сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Разчитане на анализни протоколи от TLR International

Разчитане на анализни протоколи от TLR International

26.09.2016 г. В следствие на подадени потребителски сигнали през изминалата седмица за срещане на трудности по разчитане на анализните протоколи извършени от европейската екрдитирана лаборатория TLR International - Холандия, предоставяме следните разяснения.1. Анализен протокол на HAYA Labs Acetyl L-Carnitine – 650576/30.06.2016 г.

Анализният протокол на Acetyl L-Carnitine от HAYA Labs, изготвен от холандската акредитирана лаборатория TLRInternational, показва, че съдържанието на чист L-Carnitine (база) в продукта Acetyl L-Carnitine е 61600 милиграма за 100 грама. Тъй като Л-карнитинът ацетилира, се получава съдържание от 77561 милиграма за 100 грама Acetyl L-Carnitine. Изчислено за една капсула с маса 0.7 грама (по измерване на TLR International) това прави 540 милиграма Acety L-Carnitine в капсула.


Производителят HAYA Labs е посочил, че дневният прием на продукта Acetyl L-Carnitinе е две таблетки и че капсулите, съдържащи се в опаковката, са за 50 дневни приема. При дневен прием от 2 капсули, на организма се доставят посочените 1000 милиграма Acetyl L-Carnitine. За да бъдем максимално точни, две капсули дневно осигуряват 1080 милиграма активен Acetyl L-Carnitine  –  с 80 над обявените 1000, което според установени стандартни на производителя влиза в нормите за отклонение от +/- 10%.

   


2. Анализен протокол на HAYA Labs L-Carnitine 643459/28.06.2016 
Тук трябва да се вземе предвид фактът, че активната съставка на продукта е L-Carnitine Tartrate (L-carnitine база с добавени соли). С дневен прием от една капсула на продукта се доставят 250 мг L-Carnitine Tartrate.

 
Анализният протокол показва, че съдържанието на L-Carnitine е 72200 милиграма в 100 грама вещество. При брутно тегло на капсула от 0.3 грама, според измерване на холандската лаборатория TLR International, това прави 217 милиграма L-Carnitine. За да се достигне формата L-Carnitine Tartrate,трябва да се преизчисли с молекулната маса на L-Carnitine Tartrate и съответно ще се получи съдържание от 250 милиграма.Използването на соли на активните вещества, какъвто в случаят е тартратът, вместо чистите субстанции е все по-често срещана практика, особено при лекарствените продукти, за да се повиши тяхната разтворимост, както и да се модифицира продуктът по подходящ начин, така че да се усвоява по-добре от организма.


 
Съгласно европейското законодателство, хранителните добавки се контролират за отсъствието на замърсители. Останалите анализи, в това число „количествено съдържание“ се правят по абсолютно доброволно и по желание от производителите, вносителите, дистрибуторите и/или трети лица.

ИЗТОЧНИЦИ:

http://www.chemicalbook.com/
https://www.wikipedia.org/
http://www.rsc.org
http://pubs.acs.org
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/

СИЛА БГ Тийм.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Какво да похапнеш този месец?
Последни коментари
Браво ! Много добре описано и обяснено!
Поздравления, наистина! Изключително ценна и конструктивна кампания. С това ...
Браво поздрави за предприетите мерки.
Интересно

"Наскоро публикувано проучване установи, че нитратите могат да увеличат производството на сила у бързо потрепващата скелетна мускулатура при мишки, използвани като животински образец. Това се подкрепя от факта, че едно проучване при хора установи, че нитратните добавки позволяват продължително поддържане на производството на сила."

Реклама
Copyright © 2007 - 2017 silabg.com