сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Бирата предпазва от загуба на мускулна маса

Бирата предпазва от загуба на мускулна маса

Японски учени установиха, че пиенето на бира може да съхрани силата на мускулите ви, когато остареете. Учените са открили вещество в хмела, което предпазва мускулната тъкан от деградация.
 
Изследователите от университета в Токушима доказаха, че флавоноиди в хмела - цветни клъстери, придаващи горчивия му вкус, потискат мускулната атрофия при тестове с обездвижени лабораторни мишки.
 
Последните открития показват, че когато на мишките са дадени фуражи, съдържащи хмеловото съединение, те запазват повече мускулна маса, отколкото тези, хранени с нормална храна с флавоноиди и тези, хранени без флавоноиди.
 
Резултатите от изследването, публикувано в списание PLoS ONE показаха, че докато мускулните нива при гризачи на хмелова диета почти не паднали, при мишките, които не получавали флавоноида 8-PN в храната си е установен 10% спад в мускулите за периода на проучването.

Последващи експерименти установили, че мишките, на които е давано растителното съединение имат 10 пъти повече защитно вещество в своите системи.
Бирата е калорична, но има ползи за здравето. Много бири съдържат редица естествени антиоксиданти и витамини, които може да помогнат за предпазване от сърдечно-съдови заболявания а тъмните бири, които се считат за по-здравословни, съдържат повече желязо и антиоксиданти, отколкото светлите сортове.
 
Други учени открили, че бирата съдържа "молекула чудо", наречена никотинамид рибозид, която може да попречи на наддаването на тегло и диабет, както и да допринесе за повишаване на мускулната сила. Това пише в проучване, публикувано в списание Cell Metabolism по-рано тази година. Изследователите се надяват да разработят лекарства срещу обездвижване за хората в напреднала възраст, но и за други цели. Японските учени се надяват да използват най-новите открития, за да се създаде нова напитка, която да предпази астронавтите от атрофия на мускулите при дълги космически пътувания.

 
Но преди да се отдадете на "мускулно-поддържащ" гуляй с пиене на бира, трябва да знаете, че човек би трябвало да пие най-малко 154 литра бира на ден, за да се постигне същия ефект.

Сила БГ Тийм
Продукти за поддържане на мускулна маса
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Най-голямата грешка на един начинаещ във фитнеса е, че пита своите приятели как да тренира, а не намира правилния човек. Питат се един друг, а не търсят помощта на хората, които наистина трябва да бъдат питани. Така младите момчета се заблуждават един друг – “Ти това прави, тоя правил това, оня правил това, било много хубаво...”. Постоянно ги слушам такива момчета. - “Мен ми казаха да правя това.” Викам - “Кой ти каза да правиш това?” - “Едно приятелче ми каза”. Това е заблудата – питат се един друг, вместо да потърсят някой вещ."

Реклама
Copyright © 2007 - 2019 silabg.com