сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Правила за упешно покачване на чиста мускулна маса

Правила за упешно покачване на чиста мускулна маса

1. Набележете целта си - да покачвате мускулна маса или да изчистите мазнини

Ако не сте с голям процент подкожна мазнина и целта ви е да покачите мускулна маса - отдайте се на тази цел. Не може да горите мазнини и едновременно да качвате мускули.

2. Записвайте прогреса си

За да поддържате нисък процент подкожни мазнини, трябва да покачвате не повече от 0,5кг. на седмица. Ако не записвате напредъка си, няма как да разберете дали вървите в правилната посока.

3. Яжте достатъчно калории, но не прекалявайте

image002_09122010_1

Трябва да приемате повече калории отколкото изгаряте, за да може да покачите теглото си. Неизбежно е и минимално повишаване на телесните мазнини през този период. Ако не можете да набавите нужните калории за деня на помощ идват гейнерите - леснодостъпен и висококачествен източник на калории.

4. Правете малко кардио, докато покачвате мускулна маса

2-3 кардио сесии по 30 минути  в нетренировъчни дни, ще поддържат сърцето ви в оптимално здраве и няма да се отразят на процеса на покачване.

5. Почивайте достатъчно

Мускулите растат извън залата, така че тренирайте кратко и интензивно в този период. 4 - 5 тренировки по 40-50 мин е максимумът за седмица.

6. Яжте по 2гр. протеин на килограм телесно тегло

image004_09122010_1

Това е най-важната част от процеса на покачване на мускулна маса. Без достатъчно градивен материал тялото няма откъде да вземе хранителни вещества за да се възстанови от тренировка. Ако имате проблем с набавянето на толкова белтъчини от твърда храна, на помощ идват протеиновите шейкове и протеиновите барове. Те са чудесен и лесен избор за заместване на хранене през деня.

image006_09122010_1

7. Регулирайте приема на сложни въглехидрати и полезни мазнини

Не разчитайте само на приетите белтъчини,  докато покачвате мускулна маса.  Сложните (бавно усвояващи) въглехидрати приети през деня и простите (бързоусвояващи ) след тренировка са нужни за да се поддържа мускулния растеж. Умереният прием на полезни мазнини (ненаситени) е важен за поддържане на високо ниво на свободния тестостерон в организма, както и за здравината на ставите.

8. Следтренировъчното хранене е жизненоважно за мускулния растеж

image008_09122010_1

Трябва да се обърне специално внимание на следтренировъчния шейк. За сериозно покачване на мускулна маса и бързо възстановяване вашият шейк трябва да съдържа: доза висококачествен суроватъчен протеин и бързоусвояващи се въглехидрати, доза креатин (5гр.) и глутамин (5гр.).

image010_09122010_1
                                                      СилаБГ Тийм.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Анкета
Последни коментари
Да сте живи и здрави всички ! Много е лошо ,когато се опитват да накърняват ...
Похвално е вниманието, което обръщате на хейтърите, които се опитват да ви ...
Имам приятел, който работи в агенцията за безпоасност на храните и му исках ...
Интересно

"За SOLGAR безкомпромисното качество винаги е водещ принцип. Самите суровини за произвеждане на продуктите са изцяло природни (плодове, зеленчуци, билки, които са предварително проверени за наличието на замърсители), минават редица тестове, преди да бъдат пакетирани и опаковани. Голямото разнообразие обуславя по-лесният избор за всяка нужда – от сериозно трениращи бодибилдъри и професионални спортисти, до малки деца."

Е-Мейл абонамент

Въведете E-Мейл адрес:

При въвеждане на e-mail ще бъдете уведомени при нова публикация.

Реклама
Copyright © 2007 - 2017 silabg.com