сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Цветелин: Моето най-силно постижение !

Цветелин: Моето най-силно постижение !

Привет на СилаБГ и всички читатели! Преди да започна моята история бих искал да Ви се представя с няколко думи. Казвам се Цветелин и съм на 18 години. Занимавам се с този спорт активно от 4,5 години. През всичкото това време се случиха много неща,настъпиха много промени за мен и бих искал да вметна само следното и то е, че човешката ВОЛЯ е нещо уникално! Защо?! Ето Ви отговор .......

Ще започна моят разказ малко, като тип „сапунка”. За съжаление имах нещастието моите родители да бъдат разведени. Всичко това се случи, когато бях на едва пет години. Преместихме се с майка ми в нейният роден град, където живяхме заедно с моите баба и дядо. Надявам се не смятате, че Ви казвам всичко това, защото съм отчаян или имам нужда от съжаление? НЕ! Всичко това Ви го казвам, защото едва ли има по-бърз начин човек веднага да се досети какво е да живееш с майка си? Глезене,лиготийки,вредно ядене,застоял начин на живот и т.н. Женствена работа както се казва, но винаги ще и бъда благодарен, че ме е отгледала до 13-ет годишна възраст !!! На тези години аз приличах като надут балон – дебел и заоблен, което със сигурност не е нормално. Наложи се да се върна при баща ми по някои причини, където живея и до ден днешен. Бих искал да изкажа хиляди благодарности на този човек, че никога не се отказа от мен и винаги е бил в най-трудните ми моменти до мен!

Първата година след преместването при баща ми за мен бе меко казано странна. Нов град, никой не познаваш и така да го кажа направо си я проспах отвсякъде. На следващата година един ден не издържах! Спомням си, че често в училище се шегуваха с мен - не директно и грубо, но все пак достатъчно за да се вкисне човек. На 14 години и малко в един пролетен ден, мисля че бе средата на Март един приятел на татко ме заведе в залата, където никога не бях ходил. Било е настъпило време за промяна по неговите думи.По това време знам със сигурност, че бях 85 кг , отпуснат и разплут.

С влизането в тази зала се почувствах странно. Все едно не бях самият аз, а някой друг. Никога няма  да забравя първото упражнение, което ме накара този човек да направя. Трябваше да легна на т.нар. лежанка, на която бодибилдърите правят своите упражнения за гърди. Казах си какво пък, изглежда лесно, всеки го може. Е да де, но отстрани всеки всичко може. В момента в който се напънах и вдигнах този 20-ет кг лост в същност разбрах с какво явно почвам да си имам работа. Не направих и 5 повторения! Нямах и грам сила да продължа. С едва една серия, а всякаш цялото гориво изгора. И всичко това без допълнителни тежести? ТРАГЕДИЯ! „Какво по дяволите правя тука, хората тук тренират невероятво и какви са здрави само, а аз не мога да вдигна и едни 20 кг”, си казвах на ум. Минавах всички уреди и се надявах, че просто упражненията за гърди не са били за мен. Е да, ама не. Нявсякъде се получи едно и също. Явно по-интересно ми е било да гледам, тъй като „тренировката” ми не бе повече от 35 минути, въпреки че стоях около 1 час. На тръгване от залата бях доста подтиснат,разочарован и огорчен. Едвали отново някога щях да стъпя там и да се върна.

След няколко дена, когато дойде ред отново да тренирам доста се дърпах и не исках да ходя. Татко обаче явно се оказа по-голям инат от мен и ме „насили”. Честно казано дотук си спомням тези моменти и нямам кой знае какви други спомени как са ми протичали в началото тренировките, но едва ли  са били нещо особенно със сигурност.

Няколко месеца по-късно ми „просветна” идеята, че тези килограми по мен са голяма болест и трябва да отслабна значително. Вече бе настъпило лятото, идеалното време за реализирана на тази моя прищявка. По това време знам, че по обед и вечер ходех да бягам на местния стадион, не отделях особенно внимание на фитнеса в зала и го занимарих.(Не че бях постигнал нещо). И всякаш стана чудо – отслабнах с десет килограма за около три месеца! Пак бях пълен, килограмите си ми бяха множко(около 76-7), а и ниският ми ръст по това време още повече ги подчертаваше както тях, така и грозните паласки и тлъстенки по корема,краката и лицето, но поне се дишаше малко по-леко. Чувствах облекчение и удовлетворение.

Около септември пак се захванах с тренировките в зала. Вече бях започнал да придобивам представа за начина на трениране и  видовете тренировки. Започнах да вдигам малко по малко все повече килограми, но отново излезе онзи  мой „стар” проблем – вредните килограми. Разбрах, че нещо явно съм пропуснал в запознанството ми с фитнеса и се наложи отново да седна в свободното ми време и да се интересувам къде и какво бъркам. Оказа се, че съм пропуснал най-важното – храненето! Да точно така, звучи глупаво, но след толкова месеци аз си нямах никаква представа, че храната има някаква роля. Вероятно се досещате, че съм се тъпчил с всички онези вредни неща – чипсове,бял хляб,газирани напитки и т.н. Каква наивност от моя страна само.

За съжаление се налагаше да прекъсвам в следващите две години с тренировките през лятото и някои месеци през зимата и все така при мен се появяваше ефекта „йо-йо” с килограмите. Всички усилия и накрая нищо. Бях на ръба отново,нямаше отърване явно.Положението пак се бе свело до отчаяние.

