сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Подсили умствената дейност с Хуперзин А

Подсили умствената дейност с Хуперзин А

В съвременното натоварено ежедневие стресът и непрекъснатата умора могат да доведат до отслабване на умствената дейност, паметта и способността за научаване на нови неща. Ето затова естественото стимулиране на мозъчната дейност с натурални хранителни добавки става все по-предпочитан начин за подобряване на умствената дейност при студенти, ученици и хора, чиято професионална дейност изисква повишена концентрация.
 
Днес в предаването „На кафе” с Гала по Нова телевизия гост бе д-р. Мария Папазова, която говори за действието на екстрактаХуперзин А. Хуперзин А е естествен сескитерпен алкалоид, извличан от азиатската билка Huperzia serrata. Среща се и в други видове Хуперзия, но в по-малки количества (H. elmeri, H. carinat, and H. aqualupian).


 
Научните тестове доказват, че съединението е мощен ацетилхолинестеразен инхибитор и NMDA рецепторен антагонист, предпазващот разпад невротрансмитераацетилхолин, който има ключово значение за подобряването на сетивните възприятия, паметта, задържане на вниманието, способността за научаване. За пръв път хуперзин А е изолиран от китайски учени през 1948 година. Неговият комплекс с ацетилхолинестераза е определен чрез рентгенова кристалография.
 


Множеството клинични изпитания доказват, че хуперзин А подобрява когнитивния дефицит, има способност да намалява оксидативния стрес и да предпазва митохондриите. Освен при здрави хора, от няколко години, Хуперзин А е изследван и като възможно лечение на заболявания, характеризиращи се с невродегенерация, включително болестта на Алцхаймер. Няколко изследвания през 2013 година доказват, че той може да окаже известна помощ при такива неврологични заболявания.
 
В сравнение с други съединения със сходно действие, хуперзин А преминава по-успешно през кръвно-мозъчната бариера, показва по-висока бионаличност при прием през устата и има по-продължително действие като инхибитор.
 
Действия и предимства на Хуперзин А:
 
  • абсорбира се изключително бързо
  • разпространява се широко и ефективно в организма
  • елеминира се с умерена скорост след прием през устата
  • подпомага мозъчната дейност
  • засилва когнитивните способности
  • повишава способността за научаване
  • предпазваот загуба на памет
  • повлиява благоприятно невродегенерационни заболявания
 
 
За още по-добър ефект, Хуперзин А може да бъде приеман в комбинация с:
   
Клиничните проучвания, проведени в някои азиатски страни, обобщават извода, че алкалоидът не притежава токсични качества и значително и ефективно подобрява паметта при възрастни със склонност към забравяне. Благоприятни резултати са отчетени и при пациенти с Алцхаймер и съдова деменция.

Ето и записът от цялото предаване "На кафе" с Гала и д-р. Мария Папазова:


 
СИЛА БГ Тийм!
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2015-03-23 | 11:26:30
Pitar
Най-добрият ноотропик на пазара !
2015-03-23 | 11:25:36
Ivanko
Наистина работи. Пил съм на друга фирма преди и е просто страхотно.
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Какъв е цветът на това, което ядете? Ако е бял, не е правилно. В по-голямата си част много от "белите" храни, които ядем, не са толкова здравословни за нас. Разбира се, това не включва бели меса като пилешко или пуешко, яйчен белтък, мляко, сирене. Вместо това се отнася до прости въглехидрати, от които се пълнее. Простите захари изострят нивата на инсулина, което съхранява храната като мазнини, вместо да я изгаря."

Реклама
Copyright © 2007 - 2019 silabg.com