сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Детелина: Моето най-силно постижение !

Детелина: Моето най-силно постижение !

Здравейте,
казвам се Детелина Пейчева на 27г.съм от гр . София. Ще Ви разкажа моята история и ще започна със следното: още в 7 или 8 клас бях около 80-85 кг, което за моята възраст беше доста. Постоянно търсех и четях по вестниците и списанията за различните диети, пробвах всякакви, но всичко беше с йо-йо ефект. Наближаваше абитуриентският ми бал и започнах малко фитнес и повече глад и за бала си бях 75кг! След като завърших училище, влязох в университета и не знам как точно стана, каква е причината, но единственото, което правех, беше да ходя на лекции, да се прибера, да седна да ги преписвам и да ям каквото си поискам, не излизах навън да се забавлявам .И така един ден се качих на кантара и вече бях 105 кг при ръст 161см! Брат ми, който по това време ходеше на фитнес, ми каза: ,,Ела с мен в залата само да въртиш колело,,.Така и направих - започнах да ходя няколко пъти с него и после сама, само да въртя колело, не пипах тежестите, но постепенно започнах да се интересувам от уредите, от самите упражнения,четях списания за храненето ,за тренировки и хранителните добавки, въобще всичко за фитнеса. Намерих много приятели в тази зала, разбира се, повечето от които момчета. Започнах да спазвам нисковъглехидратен режим на хранене и резултатите не закъсняха - отново станах около 80 кг, т.е премахнах първите 25кг! В последствие се наложи да сменя залата - oтново намерих нови приятели, все повече се запалвах по фитнеса, като продължавах да гоня една единствена цел - просто да отслабвам! Случваше ми се да тренирам и по 10 дни без почивка упражнения + 40 минути кардио!

Въртях единствено колело и сега когато ме срещнат стари приятели от старата зала ми казват: “Ей, ти си момичето с колелото! :)” И така, вече за 2 години бях свалила 35кг и тежах вече 75кг! В тази зала се запознах и с един човек, който не само тренираше, но се готвеше за състезание през 2009 г -Тодор Давидков. Той имаше състезание в зала Универсиада, реших да отида и като подкрепа, но и ми беше любопитно за провеждането на самите състезания във Фитнеса! Какво представляват състезанията по Културизъм и фитнес ! И така отодох в зала Универсиада. Седейки отстрани и гледайки състезателите по Културизъм, покрай мен минаха 1-2 жени с купи и медали. Стана ми интересно! Започнах да разпитвам тук-там за какво става въпрос, какво съм пропуснала, тяхното представяне е било по -рано. Разбрах ,че е имало и женско представяне. Тогава разбрах за състезанията по ,,Bodyfitness,,. Прибрах се в къщи и започнах да търся информация в интернет! Когато отново отидох в залата и се видях с Тошко го попитах има ли смисъл за мен, дали е възможно и аз да се подготвя за състезание по ,,Bodyfitness,, и той ми каза: „Дети, няма невъзможни неща! Стига да имаш желанието и волята! Никога да не спираш да мечтаеш!” Казах си до тук съм отслабнала с 35 кг (за около 2 години), какво са още 10-15кг за 6 месеца! И така се запалих, че започнах да водя тефтер, в който записвах абсолютно всичко, което приемах като храна и хранителни добавки. Записвах по часове, какво ям и по колко, грамаж и накрая изчислявах приемът на протеини и въглехидрати за деня, както и калорите, изчислявах абсолютно всеки ден в продължение на 2 месеца какво правя!

Тренирах 6 пъти в седмицата, като денят ми за почивка беше 1час кардио! Получвах съвети и разптвах за всичко, което ме интересуваше от трениращите в залата, четях и в интернет! И така за 2 месеца свалих още 8 кг! Някак си външно се топях повече, отколкото да мърдам на килограми, но нали е така при протеиновата и нисковъглехидратна диета! Когато продължително време не се мерех и след това се качвах, но резултатът беше не какъвто аз очаквах или ми се искаше, просто се разплаквах! Тогава Тошко ми каза: „Спри да се мериш и започни да се снимаш през определен период!” Така и направих - беше най-добрият вариант за мен в този момент!

