сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Полезните свойства на ябълковия пектин

Полезните свойства на ябълковия пектин

 Пектинът е вид фибри, които се срещат във всички растителни клетъчни стени и тъкани. Всички растения съдържат пектин, но количеството и концентрацията му варират. Ябълките съдържат особено голямо количество пектин, който се отличава с много ползи за здравето. 
 


Разтворими фибри
 
Разтворимите фибри са влакна, които се разпадат във вода. Ябълковият пектин е богат източник на разтворими фибри, които играят важна роля в превенцията и лечението на различни болести. Добавянето на разтворими фибри към диетата намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и може да понижи нивата на лошия холестерол. Освен това, тези съставки намаляват апетита, дават усещане за ситост и подпомагат детоксикацията на организма. Тези фибри са чудесно допълнение към всяка диета за намаляване на мазнини и контрол на телесното тегло.

 
 
Предпазва от метаболитен синдром 
 
Метаболитен синдром е термин, който се прилага към група рискови фактори, които допринасят за сърдечно-съдови заболявания. Рисковите фактори са високо кръвно налягане, висока кръвна захар, високи триглицериди, високи нива на холестерол и надномерно тегло. Проучване показва, че ябълков пектин може да намали нивата на кръвната захар, нивата на общия холестерол, нивата на триглицеридите и телесното тегло. Отстраняването на един или всички тези фактори оказва безценна подкрепа за здрвето на сърдечно-съдовата система. Понижаването на кръвната захар предотвратява увеличаването на индулина и съответно мазнините в тялото, което допълнително подпомага процесът на отслабване.

Подобрява стомашно-чревната среда
 
Чревният тракт съдържа полезни и вредни бактерии, като добрите трябва да превъзхождат лошите. Работата на чревните бактерии е подпомага храносмилателните процеси, усвояването на хранителните вещества и неутрализиране на вирусите и лошите бактерии. Изследване сочи, че приемът на  ябълков пектин подобрява чревната среда. 
Препоръчани продукти с растителни фибри
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Споменати продукти
36
.
00
лв.
Последни коментари
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Браво ! Много добре описано и обяснено!
Поздравления, наистина! Изключително ценна и конструктивна кампания. С това ...
Интересно

"Клетките в организма са подложени на атака от опасни молекули наречени свободни радикали. Това са остатъчни продукти при метаболизма. Имат електричен заряд и са способни да унищожат структурата и функциите на клетките. Освен това, човек постоянно приема свободни радикали от въздуха, който вдишва под формата на токсини и замърсители. Ефектът от тези вреди не се усеща веднага, но в един момент риска от травми на нервната система, ставите, вътрешните органи и кръвните тела става сериозен."

Реклама
Copyright © 2007 - 2018 silabg.com