сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Валери Енчев: Пътят към златния медал!

Валери Енчев: Пътят към златния медал!

Наскоро се проведе поредното издание на ARNOLD CLASSIK UK, в Бирмингам. Атлети от цял свят се събраха на едно място, за да премерят сили в петте дивизии на турнира, а участие взеха едни от най-популярните имена в света на бодибилдинга.

ARNOLD CLASSIK UK е част от ARNOLD SPORTS FESTIVAL, който се проведе от 01.10.2021г. до 03.10.2021г. Това събитие е съвместна продукция на Арнолд Шварценегер, най -силният човек в света през 2017 г. Еди Хол и британския режисьор на ASF Стивън Олекси.

Част от него беше и Валери Енчев, който успя да завоюва призово място и още веднъж да докаже на международната публика, че България има място на световни събития, като този турнир. Той е носител на редица титли, сред които Балкански Шампион, както и Абсолютен шампион по културизъм от множество състезания. Валери Енчев успя да се пребори с конкуренцията и завоюва титлата Абсолютен шампион, записвайки поредна победа по-малко от месец, след като грабна отново Абсолютен шампион по Културизъм на България.

Специално за SILABG.COM, той даде интервю, в което споделя, какво е чувството да излезеш на толкова голяма сцена, както и какво му коства това.


Какво за теб означава победата на толкова престижно състезание като Arnold Classic?

За  мен победата на такова състезание, е неописуемо усещане. Това ми беше мечтата и успях да я сбъдна.
 
Чувстваше ли се притеснен преди да излезеш на сцената?

Да, винаги има доза притеснение, няма как без притеснение, но излизаш и показваш труда, който си вложил до момента.
 
Какво е усещането да застанеш до толкова известни бодибилдъри?

Усещането е, просто неописуемо. Мечта ми беше да изляза на сцената с такива хора. Исках да се сравня с тях. Случи се! Не с голям процент от най-известните бодибилдъри, но за момента това също е огромен успех
 
Очакваше ли, че ще грабнеш златото?

Силно вярвах в себе си, но  честно казано не съм очаквал да грабна абсолютната титла. За моята категория очаквах, че ще се класирам в тройката, но пак не очаквах да стана шампион.
 
Стимулира ли те конкуренцията по време на Arnold Classic?

Конкуренцията винаги ме е стимулирала по един или друг начин, тъй като за мен ако няма конкуренция на състезанието е безмислено. Конкуренцията те стимулира на 100% да даваш всичко от себе си, с всеки изминал ден.
 
С какво смяташ, че впечатли съдиите?

Смятам, че ги впечатлих с цялостна кондиция, по- дълбока мускулатура и повече детайли като цяло.
 
Кога започна своята подготовка за състезанието?
Направих една пауза от 3 години, през която не се готвех за състезания и реално реших да се състезавам 4 месеца преди самото събитие.

Имаше ли момент, в който си каза, че не си струва усилията?
Не, нямаше такъв момент. При мен е любов към спорта. Винаги си струва. От една страна го правя за себе си главно, доказвам на себе си, че мога да успея и да се надградя.Коя е хранителната добавка, която винаги беше в твоя сак?

Главно аминокиселини, BCAA, глутамин и аргинин.

Коя е мускулната група, която тренираш с най-голямо удоволствие?

Всяка една мускулна група, тренирам с удоволствие. Може би ако трябва да избирам, бих казал гърдите.

Какво за теб означава взимането на профи карта?

Това е най-голямата цел която бях си поставил, още при стартирането на кариерата ми. Определено всичко това е в резултат на всекидневни усилия, изпитания и лишения. Коства много, но със сиурност си заслужава и се надявам за напред да показвам това което съм постигнал.

Какво би посъветвал всички, които се притесняват да излязат на международни състезания?

Това е доста важна стъпка и всеки един състезател трябва да излезе на международна сцена и да се сравни с конкуренцията, тъй като в България е малко по-слабо от колкото навън и биха могли да дадът повече от себе си.

Какво те очаква от тук нататък?

За мен в момента следва почивка, след това ще стартирам с лек основен период, в който ще покача чиста мускулна маса и все още не съм решил за състезания. Ще изчакам следващата година да излезе календара и ще преценя.
 
СИЛА БГ Тийм!
Препоръчани продукти:
120
.
00
лв.
90
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Някои изследвания предполагат, че страничните ефекти от третиранията с човешки хормон на растежа могат да се проявят по-скоро при по-възрастните, отколкото при по-младите. Тъй като изследванията на здрави възрастни, приемащи човешкия хормон на растежа са били краткосрочни, не е ясно дали страничните ефекти биха могли вероятно да се разсеят или да станат по-зле."

Реклама
Copyright © 2007 - 2022 silabg.com