сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Овладяване на кортизола с Lean FX

Овладяване на кортизола с Lean FX

Помните ли дните, в които прекарвахте прекалено много време в залата и претренирахте? Сигурно сте се чувствали много доволни от себе си след изтощителната тренировка, но какво получихте от нея? Нищо, освен повишен кортизол. Работата е там, че едно здраво тяло много добре разбира точно какво му причинявате и от какво се нуждаете. То решава, например, да вдигне адреналина - и тогава човек с прекършен гръбнак започва да бяга. Когато тестостеронът ви е нисък, тялото кара клетките ви да произвеждат повече. А когато претренирате, то повишава кортизола, за да предпази мускулите ви от разграждане по време на стрес. Затова го наричат "стресов хормон".
 
Както виждате, и той има своето приложение, но повишеното му произвеждане не вещае нищо добро. Поддържането на висок кортизол за продължително време, например при двучасова тренировка, причинява катаболизъм. Тежестите изцеждат енергията и хранителните вещества от организма ви. Тялото натиска големият червен бутон и отприщва кортизола. Той инхибира горенето на мазнини за енергия, за да ги запази за бъдещето, и вместо това "захапва" бързото гориво в мускулите.

 
Пиковите часове на кортизола са рано сутрин веднага след ставането, когато не сте се хранили в продължение на съня. Най-ниските му нива са по време на дълбок сън. Той започва бавно да се покачва след 1 час умерено интензивна тренировка
 
Суплементиране

 
За да вкарате кортизола "в пътя", можете да изпробвате Lean FX. При този род суплементи е важен  таймингът. Разпределете приемът в 3 дози:
 
Доза 1 - Веднага след ставане. Това ще позволи на тялото да облекчи нарасналия кортизол.
 
Доза 2 - Веднага преди тренировка. Таблетките обикновено отнемат между 20 и 45 минути, преди да се разтворят и да достигнат кръвообращението, за да подействат. По този начин ще "пресрещнете" кортизола точно преди да е започнал да нараства. В нетренировъчни дни поемайте тази доза в средата на деня.
 
Доза 3 - Около 4 часа след тренировката, или 4 часа преди сън в нетренировъчен ден. Това ще овладее кортизола преди започването на процеса по възстановяване.
 
Финални думи
Не се вманиачавайте в кортизола. Той не е враг, а естествен хормон с много точно предназначение и е грешно да си мислите, че трябва да го потискате непрекъснато.
 
Сила БГ Тийм
Източник: AX
 
Вижте още: Кортизолът - мускулно разграждащ хормон
.
Топ продукти на Athletic Xtreme
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Анкета
Последни коментари
Да сте живи и здрави всички ! Много е лошо ,когато се опитват да накърняват ...
Похвално е вниманието, което обръщате на хейтърите, които се опитват да ви ...
Имам приятел, който работи в агенцията за безпоасност на храните и му исках ...
Интересно

"Стро e станал икона в детския бодибилдинг, независимо дали става дума за старание,работа, или баща с неосъществени мечти. В момента Джулиано живее в Румъния и спортът не му пречи да се занимава с неща подходящи за връстниците му, като рисуване и гледане на детски. Момчето се възхищава на друго дете бодибилдър – Ричард Сандрак."

Е-Мейл абонамент

Въведете E-Мейл адрес:

При въвеждане на e-mail ще бъдете уведомени при нова публикация.

Реклама
Copyright © 2007 - 2017 silabg.com