сила бг магазин
сила бг медия
»
»
НАЙ-ДОБРИЯТ ПРОТЕИНОВ ПРЕДТРЕНИРОВЪЧЕН ШЕЙК

НАЙ-ДОБРИЯТ ПРОТЕИНОВ ПРЕДТРЕНИРОВЪЧЕН ШЕЙК

При направата на протеинов шейк преди тренировка, най-добра е комбинацията от соев протеин със суроватка. Поне така твърди Грегори Пол в своето изследване. По време и след интензивни тренировки, мускулните клетки имат нужда от аминокиселини за да се възстановят. Две са аминокиселините, от които нуждата е най-голяма: АРГИНИН и ЛЕУЦИН.

Суроватката е богата на леуцин, а соята на аргинин. Макар и с различна степен на усвояемост, ефектите от дввата протеина върху мускулната маса и сила са почти еднавки. Недостатъците на соята според някои твърдения са,че занижава нивата на тестостерон (което Грегъри Пол оборва).

soywhey2

 Добавянето на казеин преди и след тренировка не би било подходящо, поради по-бавното му усвояване и приток на аминокиселини към мускулите (ето защо най-добре е да се употребява преди лягане за по-продължително подхранване на мускулите по време на сън).scitec_soypro_910g_500x500

Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Един от най-важните и ефективни антиоксиданти е витамин Е. Освен, че стимулира мускулния растеж и забавя мускулното разграждане, той притежава редица здравословни качества като стимулиране на сърдечно - съдовата и имунната системи, подобрява зрението и играе важна роля в профилактиката за предотвратяване на рак."

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com