сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Телесна метаморфоза с Крисчън Бейл

Телесна метаморфоза с Крисчън Бейл

Крисчън Бейл е от онзи възхитителен тип актьори, които не допускат компромиси с участието си и отдават всичко, за да влязат в роля и да бъдат възможно най-убедителни на големия екран. Във всеки филм физиката на Крисчън няма нищо общо с начина, по който е изглеждала предишния път, в който сме го гледали. Той буквално трансформира тялото си, отслабвайки или наддавайки с килограми, които ни се виждат невъзможни. 
 
За да се подготви за ролята си в “Машинистът” (2004), Крисчън отслабва с 28кг до 55кг за 3-4 месеца, минавайки на диета от ябълки, кафе и цигари. След което трябва да възстанови теглото си и да качи още почти 30кг чиста мускулна маса за шест месеца [!], за да може да започне снимките на “Батман: В Началото” (2005). По всичко личи, че той не е прибягвал до стероиди – физиката му изглежда естествена и не прекалено “нацепена”. Освен мускули, той е трябвало да развие и много сила и подвижност, за да може да изпълнява бойните сцени и други каскади.
 
Тази статия ще ви предложи малко информация относно тренировките и хранителния режим на Крисчън Бейл по онова време. Както и повечето от вас и ние нямаме търпение да видим как ще изглежда той в предстоящия “The Dark Knight Rises” и да се доберем до по-актуалната му тренировъчна програма.


Изумително, нали?

Диетата

Целта на Крисчън е била покачване на маса. На много маса. Започвайки от почти застрашаващо живота тегло на недохранен човек, той е качвал с 6000 калории на ден, хранейки се през два-три часа. Храната му е била в съотношение 1:2:3 – 1 части мазнини, 2 части протеини, 3 части въглехидрати.
 

Тренировките

За да влезе в образа на супергерой, Крисчън залага на силови и експлозивни упражнения като пауър клийн и клякане с отскок. Едно добро упражнение за развиването на експлозивна сила е бенч преса на смит-машина, където "експлодирате" с изтласкване на тежестта така, че ръцете ви да я подхвърлят нагоре и гравитацията да я върне обратно в тях. Трябва да упражнявате пълен контрол над всеки момент от упражнението!

Място в програмата имат и други базови упражнения като клякане, мъртва тяга и военни преси.
 
Ето как би изглеждала тренировката на Крисчън през седмицата:

Ден 1 

 
Суперсет на набиране и издърпване на скрипец за гръб – 4 серии, 12 повторения. Това се използва като загрявка и подготвя тялото за тежки силови упражнения.
 
Хай-пулове: 4 серии по 10, 8, 6 повторения. При изпълняването трябва да “експлодирате” от пръстите на краката.
 
Пауър клийн: 4 серии по 10, 8, 6 повторения. Чудесно упражнение за натрупване на мускулна маса, което натоварва повечето главни мускулни групи.
 

Ден 2

 
Спринтове: 5 пъти спринт на 30м и 5 пъти спринт на 40м. Почивка  между спринтовете – 1 минута, между дистанциите – 2 минути.
 
Клякане с отскок: 4 серии по 10, 8, 6 повторения. Работната тежест трябва да е минимална, за да не се нараните – можете да го изпълнявате и с тежестта на тялото.
 
Напади: 4 серии по 10 повторения

Ден 3

 
Загрявате с 3 серии флайсове с дъмбели по 12 повторения и бенч преса на смит-машина – отново 3 серии по 12 повторения. Трябва да използвате максимална за възможностите ви тежест.
 
Експлозивна бенч преса: става дума да изтласквате щангата така, че ръцете ви да я пускат за кратко и гравитацията да я връща обратно в тях. 4 серии по 10, 8, 6 повторения. Упражнявайте пълен контрол над тежестта!
 
Рикошети: маркирате си един квадрат на пода и започвате да скачате от ъгъл на ъгъл в четирите му ъгли с максимална бързина. Две минути скачате, 30 секунди почивате. Упражнението се изпълнява за половин час.
 

Ден 4

Този ден е почивен, но трябва да се движите – например, да потичате или поплувате.
 

5, 6 и 7 ден:

Повтаряте 1, 2 и 3 ден

Финални думи

Тези упражнения ви дават всичко необходимо да трансформирате тялото си в такова на супергерой. Ще тичате по-бързо, ще скачате по-високо и рефлексите ви ще станат по-бързи. Но не се захващайте да ловите престъпници -.оставете това на Батман или Бойко Борисов. Използвайте постиженията си, за да задиряте мацките в залата. :)
 
Сила БГ Тийм

Снимки: Интернет
Суплементи от лабораторията на Батман!
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Няма нищо по-добро от спорта, което да те кара да се чувстваш жив."

Реклама
Copyright © 2007 - 2019 silabg.com