сила бг магазин
сила бг медия
»
»
АМИНОКИСЕЛИНИТЕ УВЕЛИЧАВАТ НИВОТО НА ТЕСТОСТЕРОН ПРИ ТРЕНИРАЩИТЕ

АМИНОКИСЕЛИНИТЕ УВЕЛИЧАВАТ НИВОТО НА ТЕСТОСТЕРОН ПРИ ТРЕНИРАЩИТЕ

Фитнес маниаците и бодибилдърите произвеждат повече тестостерон ако приемат достатъчно количество BCAA (БЦАА – верижно разклонени аминокиселини)  всеки ден, според проучване на Ball State University.
Най-голямата пречка за изграждане на мускулна маса е стресът. Тук става въпрос за стреса от силова тренировка. Тялото реагира на това натоварване като произвежда вредният за мускулите кортизол и намалява производството на тестостерон. Решението на този проблем е в допълнителното приемане на трите най-важни аминокиселини – BCAA (Leucine, Isoleucine, Valine) в комбинация с Glutamine (Глутамин). В проучването, проведено в Университета в Мънси, Индиана, са участвали 8 души, 2 групи по 4. Едната група са взимали дневна комбинация от BCAA + Glutamine, а другата плацебо таблетки. При приключването на 4 седмичното проучване са установени завишени нива на тестостерон и намалени такива на кортизол при приемащите комбинацията от BCAA + GLUTAMINE, докато при другата група не са регистрирани никакви промени при тестостерона, но за сметка на това завишени нива на кортизол.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Браво ! Много добре описано и обяснено!
Поздравления, наистина! Изключително ценна и конструктивна кампания. С това ...
Интересно

"Най-голямото предимство на марката AMIX е, че производството на продуктите е от най-високо съвременно качество, осигурено с помощта на най-нови технологии и научни постижения. Ние от СИЛА.БГ лично посетихме завода на компанията и се убедихме с очите си - грандиозност, модерни технологии, всеотдайност и иновации! Amix Nutrition ™ отговарят на изискванията дори на най-взискателните клиенти!"

Реклама
Copyright © 2007 - 2018 silabg.com