сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Протеиновите вафли - фитнес храна или не?

Протеиновите вафли - фитнес храна или не?

Така популярните протеинови барове все повече и повече навлизат в нашето ежедневно меню. Дали примамени от изключителния им вкус, способността им да засищат или удобната им употреба, много от нас са техни любители. Винаги има една тънка особеност, която много от нас пропускат да забележат.

image004_10122010

Протеиновите вафли са направени с цел да заместят 1, максимум 2 хранения през деня, и то при условие, че нямате друга възможност за храна. Типичен пример за грешка е ежедневното хапване на барове от жени с цел отслабване. Много от представителките на нежния пол са запленени от превъзходния вкус и си хапват по 3-4 бара на ден, като същевременно се лишават от питателната храна.

Основното предназначение на вафлите е да се вземат при липса на нормална храна за дълъг период от време или веднага след тежка тренировка за въстановяване на въглехидратно-белтъчния баланс в организма.

image006_10122010

Тъй като в почти всички случаи комбинацията от съставки в продукта обуславя по-бавното усвояване през деня, употребата им в кратки времеви интервали определено ще доведе до натрупването на мазнини. Ето защо най-удачното време за прием е в сутрешните часове или след тренировка, когато метаболизмът е в засилени темпове и може да изгори излишните калории.

Какво трябва да гледаме, когато си избираме протеинови барове? Съдържанието на белтъчини в една вафла да е около 30 грама (съвсем скоро на пазара ще има и барове с цели 50 грама протеин). Захарите да не са повече от 10-12 грама. В източниците на протеин на етикета Суроватъчният протеин (Whey Protein) да бъде изписан на първо място. По възможност да има добавени омега мастни киселини (omega-3, omega 3-6-9). Да има също така  поне 4-5 грама фибри.

image008_10122010

Каквото и да се изпише за тази хранителна добавка, тя е и ще продължава да бъде неизменна част от менюто на всички запалени любители на фитнеса.
Препоръчани продукти от СИЛА БГ
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Какво да похапнеш този месец?
Последни коментари
Браво поздрави за предприетите мерки.
Супер, само напред и нека да се покаже на младото поколение , че без стеро ...
Здравейте, как бих могъл да се сдобия с такава тениска и стикер и ?!?!
Интересно

"Проблемът се състои в това, че по-голяма доза от 40гр. белтък на прием не може да бъде усвоена и излишният белтък бива изхвърлен чрез урината. Именно бромелаинът пречупва тази бариера при недостатъчна усвояемост на по-големи количества жизнено важни протеини, като създава предпоставки за сериозно мускулно нарастване."

Е-Мейл абонамент

Въведете E-Мейл адрес:

При въвеждане на e-mail ще бъдете уведомени при нова публикация.

Реклама
Copyright © 2007 - 2017 silabg.com