сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Диета на пещерния човек

Диета на пещерния човек

Диетата на пещерния човек не е точно диета, а начин на живот. Наричат я още палеолитна диета. Като цяло принципите ѝ се свеждат до това да се храним със здравословни храни, с каквито се е хранел пещерният човек. С тази диета ще намалите подкожните мазнини, ще нормализирате нивата на кръвната захар, ще намалите токсините и вредните фактори. Диетата на пещерния човек има много предимства пред останалите, но ето някои от най-важните:
 
1. Намалява теглото
 
С този хранителен режим ще се отървете от излишните мазнини и тялото ще постигне своето естествено и оптимално тегло.
 
2. Повишава енергията
 
Спазвайки диетата ще забележите повишаване на енергията. Ще се чувствате по-силни, с настроение и енергични.
 
3. Детокс
 
Ще премахнете всички токсини от тялото си, които сте натрупали през годините на нездравословно хранене и вредни навици. Кожата ще засияе, ноктите ще станат по-здрави, ще имате блестяща и силна коса. 
 
4. Слушате тялото
 
Спазвайте принципите на палеолитната диета и ще се научите да познавате нуждите на тялото си по-добре. Ще се храните с това, което ви се яде.
 
Физическата активност също е важна, ако спазвате тази диета ще се наложи да се упражнявате повече от обикновено. Все пак пещерният човек е изразходвал 1/3 от приетите калории с физически упражнения.
 
Забранени храни в диетата на каменната епоха са: всички зърнени храни (макарони, спагети, хляб), бобови храни (леща, фъстъци и грах), млечни продукти, сол и захар, картофи. Забравете също така за шоколадови сладкиши, бонбони и всички съвременни сладки изкушения.
 
Разрешени храни са риба, месо, гъби, зеленчуци, ядки, плодове. 
 
За да почувствате ползите от тази диета, трябва да я спазвате поне 1 месец. В Интернет ще откриете много рецепти, съвети и мотивация, за да я спазвате.
 
Няколко съвета в допълнение: Забравете за пътуването в кола и градски транспорт, опитвайте се да ходите повече пеша. Приготвяйте простички ястия. Наслаждавайте се на цветовете, структурата и аромата на храната. Хранете се 6 пъти дневно на малки порции.
 
Опитвайки тази диета за месец ще се откъснете от всичката преработена храна на съвремието ни, ще се движите повече, ще подобрите теглото и кръвното си налягане.
 
 
 
Топ продукти за твоята диета
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Браво ! Много добре описано и обяснено!
Поздравления, наистина! Изключително ценна и конструктивна кампания. С това ...
Интересно

"Рефлексотерапевтите смятат, че има определени точки на стъпалата ни, свързани с всеки един от важните органи. Обработвайки чрез лек натиск тези точки, те повлияват на различни проблемни зони в човешкото тяло. Подложките за крака Кенрико използват същата презумция, но елиминират нуждата от специалист или терапевт. Създателите на детокс терапията за крака смятат, че токсините могат да бъдат извличани от порите на стъпалата ни. За целта се използват два метода: Детокс вана за крака и Детокс подложки."

Реклама
Copyright © 2007 - 2018 silabg.com