сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Стига сте тъпеели на плажа!

Стига сте тъпеели на плажа!

 

Това, че сте на почивка, не означава задължително, че трябва да избягвате всякаква физическа активност. Напротив, в 21 век отдавна е доказано, че активната почивка оказва значително по-голям рекреационен ефект както във физическо, така и в психическо отношение. За целта физическите занимания трябва да не са дълги и да не се достига до максимална интензивност.

 

Друг ключов съвет е да разнообразявате. Например ако сте избрали да прекарате отпуската си на морето и в хотела има фитнес зала, не е задължително да продължите с фитнес тренировките си. Вместо това, ние ви предлагаме да опитате нещо различно. Точно така, чрез плуване.
 

Преди да изпълните дадената програма, е необходимо да се запознаете с характеристиките на различните стилове. Това ще ви помогне сами да модифицирате предложената програма за да я адаптирате към вашите цели и възможности:

 

 • Бруст Най-бавния плувен стил, но е и единствения, в който по-голямата двигателна сила се осъществява от краката (55% към 45% за ръцете). Подходящ е за аеробно (кардио) натоварване, тъй като за да горите мазнини, е необходимо по време на натоварването да усвоявате достатъчно кислород – нещо, реално постижимо впредвид умерената интензивност на стила. Границите на пулсовата честота когато осигуряването на енергия е аеробно, зависят от възраста и пулса в покой, но в повечето случаи е от 110 до 140 уд./мин. Също така, в краката преобладават червените мускулни влакна, които имат митохондри и могат да ползват мазнините за енергия.

   

  Натоварва предимно: квадрицепсите, широкия гръбен мускул, задната част на раменете и трицепсите.

 

Най-добрите добавки за бруст:

AMIX Amino HYDRO-32

PRIMAFORCE ALCAR

 

 

 • Гръб – също е умерено интензивен стил, който може да се предпочете за загряване или разпускане преди/след тренировката, но при него акцента е повече в ръцете.

   

  Натоварва предимно: квадрицепсите, задната част на бедрата и раменете.

 

Най-добрите добавки за гръб:

PRIMAFORCE Beta-Alanine

AMIX CarboJet Gain

 

 

 • Кроул – това е оптималния стил по отношение на изтощителност и скорост.

  Може да бъде изпълняван в различен такт (съотношението на загребванията с ръцете и маховете с краката). Дишането също може да се извършва на различен брой цикли.

   

  Натоварва предимно: квадрицепсите, задната част на бедрата, раменете и широкия гръбен мускул.

  Най-добрите добавки за кроул:

  AMIX Re-Core Concentrated

  AMIX Vitargo + KreAlkalyn

   

   

 • Бътерфлай – това е най-изтощителния стил и е много високо интензивен. За съжаление той е най-труден в техническо отношение и ако не сте го усвоили достатъчно добре, ви препоръчваме да използвате кроул за високоинтензивните натоварвания.

   

  Натоварва предимно: квадрицепсите, корема, раменете, трицепсите и широкия гръбен мускул.

 

Най-добрите добавки за бътерфлай:

HAYA LABS Sports Taurine

BULK POWDERS Caffeine

Програма:

 

Започнете с махове и кръгови движения във всички основни стави в тялото (врата, раменете, лактите, китките, таза, коленете и глезените).

 

След това направете 5-10 минутно бягане с умерена скорост, за да повишите телесната си температура. Това ще ви предпази от схващания, когато влезете в по-студената вода.

 

100 метра гръб

4 х 50 метра кроул с по 3 минутни почивки

300 метра бруст

100 метра гръб

 

Тъй като преди плуване е необходимо да не сте се хранили поне един час, хранителните добавки остават единствения надежден начин за да си осигурите прилив на енергия, издръжливост и необходимото възстановяване. За да се справите с това ново предизвикателство, СИЛА БГ създаде идеалния за целта стак, който ще ви взриви от мощ и като излезете от водата, ще сте по-напомпени от всякога:

 

PROMO STACK Pump and Recovery Complete Stack
 

От гледна точка на безопасността, ви напомняме да плувате само в спокойно море, в охраняемите зони, в часавете, когато спасителите са на постовете си и само до допустимата дълбочина. Най-добре е и ако изпълнявате тренировката заедно с партньор, така че при получаване на крампа или друг проблем, да си окажете помощ. Не забравяйте да изберете и точното място за тренировката така, че да могат всички мацки на плажа да ви се любуват безпроблемно!

 

Стига сте се излежавали безцелно на плажа! Вместо това влезте във водата и опитайте да се справите с предизвикателството на СИЛА БГ!

 

СИЛА БГ Тийм!

 

Подходящи суплементи за плувните ви тренировки
22
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Според Американското психиатрично дружеством 80-90 % от случаите на депресия могат да се лекуват успешно, но две трети от страдащите от депресия не получават нужната им помощ. Мнозина не търсят лечение, защото се срамуват, или защото са обзети от летаргия и отчаяние."

Реклама
Copyright © 2007 - 2019 silabg.com