сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Упражнения за трицепс с гирички

Упражнения за трицепс с гирички

Упражненията за трицепс с гирички са предназначени за стягане и тонизиране на мускулите на трицепсите индивидуално или едновременно, в зависимост от упражнението, което изпълнявате. Упражненията с гирички варират от кик-бек до разтягане. Докато много упражнения за трицепс с гирички изискват дъмбел във всяка ръка, с някои упражнения можете да работите и с двата трицепса едновременно само с една тежест.

Разтягане на трицепса над главата върху фитнес топка
Това упражнение ще заздрави и двата трицепса с помощта на само една гиричка. Седнете върху фитнес топка с изправен гръб и стъпили здраво на пода. Поставете ръцете под всеки от краищата на гирата и вдигнете, докато държите тежестта точно над главата. Сгънете в лактите като така тежестта се придвижва надолу зад главата докато предмишниците ви образуват 90-градусов ъгъл с тялото. Бавно вдигнете обратно и повторете.Кик-бек за трицепс с дъмбели
Тези кик-бек упражнения за трицепс ще заздравят три части на мускула на трицепса. Вземете лека гиричка и отидете до пейка за упражнения. Поставете лявото си коляно на пейката, докато десният крак остава стъпил на земята. Леко сгънете дясното си коляно и поставете лявата си ръка на края на пейката за опора. С тежестта в дясната си ръка, сгънете ръката, докато се образува ъгъл от  90-градуса между горната и долната част на ръката. От тази позиция изпълнете кик-бек с ръката, като я изпъвате в лакътя докато се изпъне напълно. Върнете в изходна позиция и повторете. Изпълнете упражнението и с двете ръце, преди да спрете.

Разтягане на трицепса в легнало положение
Това упражнение ще придаде тонус на трицепсите. Легнете на пейка за упражнения (бенч) с изправен гръб и сгънати колене. С крака, стъпили на пода, вземете по една гиричка с всяка ръка и я сложете на гърдите. От това положение сгънете ръцете в лактите, като държите гиричките точно пред лицето си докато лактите се изравнят с гърдите. От тук изпънете в лактите, докато ръцете са перпендикулярни на пода. Бавно свалете ръцете и повторете.

Бенч преса с дъмбели
Това упражнение ще заздрави и бицепсите и трицепсите. Легнете на пейка за упражнения (бенч) с крака, стъпили на пода и сгънати колене. Вземете по една гиричка във всяка ръка и ги поставете на нивото на гърдите, все едно са щанга. От това положение избутайте нагоре и с двете ръце, като гиричките се докосват, докато ръцете са напълно опънати. Бавно върнете ръцете в изходно положение и повторете докато се уморите.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Браво ! Много добре описано и обяснено!
Поздравления, наистина! Изключително ценна и конструктивна кампания. С това ...
Браво поздрави за предприетите мерки.
Интересно

"PhD отново вдигнаха летвата, този път в категорията протеинови десерти. Новата вкусотия се казва Pro Oat-cookie и ще ви достави цели 32 грама суроватъчен протеин при само 25 грама бавни въглехидрати!"

Реклама
Copyright © 2007 - 2018 silabg.com