сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Време е да се погрижиш за имунната си система!

Време е да се погрижиш за имунната си система!


Изложени сме постоянно на микроорганизми, които се вдишват, поглъщат  и навлизат в кожата и лигавиците ни. Дали обаче всички тези външни фактори влияят на здравословното ни състояние или не – това определят защитните механизми и имунната ни система.Когато имунитета ни работи правилно, ние дори не забелязваме. Но когато има недостатъчна или прекалено активна имунна система, има по-голям риск от развитие на инфекции и други здравословни проблеми.Ако се чудиш как би могъл да засилиш имунната си система в този толкова важен момент, като смяната на сезоните, то тогава ние ти предлагаме тези 5 съставки, които да добавиш към арсенала си от витамини и минерали, за да се радваш на засилена имунна система!

Но първо – какво всъщност представлява имунната система?

Имунната система е интерактивна мрежа от органи и клетки, които предпазват тялото от вируси и бактерии. Имунната система работи, за да неутрализира и премахва патогени като бактерии, вируси, паразити или гъбички, които навлизат в организма.Тогава, когато работата на нашата имунна система се затрудни, ние сме изправени пред болести. Неактивността на имунната система води до тежки инфекции и тумори на имунната недостатъчност, докато свръхактивността води до алергични и автоимунни заболявания.

Удивителното нещо за имунната система е, че тя постоянно се адаптира и учи, така че тялото може да се бори срещу бактерии или вируси, които се променят във времето.

Има две части на имунната система - нашата вродена имунна система работи като обща защита срещу патогени и адаптивната имунна система, която е насочена към много специфични патогени, с които тялото вече има контакт. Тези две имунни системи се допълват взаимно във всяка реакция към патоген или вредно вещество.

Болести на имунната системаПреди да научите точно как да стимулирате имунната си система, първо разберете, че повечето имунни заболявания са резултат или от прекомерен имунен отговор, или от автоимунна атака.

Нарушенията на имунната система включват:
  • Алергии и астма
Алергиите са имунно-медииран възпалителен отговор на нормално безвредни вещества от околната среда, известни като алергени, което води до едно или повече алергични заболявания като астма, алергичен ринит, атопичен дерматит и хранителни алергии.
  • Болести на имунната недостатъчност
Имунната недостатъчност е, когато на имунната система липсва една или повече от нейните части и тя реагира твърде бавно на заплаха. Болестите на имунната недостатъчност могат да бъдат причинени от лекарства или заболявания или може да са генетично разстройство, което се нарича първичен имунен дефицит.
  • Автоимунни заболявания
Автоимунните заболявания карат имунната ви система да атакува клетките и тъканите на вашето тяло в отговор на неизвестно задействане. Автоимунните заболявания са регистрирали тревожно увеличение в световен мащаб след края на Втората световна война, с повече от 80 автоимунни заболявания и увеличаване на честотата и разпространението на тези състояния.

Тези комплексни витамини могат да подпомогнат дейността на имунната ти система и да се радваш на добро здраве:
СИЛА БГ ти предлага 5 съставки, които да добавиш към витамините и минералите, които приемаш ежедневно, за да се защитиш максимално от всички външни фактори, които могат да ограничат функциите на имунната система.
 
1.Ехинацея

Много химически съставки на ехинацеята са мощни стимуланти на имунната система, които могат да осигурят значителна терапевтична стойност.Ехинацеята има предимства, които включват имуностимулация, лечение на остра инфекция на горните дихателни пътища и редица други.

2. Пробиотици

Пробиотиците са „добри” бактерии, които стимулират детоксикацията на дебелото черво и подпомагат имунитета.


 
3. Астрагалус

Aстрагалусът е растение от семейството на бобовите растения, което има много дълга история като бустер за борба с болестите.Коренът му е използван като адаптоген в традиционната китайска медицина в продължение на хиляди години.

6. Джинджифил

Джинджифилът помага за разграждането на натрупаните токсини в организма, лекура широк спектър от заболявания, които практически унищожават имунната система и има противовъзпалително действие.7. Женшен

Женшенът, принадлежащ към рода Panax, може да ви помогне да стимулирате имунната си система и да се борите с инфекциите. Корените, стъблата и листата на жен-шен са използвани за поддържане на имунната хомеостаза и подобряване на резистентността към заболявания или инфекции.Женшенът подобрява ефективността на вашата имунна система чрез регулиране на всеки вид имунна клетка.

Опитай и тези топ продукти на водещи марки в света на хранителните добавки, които ще стимулират имунната ти система и ще ти помогнат да се справиш с всякакви климатични промени:

Ехинацея:
Пробиотици:Астрагалус:Джинджифил:Женшен:СИЛАБГ Тийм!
Ето ги и продуктите, които ще подпомогнат дейността на имунната ти система:
44
.
00
лв.
17
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Споменати продукти
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Една от тайните на предотвратяването на натрупването на мазнини са кардио упражненията. Много бодибилдъри ги изключват в период за маса, което е грешен ход. Два-три пъти седмично можете да правите 10-15 минути високоинтензивно кардио, или стандартни кардио упражнения до 20 минути. Това ще задържи мазнините под контрол, освен ако не преяждате."

Реклама
Copyright © 2007 - 2018 silabg.com