сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Упражнения с топка

Упражнения с топка

Обикновено ги наричат топки за баланс, фитнес топки или швейцарски топки. Топките за тренировка представляват многостранно средство, което може да подобри цялостната сила, издръжливост и гъвкавост на тялото. Топките за тренировка са си спечелили репутация за развиването на силата на основната част на тялото и подобряването на баланса, но тренирането с топката може да включва редица упражнения, които отговарят на индивидуалните фитнес цели.

Ползи
Упражненията с топка за тренировки могат да имат различни ползи за здравето и добрата физическа форма. Тренировките помагат да подобрите стабилността на основната част на тялото, което може да намали риска от сериозни и хронични травми на гърба. По-силната основна част на тялото също помага и на цялостното спортно представяне. Възможността да работите с топка за тренировки ви позволява да изберете упражненията и да променяте интензивността в съответствие с вашите фитнес цели и възможностите ви. Освен ползите за здравето, топките за тренировка спестяват място и могат да заменят редица лежанки и специализирани уреди.Прогресия
Използването на топката за тренировки изисква период на изучаване, докато свикнете с нестабилността и начина на движение при специфичните упражнения. Една от първите стъпки е да изберете правилната фитнес топка сред различните размери. Изберете топката, с която бедрата ви са успоредни на пода, когато седите на нея с крака на пода. Начинаещите могат да използват и по-меки топки, за да подобрят стабилността преди да преминат на по-твърда топка, за да стане упражнението по-сложно. Започнете като направите няколко повторения на всяко упражнение и постепенно увеличете препоръчания брой повторения.

Упражнения
Упражненията с топката са почти неограничен брой и включват движения за гората част на тялото, за долната част на тялото, за основната част на тялото. Най-честите упражнения включват тренировки за основната част на тялото като преси /crunches/, но промяната на позицията на топката може да промени и групата мускули, за които се работи. Например, притискането на топката към стена с гръб и клякането подобряват силата на долната част на тялото, докато като лежите върху топката с ръце на земята можете да правите лицеви опори за подобряване състоянието на горната част на тялото. Можете да използвате ластици, гири или медицинска топка за допълнително съпротивление при упражнения за сила.

Примерна тренировка
Примерната програма за тренировки с топка включва две-три упражнения за горната, долната и за основната част на тялото. Комбинирайте упражненията в кръгова тренировка, за да подобрите силата и издръжливостта. Например използвайте лицеви опори и раменна преса за горната част на тялото, клякания и напади за долната и коремни преси и преса за гръб за основната част на тялото. Правете повторения на всяко упражнение за една минута преди да преминете на следващото. Продължете като изпълните всяко упражнение за една минута три пъти.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Анкета
Последни коментари
Да сте живи и здрави всички ! Много е лошо ,когато се опитват да накърняват ...
Похвално е вниманието, което обръщате на хейтърите, които се опитват да ви ...
Имам приятел, който работи в агенцията за безпоасност на храните и му исках ...
Интересно

"Стро e станал икона в детския бодибилдинг, независимо дали става дума за старание,работа, или баща с неосъществени мечти. В момента Джулиано живее в Румъния и спортът не му пречи да се занимава с неща подходящи за връстниците му, като рисуване и гледане на детски. Момчето се възхищава на друго дете бодибилдър – Ричард Сандрак."

Е-Мейл абонамент

Въведете E-Мейл адрес:

При въвеждане на e-mail ще бъдете уведомени при нова публикация.

Реклама
Copyright © 2007 - 2017 silabg.com