сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Тайната на стаковете

Тайната на стаковете

Концепцията на фитнеса и бодибилдинга винаги се свежда до изграждането на чиста мускулна маса. Еволюцията на хранителните добавки е толкова напред, че понякога от огромния избор на суплементи е трудно да подберем подходящите такива. Най-добрият избор в такъв случай е да разчитаме на научно доказали се добавки, които да помогнат за изграждането на чиста и плътна мускулатура.

Креатинът е най-изследваната съставка и най-масово използваната. Стотици изследвания потвърждават ефективността му за мускулна маса и увеличаване на силата. С помощта на креатин, резултати от порядъка на 4-5 кг и 10-15% увеличение на силата са напълно реални.

Creaform

Бета-аланинът е  друга съставка, която перфектно се комбинира с креатин за увеличаване на ефективността му. Веднъж попаднал в мускулната клетка, бета-аланинът си взаимодейства с аминокиселината хистидин и образуват карнозин. Количеството му в мускулната клетка е в пряка зависимост със силата и обема на мускулите. Изследванията доказват, че при комбинация на креатин с бета-аланин се натрупва повече маса и се изгарят допълнително мазнини, отколкото само при употреба на креатин.

Beta Alanine

Без протеин няма как да се изградят големи и твърди мускули.

Белтъчините са най-важната градивна частица за мускулатурата. Суроватъчният протеин се усвоява най-бързо, богат е на БЦАА и неговите пептиди стимулират кръвообращението (а оттук и по-бързия пренос на хранителни вещества към муаскулните клетки).

PhD Pharma Whey

Казеинът е другият протеин, от който тялото ни има огромна нужда. Докато суроватка е перфектна за преди и след тренировка, когато имаме нужда от бърз прилив на аминокиселини,  казеинът се препоръчва като нощен протеин за по-дългото им и постепенно освобождаване. Последните изследвания обаче показват, че въпреки по-бавното си усвояване, приеман след тренировка казеинът увеличава протеиновия синтез (процесът, който води до мускулен растеж) по същия начин както и суроватката. Ето защо комбинацията от казеин и суроватъчен протеин след тренировка води до по-добри резултати, отколкото ако се използва само един от тях.

Casein
Как да ги комбинираме? 30 минути преди тренировка си правим шейк от 20 грама суроватъчен протеин, 3-5 грама креатин и 1-2 грама бета-аланин. 30 минути след тренировка отново шейк от 30 грама суроватка, 15-20 грама казеин, 3-5 грама креатин и 1-2 грама бета-аланин.

Препоръчани продукти от СИЛА БГ
109
.
01
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Какъв е цветът на това, което ядете? Ако е бял, не е правилно. В по-голямата си част много от "белите" храни, които ядем, не са толкова здравословни за нас. Разбира се, това не включва бели меса като пилешко или пуешко, яйчен белтък, мляко, сирене. Вместо това се отнася до прости въглехидрати, от които се пълнее. Простите захари изострят нивата на инсулина, което съхранява храната като мазнини, вместо да я изгаря."

Реклама
Copyright © 2007 - 2018 silabg.com