Наложи се отново да сменя залата - започнах по-нов хранителен режим и тренировки! Тренирах двуразово: сутрин правех по 1 час кардио+упражнения за корем, и вечер отново около 1 час кардио (основно колело) +силови упражнения за определена мускулна група, отново 6 пъти в седмицата! Режимът ми на хранене беше отново нисковъглехидратен! Приемах отново различни хранителни добавки! Спрях в един момент всякакви въглехидрати (никакви картофи и ориз, за плодове да не говорим) И така на моменти започвах да забравям - в магазина влизам и забравям какво трябваше да купя, не помнех дали предният ден съм ходила на солариум например! На моменти издивявах за половин ябълка, която беше оставена в кухнята, взимах я, разглеждах я, помирисвах я и я оставях - минавах покрай нея 100 пъти и накрая ходех до магазина за кисело мляко с малко степче, вместо сладко! Често ме питаха в залата как издържам на колелото по толкова време, да гледам в една точка и да въртя с това темпо. Аз им отговарях, че си представям състезанието, облеклото, с което ще съм, как излизам на сцената! Само за това мислех единствено за състезанието! Даже ми се е случвало да въртя колело и да плача, защото ми минаваше на моменти и вариант, че може и да не успея да се подготвя! В един момент около 4 седмици преди датата за състезанието ми се случиха разни неща, които започнаха да ме карат да се колебая. ще успея, няма да успея. Започнах да си казвам „Не е възможно да полагам толкова услия, да пия по 6-7 литра вода на ден (около 180 л на месец), да въртя по 2 часа на ден (около50 часа на месец) и да не успея, исках го прекалено много! Не знаех и се чудех как бих го приела, ако ми кажат накрая НЕ СИ ГОТОВА!

Оставаха 10 дни. и аз сама се отказах! Коремната ми област изостана от многото свалени килограми! До следващата дата за състезание имаше период от 5 месеца. В това време пак продължавах да спазвам нисковъглехидратен режим за хранене, тренирах всички мускулни групи, често качвах стълби към кардиото! И така до 13 август, когато ме запознаха и срещнаха с един наш състезател Г.Славов! С него се разбрахме,че започвам подготовка за 1 месец да видим какво ще стане! Аз исках само да изляза на сцената, не исках купа и медал! За този един месец тренировките ми бяха двуразови по 3 часа всяка, правех по 3 часа кардио и по 3 часа силови трениовки на ден! Храненето ми беше основно пилешко филе, риба и зеле. И така за един месец свалих още 15 кг! И вече до тук от 105 бях 57кг и излязох на сцената! Това е моето най-голямо постижение да сваля 48 кг, да спася здравето си и да изляза на сцена и да спечеля награда за целия този труд - сребърен медал от Републиканско първенство по фитнес и културизъм! Най-важните неща, които научих и разбрах за да промениш себе си са: психиката, амбицията и вярата!    
Успех и късмет на всички и на екипът на sila.bg!

Ако харесвасвате този участник в играта на СИЛА, гласувайте с "Харесвам" - бутона под тази статия.
Препоръчани продукти за изгаряне на мазнини
49
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2012-02-20 | 19:25:56
Tedi Aleksandrova
Тя е добра и красива.Тя винаги следва мечтите си,докато другите само мечтаят.Тя е една от най- добрите ми приятелки.Приятели , тя заслужава да спечели, моля гласувайте за нея...! БЛАГОДАРЯ ВИ!
2012-02-20 | 19:17:30
Tedi
Тя е добра и красива.Тя винаги следва мечтите си,докато другите само мечтаят.Тя е една от най- добрите ми приятелки.Приятели , тя заслужава да спечели, моля гласувайте за нея...! БЛАГОДАРЯ ВИ!
2012-02-20 | 08:23:12
Иван
Браво, определено си дала на всички пример ,че "НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА" има нежелание и мрънкане :)
2012-02-19 | 16:46:17
Joro
Vluben sam!

Evala za stra6nata uporitost
2012-02-19 | 12:31:39
ивайло анатолиев
Bravo,unikalno ;)
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Въпреки, че уредите изглеждат примамливо и екзотично, основен компонент на тренировката трябва да бъдат упражненията със свободни тежести. В тях участват повече мускулни фибри, с което се постигат по-големи резултати и функционална сила. Не е необходимо изцяло да избягвате уредите – те са полезни за разнообразяването на тренировката и могат допълнително да я подпомогнат. Като цяло уредите са по-подходящи за новаците във фитнеса, или за професионални културисти – защото упражненията с тях са по-лесни за правилно изпълнение и рискът от нараняване е по-нисък."

Реклама
Copyright © 2007 - 2019 silabg.com