сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Бирата предпазва от загуба на мускулна маса

Бирата предпазва от загуба на мускулна маса

Японски учени установиха, че пиенето на бира може да съхрани силата на мускулите ви, когато остареете. Учените са открили вещество в хмела, което предпазва мускулната тъкан от деградация.
 
Изследователите от университета в Токушима доказаха, че флавоноиди в хмела - цветни клъстери, придаващи горчивия му вкус, потискат мускулната атрофия при тестове с обездвижени лабораторни мишки.
 
Последните открития показват, че когато на мишките са дадени фуражи, съдържащи хмеловото съединение, те запазват повече мускулна маса, отколкото тези, хранени с нормална храна с флавоноиди и тези, хранени без флавоноиди.
 
Резултатите от изследването, публикувано в списание PLoS ONE показаха, че докато мускулните нива при гризачи на хмелова диета почти не паднали, при мишките, които не получавали флавоноида 8-PN в храната си е установен 10% спад в мускулите за периода на проучването.

Последващи експерименти установили, че мишките, на които е давано растителното съединение имат 10 пъти повече защитно вещество в своите системи.
Бирата е калорична, но има ползи за здравето. Много бири съдържат редица естествени антиоксиданти и витамини, които може да помогнат за предпазване от сърдечно-съдови заболявания а тъмните бири, които се считат за по-здравословни, съдържат повече желязо и антиоксиданти, отколкото светлите сортове.
 
Други учени открили, че бирата съдържа "молекула чудо", наречена никотинамид рибозид, която може да попречи на наддаването на тегло и диабет, както и да допринесе за повишаване на мускулната сила. Това пише в проучване, публикувано в списание Cell Metabolism по-рано тази година. Изследователите се надяват да разработят лекарства срещу обездвижване за хората в напреднала възраст, но и за други цели. Японските учени се надяват да използват най-новите открития, за да се създаде нова напитка, която да предпази астронавтите от атрофия на мускулите при дълги космически пътувания.

 
Но преди да се отдадете на "мускулно-поддържащ" гуляй с пиене на бира, трябва да знаете, че човек би трябвало да пие най-малко 154 литра бира на ден, за да се постигне същия ефект.

Сила БГ Тийм
.
Продукти за поддържане на мускулна маса
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Какво да похапнеш този месец?
Последни коментари
Браво поздрави за предприетите мерки.
Супер, само напред и нека да се покаже на младото поколение , че без стеро ...
Здравейте, как бих могъл да се сдобия с такава тениска и стикер и ?!?!
Интересно

"Ако имате затруднения в постигането и задържането на ерекция, потърсете помощ. Недейте да страдате в мълчание – какт толкова много мъже по света. Също така не крийте състоянието си от вашия партньор. Много мъже правят тази грешка и най-често резултата е, че партньорката решава, че вече не привлича физически мъжа до себе си или „той не ме обича вече”."

Е-Мейл абонамент

Въведете E-Мейл адрес:

При въвеждане на e-mail ще бъдете уведомени при нова публикация.

Реклама
Copyright © 2007 - 2017 silabg.com