сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Ашваганда - новата звезда сред адаптогените

Ашваганда - новата звезда сред адаптогените

Търсите нов начин да увеличите мускулната си маса и същевременно да се избавите от мазнините? Ние от екипа на Сила БГ Ви предлагаме да изпробвате нещо различно и не толкова познато - ашваганда или известен още като индийски женшен.

Натъкнахме се на интересно проучване,което доказва, че 600 мг на ден екстракт от ашваганда повишават резистентността към физическо натоварване, увеличават мускулния растеж и спомагат за по-бързото изгаряне на мазнини.Изследване

Направено е изследване върху 57 мъже на възраст между 18 и 50 години,които никога досега не са тренирали. Тренировките били три пъти седмично и включвали упражнения, изпълнявани с една и съща рутина.На едната половина било давано плацебо,а на другата половина 600 мг екстракт от корен ашваганда (KSM-66). Приемът бил сутрин и вечер, по една капсула от 300 мг.

Резултати

Резултатите показали,че групата, която приемала ашваганда изградила повече мускулна маса от тази, на която била давана плацебо.За да измерят процента телесна мазнина на мъжете, използвали метод на биоелектрично съпротивление . Оказало се, че този процент бил значително по-малък при групата приемаща ашваганда.Обяснение

Таблица показва как екстрактът от ашваганда може да повиши ефективността върху тренировките. Тестостеронните нива на групата приемаща ашваганда били значително по-високи от тези на плацебо групата. Ашваганда пречи на мускулните клетки да се разрушават. На това се дължи и по-бързото и лесно изграждане на мускулна маса.След тренировка концентрацията на ензима креатин-киназа спада и в двете групи. Именно този спад е по-бърз при групата подложена на суплементация с ашваганда. Или по-просто – ензима креатин киназа е враг на мускулната клетка и колко по-бързо се понижат нивата му,толкова по-добре за изграждането на мускулна маса.Заключение

Изследването потвърждава последните данни относно адаптогенните свойства на ашваганда. Тя чудесно се вписва в суплементацията. Ако искате да подобрите силовите си тренировки, а за още по-добри резултати може да комбинирате със златен корен (rhodiola rosea) и мака. Важно е да уточним,че не са установени странични ефекти от приема на ашваганда.

Сила БГ Тийм!
Довери се на специалистите!
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2016-05-03 | 14:20:34
Мариян Любчев
Продукта съм го пил когато бях в Америка, свърши доста добра работа с приспособяването на организма и бързото свикване със стреса и начина на живот.:)
2016-05-03 | 14:19:23
Dido
Полезна и интересна информация.Задължително ще се пробва, фен съм на адаптогените и предполагам, че ще ми допадне.
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Споменати продукти
Последни коментари
Браво ! Много добре описано и обяснено!
Поздравления, наистина! Изключително ценна и конструктивна кампания. С това ...
Браво поздрави за предприетите мерки.
Интересно

"Системното практикуване на грешното движение в един момент се превръща в навик. Ако атлетът още от малък е приучен да вдига коленете, за да получи моментно забързване, грешната механика ще остане закодирана в съзнанието му. В един момент той ще се сблъска с предизвикателството да координира и научи съвсем нов начин на бягане и ще трябва да се върне много назад."

Реклама
Copyright © 2007 - 2017 silabg.com