сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Рибеното масло - защита срещу рак

Рибеното масло - защита срещу рак

Жените, които употребяват редовно рибено масло е по-малко вероятно да развият рак на гърдата. Изследователи от Университета във Вашингтон са стигнали до това откритие след като са наблюдавали 35 000 жени между 50 и 76 години за период от 5 години. За първи път се провежда подобно дългосрочно изследване на някоя хранителна добавка в борбата и срещу рак на гърдата.

Изследването е част от голямата програма VITAL ( което означава Vitamines and Lifestyles), чиято основна цел е да установи ползите и вредите от употребата на някои хранителни добавки. Най-сериозно внимание е обърнато на глюкозамин хондроитин, MSM (метилсулфонинметан), рибено масло, екстракт от семената на грозде, китайска ангелика, пробиотици, St.John’s Worth, CoQ10, мелатонин, жен-шен, гинкго билоба, чесън. След много внимателно проучване учените са установили, че има голяма вероятност рибеното масло оказва влияните върху възпалителнтие фактори и по този начин се намалява вероятността от рак на гърдата.

От научна гледна точка жените с висока концентрация на C-reactive протеин и Tumour necrosis factor-alpha в кръвта си, има по-голяма вероятност да развият рак на гърдата.

Рибеното масло намалява концентрацията именно на тези фактори. В изследването е установено също така и, че при по-голяма употребата на алкохол и хормонални вещества вероятността за развиване на рак на гърдата нараства. Въпреки положителните резултати, заключението на изследователския екип е все още употребата на рибено масло да не се промотира като лекарство срещу рак на гърдата.
 

 

СИЛА БГ ТИЙМ

.
Препоръчани продукти от СИЛА БГ
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Какво да похапнеш този месец?
Последни коментари
Поздравления, наистина! Изключително ценна и конструктивна кампания. С това ...
Браво поздрави за предприетите мерки.
Супер, само напред и нека да се покаже на младото поколение , че без стеро ...
Интересно

" Нещо толкова просто като елиминирането на стискането и търкането на зъбите може осезаемо да подобри издръжливостта и концентрацията ви. Причината е, че когато челюстта се намира в покой, това се отразява в релаксиране на мускулите на цялото тяло и подобрено дишане."

Реклама
Copyright © 2007 - 2017 silabg.com