сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Упражнения за трицепс с гирички

Упражнения за трицепс с гирички

Упражненията за трицепс с гирички са предназначени за стягане и тонизиране на мускулите на трицепсите индивидуално или едновременно, в зависимост от упражнението, което изпълнявате. Упражненията с гирички варират от кик-бек до разтягане. Докато много упражнения за трицепс с гирички изискват дъмбел във всяка ръка, с някои упражнения можете да работите и с двата трицепса едновременно само с една тежест.

Разтягане на трицепса над главата върху фитнес топка
Това упражнение ще заздрави и двата трицепса с помощта на само една гиричка. Седнете върху фитнес топка с изправен гръб и стъпили здраво на пода. Поставете ръцете под всеки от краищата на гирата и вдигнете, докато държите тежестта точно над главата. Сгънете в лактите като така тежестта се придвижва надолу зад главата докато предмишниците ви образуват 90-градусов ъгъл с тялото. Бавно вдигнете обратно и повторете.Кик-бек за трицепс с дъмбели
Тези кик-бек упражнения за трицепс ще заздравят три части на мускула на трицепса. Вземете лека гиричка и отидете до пейка за упражнения. Поставете лявото си коляно на пейката, докато десният крак остава стъпил на земята. Леко сгънете дясното си коляно и поставете лявата си ръка на края на пейката за опора. С тежестта в дясната си ръка, сгънете ръката, докато се образува ъгъл от  90-градуса между горната и долната част на ръката. От тази позиция изпълнете кик-бек с ръката, като я изпъвате в лакътя докато се изпъне напълно. Върнете в изходна позиция и повторете. Изпълнете упражнението и с двете ръце, преди да спрете.

Разтягане на трицепса в легнало положение
Това упражнение ще придаде тонус на трицепсите. Легнете на пейка за упражнения (бенч) с изправен гръб и сгънати колене. С крака, стъпили на пода, вземете по една гиричка с всяка ръка и я сложете на гърдите. От това положение сгънете ръцете в лактите, като държите гиричките точно пред лицето си докато лактите се изравнят с гърдите. От тук изпънете в лактите, докато ръцете са перпендикулярни на пода. Бавно свалете ръцете и повторете.

Бенч преса с дъмбели
Това упражнение ще заздрави и бицепсите и трицепсите. Легнете на пейка за упражнения (бенч) с крака, стъпили на пода и сгънати колене. Вземете по една гиричка във всяка ръка и ги поставете на нивото на гърдите, все едно са щанга. От това положение избутайте нагоре и с двете ръце, като гиричките се докосват, докато ръцете са напълно опънати. Бавно върнете ръцете в изходно положение и повторете докато се уморите.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Рефлексотерапевтите смятат, че има определени точки на стъпалата ни, свързани с всеки един от важните органи. Обработвайки чрез лек натиск тези точки, те повлияват на различни проблемни зони в човешкото тяло. Подложките за крака Кенрико използват същата презумция, но елиминират нуждата от специалист или терапевт. Създателите на детокс терапията за крака смятат, че токсините могат да бъдат извличани от порите на стъпалата ни. За целта се използват два метода: Детокс вана за крака и Детокс подложки."

Реклама
Copyright © 2007 - 2019 silabg.com