сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Ефективно отслабване с плуване

Ефективно отслабване с плуване

Плуването като фитнес тренировка изисква много повече от тичането и карането на колело и представлява отличен спорт за хора, които искат да са слаби и във форма, защото изгаря до 500 калории на час! Плуването може да ви поддържа във форма през целия ви живот, защото оказва слабо въздействие върху костите и ставите. Ако се присъедините към клуб или наемете треньор по плуване можете да се научите да плувате или да подобрите неефективното си загребване. Дори и плуването на безкрайни дължини да не звучи вълнуващо, ползите за здравето и задружността, която чувствате на басейна може да ви мотивират.

Майсторска плувна тренировка
Започнете тренировката като преплувате на 200 метра за загрявка и полагайте умерено усилие. След кратка почивка започнете основната част с четири серии от 50 метра, като си почивате 20 секунди  между всяка серия и плувате малко над скоростта от загрявката. След кратка почивка преплувайте 100 метра с енергично, постоянно темпо. Починете си за кратко преди да преплувате 50 метра максимално бързо. За да приключите основната серия, преплувайте две серии от по 25 метра при скорост, малко по-бърза от тази при загрявката, почивайте си 5 до 10 сек. между сериите. Плувайте последната серия от 100 метра с умерено темпо, като така приключвате тренировката.

http://www.freedigitalphotos.net
 
Водна/аква аеробика
Водната аеробика повтаря много от упражненията, използвани във фитнес залите, като водата предоставя съпротивлението. При нея се използват гребла, тежести, плаващи уреди, за да е по-интересено и разнообразно, а и за допълнителни съпротивителни тренировки. Водната аеробика е от полза на хората, които не могат да плуват, възстановяват се от травми, както и възрастни хора.
 
Интервална тренировка
Плувната програма ще ви помогне при изгарянето на калории, намаляването на мазнините и теглото ако се фокусирате върху поддържането на повишена сърдечна честота. С подобряването на плувните ви умения ще имате нужда от увеличаване на дистанцията и скоростта, за да продължите да отслабвате. Увеличаването на дистанцията е резултат от подобрената издръжливост; но въвеждането на интервали в тренировката ще подобри скоростта ви. Идеята за интервалите е свързана с увеличаването и намаляването на скоростта за определени периоди. Например плувайте 50 метра със скорост, малко по-висока от умерената, последвани от 50 метра  с умерена скорост.
 
http://www.freedigitalphotos.net

Заключения
Можете да намалите теглото си като плувате, но е задължително да следите приема на калории, за да сте сигурни, че няма да наваксате изгорените по време на тренировката калории. Количеството калории, което може да очаквате да изгорите зависи от енергията, която влагате в плуването и продължителността на тренировките. Плуването с бавно до умерено темпо изгаря приблизително 350 до 400 калории. Плувайте енергично и калориите, изгорени за час се покачват до между 500 и 600.

Сила БГ Тийм

Снимки: freedigitalphotos.net.
Хранителни добавки за сила и издръжливост
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Анкета
Последни коментари
Да сте живи и здрави всички ! Много е лошо ,когато се опитват да накърняват ...
Похвално е вниманието, което обръщате на хейтърите, които се опитват да ви ...
Имам приятел, който работи в агенцията за безпоасност на храните и му исках ...
Интересно

"Хрома е минерал, от който хората имат нужда в скромни количества, но много трудно могат да си го набавят с модерната диета. Има два типа хром, този който намираме в хранителните добавки и този който е отровен и е дериват на индустриалното замърсяване. В тялото за него се знае, че е важен за производството на инсулин, хормон нужен за метаболизма и съхраняването на въглехидратите, мазнините и протеините в организма. Важно е да се поддържат добри нива на минерала за да се избегне напълняване и предотвратяване на всички здравословни проблеми, които вървят ръка за ръка с него."

Е-Мейл абонамент

Въведете E-Мейл адрес:

При въвеждане на e-mail ще бъдете уведомени при нова публикация.

Реклама
Copyright © 2007 - 2017 silabg.com