сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Сезонът на гейнърите

Сезонът на гейнърите

С идването на студените месеци най-търсните хранителни добавки безспорно са гейнърите. Те набавят голямо количество допълнителни калории, които спомагат за по-бързото покачване на мускулна маса. Но и при техния избор има няколко особености, на които трябва да се обръща внимание.

 

В последните години представата ни за гейнър определено се промени. Докато в началото популярна беше комбинацията от въглехидрати и белтъчини в съотношение 5:1, сега все по-често се налага мнението, че най-удачно е протеините и въглехидратите да са с почти изравнено съдържание.

Това се налага поради голямото натрупване на мазнини от прекомерното зареждане с въглехидрати (в частност захари).

Друга особеност, на която трябва да се обръща внимание, е от какъв източник са въглехидратите – обикновен малтодекстрин, царевично нишесте, скорбяла от ечемик. Последните два определено са далеч по-удачен избор, заради по-качественото им усвояване от организма.

 

Не трябва да се забравя и допълнително добавените съставки – в много от новите гейнъри има креатинови матрици, глутамин, мастни киселини, фибри, витамини и минерали, аминокиселини, които придават един по-завършен вид на продукта.

И може би най-важният аспект – какъвто и гейнър да изберерете, гледайте на етикета на продукта дневната доза да ви набавя поне 50 грама протеин

Сила БГ Тийм

Препоръчани продукти от СИЛА БГ
105
.
84
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Браво ! Много добре описано и обяснено!
Поздравления, наистина! Изключително ценна и конструктивна кампания. С това ...
Браво поздрави за предприетите мерки.
Интересно

"При бодибилдърите гинекомастията е очакван страничен ефект от употребата на анаболни стероиди. Повечето от тях са деривати на тестостерона и когато тялото усети, че той му идва в излишък, започва да го превръща в естроген чрез процеса на ароматизацията (синтезиране на естроген от андроген). Такива препарати са анадрол, сустенон и дианабол."

Реклама
Copyright © 2007 - 2018 silabg.com