сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Сезонът на гейнърите

Сезонът на гейнърите

С идването на студените месеци най-търсните хранителни добавки безспорно са гейнърите. Те набавят голямо количество допълнителни калории, които спомагат за по-бързото покачване на мускулна маса. Но и при техния избор има няколко особености, на които трябва да се обръща внимание.

 

В последните години представата ни за гейнър определено се промени. Докато в началото популярна беше комбинацията от въглехидрати и белтъчини в съотношение 5:1, сега все по-често се налага мнението, че най-удачно е протеините и въглехидратите да са с почти изравнено съдържание.

Това се налага поради голямото натрупване на мазнини от прекомерното зареждане с въглехидрати (в частност захари).

Друга особеност, на която трябва да се обръща внимание, е от какъв източник са въглехидратите – обикновен малтодекстрин, царевично нишесте, скорбяла от ечемик. Последните два определено са далеч по-удачен избор, заради по-качественото им усвояване от организма.

 

Не трябва да се забравя и допълнително добавените съставки – в много от новите гейнъри има креатинови матрици, глутамин, мастни киселини, фибри, витамини и минерали, аминокиселини, които придават един по-завършен вид на продукта.

И може би най-важният аспект – какъвто и гейнър да изберерете, гледайте на етикета на продукта дневната доза да ви набавя поне 50 грама протеин

Сила БГ Тийм

.
Препоръчани продукти от СИЛА БГ
109
.
50
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Какво да похапнеш този месец?
Последни коментари
Браво ! Много добре описано и обяснено!
Поздравления, наистина! Изключително ценна и конструктивна кампания. С това ...
Браво поздрави за предприетите мерки.
Интересно

"Наред с тестостерона, растежният хормон е от съществено значение за изграждането на чиста, обемна и плътна мускулатура. BLUE GROWTH е продукт, който използва комбинация от няколко билкови екстракта, които по естествен път съдействат за отделянето на растежния хормон, без каквито и да било странични ефекти. Основният механизъм на действие се обвързва с подобряване на съня, а оттук и възстановяването – ключови фактори за мускулния растеж."

Реклама
Copyright © 2007 - 2017 silabg.com