сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Диета според кръвната група - част 4

Диета според кръвната група - част 4

Жизнени и чевръсти, хората с кръвна група B обикновено успяват да устоят на много от най-сериозните заболявания, характерни за модерния живот, като заболявания на сърцето и рак. Всъщност, ако внимателно следват препоръчаната диета, често могат да  избегнат сериозни заболявания и да живеят дълъг и здравословен живот. Те са по-предразположени към нарушения на имунната система като множествена склероза, лупус и синдром на хроничната умора.

Диетата им е балансирана и здравословна и включва разнообразни храни.
За тях най-значимият фактор за напълняване са царевицата, елдата, лещата, фъстъците и сусама. Тези храни имат различен лектин, който повлиява ефективността на обмяната на веществата, което води до умора, задържане на течности и хипогликемия. Глутеновият лектин в пшеничните зародиши и в продуктите от пълнозърнеста пшеница също причиняват проблеми и се добавят към други забавящи метаболизма храни.

Важно е да не консумират пилешко. То съдържа аглутиниращ в мускулната тъкан лектин, който атакува потока на кръвта и е възможно да доведе до удар и смущения на имунната система. За тях благоприятно действие има дълбокоокеанската риба, но трябва да избягват всички ракообразни/мекотели. Те съдържат лектини, които имат разрушително влияние върху организма.

Кръвна група B е единствената кръвна група, която напълно може да се наслади на разнообразието от млечни продукти. Повечето ядки и семена (особено фъстъците, сусама и слънчогледовото семе) не се препоръчват. Те съдържат лектини, които пречат на отделянето на инсулин.

Пшеницата не понася добре на повечето хора от тази кръвна група. Тя съдържа лектин, който намалява ефективността на инсулина и не стимулира изгарянето на мазнини. Ръжта съдържа лектин, който се натрупва в съдовата система, като предизвиква смущения в кръвта и може да доведе до удар. Царевицата и елдата са основни фактори за пълнеенето, те допринасят за мудния метаболизъм, неравномерното отделяне на инсулин, задържането на течности и умората.

Изключете доматите напълно от диетата си. В тях има лектини, които дразнят лигавицата на стомаха. Плодовете и зеленчуците по принцип се понасят добре и трябва да се приемат в големи количества.Препоръчани продукти от СИЛА БГ
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Браво ! Много добре описано и обяснено!
Поздравления, наистина! Изключително ценна и конструктивна кампания. С това ...
Браво поздрави за предприетите мерки.
Интересно

"През 2012 година най-голямото изложение за хранителни добавки в света FIBO гостува за последен път в Есен, Германия, където се провежда от 1991 г. От догодина изложението се мести в Кьолн, а причината е, че всяка година на организаторите им трябва все повече място. Тазгодишното събитие събра почти 8000 души повече от миналата година (65800 срещу 58100 посетителя)."

Реклама
Copyright © 2007 - 2017 silabg.com