сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Разчитане на анализни протоколи от TLR International

Разчитане на анализни протоколи от TLR International

26.09.2016 г. В следствие на подадени потребителски сигнали през изминалата седмица за срещане на трудности по разчитане на анализните протоколи извършени от европейската екрдитирана лаборатория TLR International - Холандия, предоставяме следните разяснения.1. Анализен протокол на HAYA Labs Acetyl L-Carnitine – 650576/30.06.2016 г.

Анализният протокол на Acetyl L-Carnitine от HAYA Labs, изготвен от холандската акредитирана лаборатория TLRInternational, показва, че съдържанието на чист L-Carnitine (база) в продукта Acetyl L-Carnitine е 61600 милиграма за 100 грама. Тъй като Л-карнитинът ацетилира, се получава съдържание от 77561 милиграма за 100 грама Acetyl L-Carnitine. Изчислено за една капсула с маса 0.7 грама (по измерване на TLR International) това прави 540 милиграма Acety L-Carnitine в капсула.


Производителят HAYA Labs е посочил, че дневният прием на продукта Acetyl L-Carnitinе е две таблетки и че капсулите, съдържащи се в опаковката, са за 50 дневни приема. При дневен прием от 2 капсули, на организма се доставят посочените 1000 милиграма Acetyl L-Carnitine. За да бъдем максимално точни, две капсули дневно осигуряват 1080 милиграма активен Acetyl L-Carnitine  –  с 80 над обявените 1000, което според установени стандартни на производителя влиза в нормите за отклонение от +/- 10%.

   


2. Анализен протокол на HAYA Labs L-Carnitine 643459/28.06.2016 
Тук трябва да се вземе предвид фактът, че активната съставка на продукта е L-Carnitine Tartrate (L-carnitine база с добавени соли). С дневен прием от една капсула на продукта се доставят 250 мг L-Carnitine Tartrate.

 
Анализният протокол показва, че съдържанието на L-Carnitine е 72200 милиграма в 100 грама вещество. При брутно тегло на капсула от 0.3 грама, според измерване на холандската лаборатория TLR International, това прави 217 милиграма L-Carnitine. За да се достигне формата L-Carnitine Tartrate,трябва да се преизчисли с молекулната маса на L-Carnitine Tartrate и съответно ще се получи съдържание от 250 милиграма.Използването на соли на активните вещества, какъвто в случаят е тартратът, вместо чистите субстанции е все по-често срещана практика, особено при лекарствените продукти, за да се повиши тяхната разтворимост, както и да се модифицира продуктът по подходящ начин, така че да се усвоява по-добре от организма.


 
Съгласно европейското законодателство, хранителните добавки се контролират за отсъствието на замърсители. Останалите анализи, в това число „количествено съдържание“ се правят по абсолютно доброволно и по желание от производителите, вносителите, дистрибуторите и/или трети лица.

ИЗТОЧНИЦИ:

http://www.chemicalbook.com/
https://www.wikipedia.org/
http://www.rsc.org
http://pubs.acs.org
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/

СИЛА БГ Тийм
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Започнете серията и когато дойде момента да не можете да повдигнете тежестта, партньорът трябва да ви помогне да извършите още 6-8 повторения със същата тежест, преди да можете да спрете."

Реклама
Copyright © 2007 - 2019 silabg.com