сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Най-добрите упражнения за коремните мускули

Най-добрите упражнения за коремните мускули

Преглед
Ако изпълнението на коремни преси не прави коремните ви мускули твърди като камък, подобрете рутинната си тренировка. Правете упражнения за коремната преса два-три пъти седмично, които са насочени към всеки мускул поотделно. Използвайте фитнес топка, за да засилите интензивността на тренировката. Говорете с лекаря си преди да започнете новите упражнения, особено ако имате здравословни проблеми или травми.

Разтягане на единия крак One-Leg Stretch
Подобрете тонуса на горните коремни мускули с разтягане на единия крак. Легнете по гръб на килимче за йога или на кърпа със свити колене и крака, стъпили на пода. С помощта на коремните мускули повдигнете плешките и главата си над земята като притискате брадичка в гърдите си. Вдишайте като повдигате лявото си коляно към гърдите и поставете лявата си ръка върху глезена. Поставете дясната ръка върху лявото коляно. Изправете десния крак и след това го повдигнете под ъгъл от около 45 градуса. Сменете позицията на краката си така, че десният ви крак да е сгънат, а левият – да е изправен. Същевременно сменете ръце така, че дясната да докосва десния ви глезен докато лявата почива върху дясното ви коляно. Повторете по 10 пъти от всяка страна.Преса с фитнес топка
Подобрете тонуса на коремните си мускули с упражнението за преса с фитнес топка. Поставете фитнес топката на земята, след това легнете върху нея така, че тя да е под гърба ви. Поставете крака на земята на ширината на раменете и сгънете коленете под ъгъл от около 90 градуса. Повдигнете ръце над главата и поставете палците си с длани към тавана. Стегнете седалищните и коремните мускули като повдигате тялото си в преса, като държите ръцете си над главата. Върнете в начална позиция и повторете 10 пъти.

Странична преса
Стегнете и подобрете тонуса на косите коремни мускули с упражнението за странична преса. Застанете на колене на пода, след това се наведете надясно докато можете да поставите дясната си длан на земята вдясно от тялото. Като поддържате баланса си, изправете левия си крак докато изпъвате в пръстите на крака в шпиц. Сгънете левия лакът и поставете лявата си ръка зад главата, като завъртате ръката така, че лакътят ви сочи към тавана. Повдигнете левия крак на височината на бедрата като едновременно с това изправяте лявата си ръка на нивото на раменете така, че да е успоредна на левия крак. Преместете гръдния кош леко към лявото бедро. Върнете ръката и крака в изходна позиция, след това повторете шест пъти. Повторете и с противоположната страна, след това направете още шест повторения с всяка страна.Планк с фитнес топка
Подсилете и стегнете цялата основна част на тялото си с планк с фитнес топка. Поставете топката на земята, след това застанете на колене пред нея. Сгънете предмишниците и ги поставете върху топката с ръце в юмрук. Раздалечете краката си широко, след това „ходете” назад, докато цялото тяло се изправи. Балансирайте тежестта си върху пръстите, с пети във въздуха. Задръжте тази позиция за една минута като напрягате седалището и коремните мускули.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Добави в Svejo
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Въведете горният код (*)
Коментар *
Реклама
Анкета
Колко пъти седмично тренирате?
Под 2
Между 2 и 4
Между 4 и 6
Между 6 и 8
Над 8


Последни коментари
От няколко седмици правя на смит машината, по -малък е шанса от контузия, ...
Взел съм си фат блокер за тези случеи.Не омазнявам и същевременно си хапвам ...
Единствения начин за контрол е като се стане от масата когато ти е най-слад ...
Интересно

"Малиновите кетони ускоряват отделянето на хормона норефинефрин, чиято главна функция е предизвикването на липоза. Това е процесът, при който мазнините в тялото се разграждат до по-прости продукти като мастни киселини и глицерол, за да произведат енергия."

Е-Мейл абонамент

Въведете E-Мейл адрес:

При въвеждане на e-mail ще бъдете уведомени при нова публикация.

Реклама
Copyright © 2007 - 2016 silabg.com