сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Предимствата на спининг тренировката

Предимствата на спининг тренировката

Спининг е предимно аеробно упражнение, което се извършва на стационарно колело на закрито, с акцент върху силата, издръжливостта и високата интензивност. Това е една от най-популярните тренировки в световен мащаб, отличен начин за изгаряне на калории и намаляване на стреса.
 
Спининг тренировката се извършва върху статично колело с различни степени на натоварване. Този тип колела са снабдени с монитор, на който можеш да следиш прогреса, за да поддържаш мотивация и да постигнеш фитнес целите си. Спининг тренировките има много предимства и ползи за здравето:
 

Гориш калории 
 
Една спининг тренировка от 45 минути може да изгори около 500 калории, което е доста повече в сравнение с други видове тренировки. Естествено, количеството изразходвани калории зависи от интензивността на тренировката, а това от своя страна можеш да контролираш чрез степените на трудност на самия уред. 
 
По-висок мускулен тонус
 
Спининг тренировката може да ти помогне да повишиш тонуса на мускулите. Тя се фокусира върху мускулите на централната част на тялото (трупа), както и върху седалището и бедрата. Докато въртиш педалите, ще натовариш бедрата и прасците, а ако поддържаш правилна позиция върху колелото, ще разработиш и коремните мускули. Колкото по-бързо въртиш педалите, толкова повече мазнини ще изгориш. По-бавно въртене в комбинация с по-високо напрежение, ще накара мускулите ти да се активират с максимална мощност. 
 
Повече издръжливост 
 
Редовните спининг занимания ще ти помогнат да увеличиш издръжливостта по време на кардио. Това ще ти е от полза, особено ако се чувстваш слаб и се задъхваш дори след незначително усилие, като изкачване на стълби. С течение на времето, ще се научиш да регулираш дишането и ще увеличиш аеробния капацитет на белите дробове, което ще окаже положително влияние върху сърдечната честота. 
 
 
Минимално натоварване на ставите
 
Спининг тренировката оказва минимално напрежение върху коленете и ставите, за разлика от тичането или други аеробни упражнения. Този тип тренировка се препоръчва за хора, които страдат от артрит.

Облекчава стреса 
 
Почти всички видове упражнения съдействат за намаляване на стреса. Въпреки това, спининг тренировката може да бъде още по-ефективна в това отношение. Това се дължи на факта, че тренировката е интензивна и най-често се провежда в група, където можеш да се срещнеш с други хора и да се социализираш. Спининг класове се провеждат от инструктор, който допълнително ще те мотивира по време на цялата тренировка. В допълнение, упражненията са съпроводени от музика, която ще направи тренировката още по-забавна.
 

Минимален риск 
 
При тичането и джогинга има висок риск от травми, докато при спининга той е сведен до минимум. Въпреки това е препоръчително да разгрееш преди началото на тренировката, за да не разтегнеш някой мускул.
 
 
Сам контролираш темпото
 
При стационарното колело можеш да регулираш напрежението и натоварването по време на тренировка, за да го настроиш според индивидуалните си нужди и фитнес цели.


 

Следиш резултатите
 
Повечето стационарни колела ти дават възможност да проследиш количеството изгорени калории, пробега и дори пулса. Това означава, че можеш да следиш напредъка си, което е допълнителен мотивиращ фактор.
 

Можеш да тренираш целогодишно
 
За разлика от други видове тренировки, като джогинг, които се влияят от атмосфертните условия и не са особено приятни през месеците с екстремни температури, спинингът е упражнение, което можеш да правиш по всяко време на годината.
 
 
 
Препоръчани продукти за твоята тренировка
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Споменати продукти
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"С напредване на възрастта и при трениращите с големи тежести, често се появяват ставни проблеми. При професионалните спортисти също се наблюдават множество травми от това естество. Огромната индустрия на хранителните добавки не е пропуснала да създаде продукти, които да помогнат на всички спортуващи да тренират на 100%."

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com