сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Късното хранене

Късното хранене

    Чувате го доста често нали? Дори експерти твърдят, че не трябва да се храним след 19 часа, ако се опитваме да намалим теглото си. Калориите приети след шест-седем часа тежат повече. Така ли е наистина?

    Има редица проблеми с това твърдение. Първо всички ние си лягаме по различно време, следователно как е възможно храненето след определен час да има еднакъв ефект за човек, който си ляга в полунощ и за такъв, който заспива в девет?
    Второ калориите са чисто и просто мерна единица за енергия, и техния „сблъсък“ с тялото не е по-различен през различното време от деня. Една калория през деня е напълно и абсолютно равна на една калория през нощта. Схващането за вредното хранене вечер по скоро идва от там, че доста хора улисани в забързаното си ежедневие нямат време да се хранят през деня и вечер в къщи се натъпкват до преяждане с храна, която често е нездравословна. Други пък се хранят обилно през деня и вечер хапват отново, като така надвишават нужния си дневен калориен прием. В техен контраст остават хора, които са в процес на отслабване или поддържане на определено тегло и след набавени достатъчен брой калории през деня сдържат апетита си вечер, за да не надвишат собствения си лимит.Има малко надеждни изследвания върху човешкото поведение в тази насока, но има няколко такива върху животни, които показват че калориите приети през нощта не водят до по-голямо затлъстяване от тези приети през деня. Простата сметка, е че за да запазите теглото си на края на деня приетите калории трябва да са равни на изразходените.

    За да бъде по-ефективно изгарянето на мазнини, много от нас си набавят въглехидрати богати на влакнини разпределени на малки порции равномерно през деня, които имат свойството да очистват храносмилателния тракт и да ускоряват метаболизма. Гладувайки твърде дълго през нощта може всъщност да доведе до забавяне на метаболизма. Друг полезен начин за ускоряване на усвояването на хранителните вещества които приемаме през деня е добавянето на мултивитаминен комплекс към диетата.Освен мултивитамино-минерален комплекс, който ускорява метаболизма и дава повишено чувство на енергичност, catalyst е единствения подобен продукт съдържащ R изомера на Алфа-липоидната киселина. R изомера е естествената форма на аминокиселината, който е лишен от негативите на S изомера. Произвежда се в незначителни количества от организма и външният му прием е изключително полезен. Алфа-липоидната киселина засилва инсулиновата активност, предпазва от натрупване на мазнини, балансира метаболизма им и този на въглехидратите, ускорява транспорта на аминокиселини към мускулните тъкани и засилва действието на имунната система чрез глутаминова стимулация. Приемайки горепосочените продукти на 2-3 пъти дневно с храна ще подобрите значително усвояването на хранителните вещества в нея и ще подпомогнете процеса на здравословно изгаряне на мазнините.

Сила БГ Тийм
Препоръчани продукти за намаляване на теглото
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"По време на упражнения се увеличава окислението на BCAA. Добавянето на BCAA предпазва мускулната тъкан от разграждане с цел доставяне на необходимите количества аминокиселини. Ето защо приемът на Xtend около и по време на тренировка е идеалния начин да се възползвате от продукта."

Реклама
Copyright © 2007 - 2019 silabg.com