сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Росен: Моето най-силно постижение !

Росен: Моето най-силно постижение !

Започнах да тренирам преди 3 години, дни преди да направя 15. Може да се каже, че водих заседнал начин на живот до тогава, въпреки че бях спортна натура. Стоенето и храненето пред компютъра за щастие не ми се отразиха отрицателно на килограмите, заради бързият ми метаболизъм. Причината да започна да тренирам беше критиката от страна на брат ми, на който благодаря, че отвори очите ми. Постоянно ми се караше, че не излизам и стоя само вкъщи, но  не обръщах внимание на приказките му. От няколко месеца бях забелязал, че докато си стоя пред компютъра и играя глупави игри, брат ми тренира вкъщи и може би от там се започна. Беше ми интересно как тренира, защото ефекта върху неговото тяло беше голям. Реших да му кажа, че и аз искам да тренирам с него, след което той ми предложи да си правим тренировките заедно. В началото беше ми беше много трдуно, започнах с упражненията, които правеше брат ми, но с по-малко повторения в серия, а ето ги и тях:

Лицеви упори с вдигнати на по-високо крака:
3x 10 тесен хват
3x 10 широк хват

домашни кофички(dips chair)
3x 20
Повдигане на краката от лег
3x 50

Правих тези упражнения през ден.
Тренирах така в продължение на 5 месеца. Последните 2 месеца от тези 5 програмата ми изглеждаше по същия начин, но с променени повторения.

Лицеви опори с вдигнати на по-високо крака:
3x 25 тесен хват
3x 25 широк хват
домашни кофички(dips chair)
3x 40

Повдигане на краката от лег
3x 80

Продължих да тренирам защото и брат ми ме стимулираше, казваше, че имам голям прогрес. Дали заради това, за да не се връщам към стария начин на живот пред компютъра или защото наистина имаше ефект? :)  В крайна сметка ефект наистина имаше и то немалък, визуално, от към сила и здраве. Постепено бях започнал да излизам всеки ден и често да не се прибирам навреме. Тренировката си беше една и съща, без промени, докато една вечер попаднах на клипове с упражнения на лост и успоредка. (A.K.A. Street-fitness). Видях изпълнението на накои от по-трудните упражнения като: Planche push ups, front lever, Human flag, OAPU и др. Реших, че упражнението Back lever е най-лесно и така отидох в двора на училище, разполагащо с успоредка и лост за да се помъча да го направя. Контузих си дясното рамо разбира се без предварителни тренировки за самото упражнение и елементарна загрявка. От този ден нататък започнах да се интересувам от всичко свързано с човешкото тяло. От там дойде и манията ми да кандидатствам медицина, което едва ли ще стане поради ред причини. От тогава започнаха и тренировките ми на лост и успоредка. Успоредно с това изчетох много материал, от където са  и знанията ми за начините не трениране на лост-успоредка, във фитнес залата, хранене, състав на храните и тнт. неща и подробности, които не спирам да чета и до днес ежедневно. Започнах да си правя тренировки първо вкъщи, а после и на лостовете. В началото нямах изготвена програма, а и не ми трябваше, беше ми трудно да направя 8 кофички. С времето се усъвършенствах, тренировките ми ставаха все по-тежки. Година и половина не осъзнавах, че резултатите не зависят толкова от тренировката, колкото от храната. За щастие имам добри гени и се развивах без нуждата от подбор на храната.
Мога да разказвам още много за мен, как тренирам и се храня, но е прекалено дълго, а и толкова ви стига, повече инфо в социалните мрежи. :)

3 години по-късно тренировката ми изглежда по този начин:
Не е нищо от типа на определена последователност на упражнения в различните дни. Тренировката ми започва с по-трудните гимнастически упражнения. Тренирам интуитивно, с една подробност. Избирам 2 дни в седмицата, в единия правя 100-200 наабирания с широк хват разредени в серии по 8-10, а в другия избран ден 100-400 кофички разредени в 10 повторения на серия. Бройките зависят от състоянието, в което се съм, тренировката също. Бедрата тренирам с обикновени клекове и с 4-8 спринта по 50 метра, това ми е и едното упражнение за гръб и страничните коремни мускули (косите).Прасците са ми генетично развити. Предниtе коремни мускули тренирам с упражнения щадящи прешлените като: Повдигане на краката от вис, Dragon flag, front lever и L-sit

Пробвал съм някои хранителни режими, имат положително въздействие, но в момента нямам възможност да спазвам почти нищо. Избягвам да се храня с боклуци и наблягам на протеините от храната до колкото е възможно. Въпреки бързия ми метаболизъм внимавам какво и по колко хапвам защото имам Синдром на Хепермобилните стави.

За стаж във фитнес залата не може да се говори много. За 3 години тренировка съм посещавал фитнеса 3 месеца, за всяка година по 1 месец, за да разнообразя упражненията и движенията.

Параметрите на тялото ми в момента са 175 см. ръст и 73 кг. (бях 51 кг. когато започнах да тренирам)
Като цяло целите ми са дълбок релеф постигнат по естествен начин и плавното покачване на мускулна маса.

СИЛА БГ Тийм

Ако харесвасвате този участник в играта на СИЛА, гласувайте с "Харесвам" - бутона под тази статия.
Препоръчани продукти за релеф и мускулна маса
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Резултатите от изследването, публикувано в списание PLoS ONE показаха, че докато мускулните нива при гризачи на хмелова диета почти не паднали, при мишките, които не получавали флавоноида 8-PN в храната си е установен 10% спад в мускулите за периода на проучването."

Реклама
Copyright © 2007 - 2019 silabg.com