Настъпи 2011 година и мои приятели ме амбицираха. Е добре, защо пък да не пробвам отново? За моя радост поне през времето, когато се отдавах на „лежане” и застой явно съм вършил добра работа, а именно че съм чел и запознавал постоянно и все по-подробно за видовете упражнения, хранене и всички онези останали съществени дреболии. Отново бях станал прасенце - на 17 години бях 90 кг. Точно когато реших да се захващам отново скъсах връзки в левият ми глезен. Е явно късмета не е бил с мене и това означаваше страхотен застой и дълго двумесечно възстановяване. Тежката зима мина и настъпиха онези приятни и топли месеци от годината. Казах си : „Един път свалих килограмите, защо да не мога и втори?”. Точно това и стана. През  лятото бях стигнал върхова форма, свалих килограмите до 80 със „страхотен” режим на хранене (само домати, краставици и вода) и здрави двуразови тренировки. Тук е момента да ме захапите, не е полезно и го знам, но просто явно нямаше друг начин тогава. Дойде есента и този път явно си бях взел поука от всички предишни не успешни опити. Вече имах изградени мускули, почнах да вдигам онази „любима” моя от преди лежанка с 130 кг на нея или казано като цяло, вече се чувствах в мои води. Не ме бе срам, дори бях готов да споделя опита си с някой. Дори и през тази тежка зима, която продължава и днес, ефекта „йо-йо” не стоеше на дневен ред. Към днешна дата аз съм 85 кг, но вече не така отпуснат и виснал, както ще видите по снимките. Всичко това стана благодарение на страхотна упоритост, кураж и доста усилия, за да се запозная с това изкуство, наречено „Бодибилдинг”!. Приложих всички мои познания, които бях събрал и всичко се нареди. Преди да завърша бих искал само да кажа следното : „Хора, не стойте пред компютрите, хапвайки всички онези вкусни американски, а и не само боклуци. Спортувайте каквото Ви е на сърце и където мислите, че бихте постигнали успех за самите вас. Контактувайте и споделяйте повече. Не се затваряйте и не на последно място - бъдете УПОРИТИ! 

Съвет : Хранете се с леки храни вечер до 7 часа и не лягайте по-рано от два часа след приключване на вечерята си. Спазвайте всичко стриктно и резултатите ще дойдат!

На всички, които им е било интересно и искат да разберат как съм се променил коренно и с какви усилия съм постигнал този успех, с който се гордея им предлагам две мои таблици, които включват моят тренировъчен режим и подбрана храна, която консумирам. И забравих да спомена, че никога не съм ползвал анаболи, стероиди и подобни! Правете всичко чисто и здравословно. От мен на всички настоящи и бъдещи колеги – УСПЕХ !

Моята тренировъчна програма:
Понеделник Гръб Бицепс Корем Велоаргометър-15 мин
Вторник Почивен ден
Сряда Рамо Трапец Трицепс Корем
Четвъртък Почивен ден
Петък Гърди Бицепс Корем  
Събота Крака Велоаргометър
-15 мин
Тренировка на Боксова круща Трицепс – лека тренировка
Неделя Почивен ден

Моят хранителен режим:
Храни и напитки, задължителни за вашия успех : Яйца,Нискомаслено сирене, Нискомаслено кисело и прясно мляко, Салати(но не готовите от магазина),Месо(подбрано и не толкова мазно.Премахвайте кожите),Плодове (до 6 часа вечерта) , Риба, Зеленчуци в натурален вид, Вода,Овесени ядки (и техните сродни)

Храни и напитки, които абсолютно задължително изключвате от менюто си : Всички видове чипсове (снаксове и сродните на тях), Олио, Безалкохолните напитки, Бира, Степчета, Сладко (един път на седмица може и то само черния шоколад, който може да приемате след тренировка), Захар и Сол (използвайте техни заместители, ако имате проблем с премахването им), Кафе (просто го намалете до минимум, ако сте зависими прекалено много от него), Всякакви видове кайми,кюфтета и т.н.(подбирайте месото, препоръчително е ако купувате да се смила пред вас), Готвено (или т.нар. манджи. Не забравяйте, че се приготвят с олио, а и в тях винаги има мазнини,които са вредни.), Колбаси, Кашкавал, Алкохол, Консерви

Храни и напитки, които може да включите в менюто си, но използвайки ги изключително разумно: Шоколад (за по-напреднали трениращи след тренировка),Кафе,Фъстъци (най-добре орехи, но в малки количества), Мед (препоръчвам ви по една лъжичка рано сутрин на празен стомах, ще ви даде тонус и енергия), Зехтин, Готвено (тук отбелязвам, че няма лошо да приготвяте храни, на които мазнините са им сведени до минимум. Пример : Ориз), Вино (съветвам ви по една чаша да пийвате, но не всеки ден)

Ако харесвасвате този участник в играта на СИЛА, гласувайте с "Харесвам" - бутона под тази статия.
Топ продукти за намаляване на тегло
49
.
00
лв.
22
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2012-02-21 | 18:46:58
Васил
Браво!!!
2012-02-17 | 23:36:00
Dimitra Paroglou
Razbii gi Ceci ! :]
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Въпреки, че уредите изглеждат примамливо и екзотично, основен компонент на тренировката трябва да бъдат упражненията със свободни тежести. В тях участват повече мускулни фибри, с което се постигат по-големи резултати и функционална сила. Не е необходимо изцяло да избягвате уредите – те са полезни за разнообразяването на тренировката и могат допълнително да я подпомогнат. Като цяло уредите са по-подходящи за новаците във фитнеса, или за професионални културисти – защото упражненията с тях са по-лесни за правилно изпълнение и рискът от нараняване е по-нисък."

Реклама
Copyright © 2007 - 2019 silabg.com