сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Стига сте тъпеели на плажа!

Стига сте тъпеели на плажа!

 

Това, че сте на почивка, не означава задължително, че трябва да избягвате всякаква физическа активност. Напротив, в 21 век отдавна е доказано, че активната почивка оказва значително по-голям рекреационен ефект както във физическо, така и в психическо отношение. За целта физическите занимания трябва да не са дълги и да не се достига до максимална интензивност.

 

Друг ключов съвет е да разнообразявате. Например ако сте избрали да прекарате отпуската си на морето и в хотела има фитнес зала, не е задължително да продължите с фитнес тренировките си. Вместо това, ние ви предлагаме да опитате нещо различно. Точно така, чрез плуване.
 

Преди да изпълните дадената програма, е необходимо да се запознаете с характеристиките на различните стилове. Това ще ви помогне сами да модифицирате предложената програма за да я адаптирате към вашите цели и възможности:

 

 • Бруст Най-бавния плувен стил, но е и единствения, в който по-голямата двигателна сила се осъществява от краката (55% към 45% за ръцете). Подходящ е за аеробно (кардио) натоварване, тъй като за да горите мазнини, е необходимо по време на натоварването да усвоявате достатъчно кислород – нещо, реално постижимо впредвид умерената интензивност на стила. Границите на пулсовата честота когато осигуряването на енергия е аеробно, зависят от възраста и пулса в покой, но в повечето случаи е от 110 до 140 уд./мин. Също така, в краката преобладават червените мускулни влакна, които имат митохондри и могат да ползват мазнините за енергия.

   

  Натоварва предимно: квадрицепсите, широкия гръбен мускул, задната част на раменете и трицепсите.

 

Най-добрите добавки за бруст:

AMIX Amino HYDRO-32

PRIMAFORCE ALCAR

 

 

 • Гръб – също е умерено интензивен стил, който може да се предпочете за загряване или разпускане преди/след тренировката, но при него акцента е повече в ръцете.

   

  Натоварва предимно: квадрицепсите, задната част на бедрата и раменете.

 

Най-добрите добавки за гръб:

PRIMAFORCE Beta-Alanine

AMIX CarboJet Gain

 

 

 • Кроул – това е оптималния стил по отношение на изтощителност и скорост.

  Може да бъде изпълняван в различен такт (съотношението на загребванията с ръцете и маховете с краката). Дишането също може да се извършва на различен брой цикли.

   

  Натоварва предимно: квадрицепсите, задната част на бедрата, раменете и широкия гръбен мускул.

  Най-добрите добавки за кроул:

  AMIX Re-Core Concentrated

  AMIX Vitargo + KreAlkalyn

   

   

 • Бътерфлай – това е най-изтощителния стил и е много високо интензивен. За съжаление той е най-труден в техническо отношение и ако не сте го усвоили достатъчно добре, ви препоръчваме да използвате кроул за високоинтензивните натоварвания.

   

  Натоварва предимно: квадрицепсите, корема, раменете, трицепсите и широкия гръбен мускул.

 

Най-добрите добавки за бътерфлай:

HAYA LABS Sports Taurine

BULK POWDERS Caffeine

Програма:

 

Започнете с махове и кръгови движения във всички основни стави в тялото (врата, раменете, лактите, китките, таза, коленете и глезените).

 

След това направете 5-10 минутно бягане с умерена скорост, за да повишите телесната си температура. Това ще ви предпази от схващания, когато влезете в по-студената вода.

 

100 метра гръб

4 х 50 метра кроул с по 3 минутни почивки

300 метра бруст

100 метра гръб

 

Тъй като преди плуване е необходимо да не сте се хранили поне един час, хранителните добавки остават единствения надежден начин за да си осигурите прилив на енергия, издръжливост и необходимото възстановяване. За да се справите с това ново предизвикателство, СИЛА БГ създаде идеалния за целта стак, който ще ви взриви от мощ и като излезете от водата, ще сте по-напомпени от всякога:

 

PROMO STACK Pump and Recovery Complete Stack
 

От гледна точка на безопасността, ви напомняме да плувате само в спокойно море, в охраняемите зони, в часавете, когато спасителите са на постовете си и само до допустимата дълбочина. Най-добре е и ако изпълнявате тренировката заедно с партньор, така че при получаване на крампа или друг проблем, да си окажете помощ. Не забравяйте да изберете и точното място за тренировката така, че да могат всички мацки на плажа да ви се любуват безпроблемно!

 

Стига сте се излежавали безцелно на плажа! Вместо това влезте във водата и опитайте да се справите с предизвикателството на СИЛА БГ!

 

СИЛА БГ Тийм!

 

Подходящи суплементи за плувните ви тренировки
22
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Надпреварата за най-престижното отличие в бодибилдинга – титлата Мистър Олимпия, отдавна е излезла от рамките на чисто физическото превъзходство на отделен културист. Индустрията на хранителните добавки с такава скорост главоломно е завладяла бодибилдинг средите, че като се погледне списъка на участниците в последните издания на Олимпията, няма как да ни убегне факта, че всички състезатели са рекламни лица на най-известните марки за хранителни добавки."

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com