
Препоръчани продукти за бременни жени
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Браво ! Много добре описано и обяснено!
Поздравления, наистина! Изключително ценна и конструктивна кампания. С това ...
Интересно

"Сред всички странни форми на йогата, практикувани по света (пилатес, бокс, спининг), впечатление прави Антигравитационната йога, където позите се практикуват от провесен от тавана "хамак". Такава тренировка може да ви направи много гъвкав и добре разтегнат, но участниците често се оплакват от особена "йога" миризма, пропита в хамака."

Реклама
Copyright © 2007 - 2018 silabg.com