сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Зареждане преди лягане

Зареждане преди лягане

Ако качването на маса е вашата цел, знаете че честият прием на протеин е решаващ. Знаете и че 7 - 9 часа сън са задължителни всяка нощ, тъй като тогава отделянето на хормона на растежа е най-високо. Но толкова дълго време без храна подлага тялото на гладуване, карайки го да взима аминокиселини от мускулите, за да ги превърне в глюкоза за гориво на мозъка. Въпреки, че някои маняци стават през ноща за хранене, по-удачният начин е да знаете какво да вземете точно преди лягане.

image002_30122010_1

Казеинов протеин

Извлича се от млякото. Казеиновият протеин е по-добър от суроватъчния за преди лягане заради по-бавното си усвояване и абсорбация. Най-доброто решение е да използвате протеин на прах от така наречения miccelar казеин – неденатурираната (непроменена) форма на казеина, която в стомаха става на буца гел, забавяйки значително усвояването му. Това дава възможност на протеина бавно и постоянно да зарежда организма с аминокиселини - до 7 часа. 40гр. miccelar казеин ще ви свършат перфектна работа преди сън.

Ленено масло

То доставя есенциални мазнини, които подобряват възстановяването на ставите и стимулират топенето на мазнините. Лененото масло е отлична добавка към шейка с казеин, защото забавя усвояването му и запазва протеина в мускулите.

Аргинин

Вероятно повечето от вас свързват аргинина с прием преди тренировка, с цел по-добро напомпване. Другата важна функция на тази аминокиселина, че покачва нивото на хормона на растежа, когато се приеме преди сън. 5гр. на гладно преди лягане ще повишат отделения хормон на растежа.

Глутамин

Тази аминокиселина пречи на разграждането на мускулите и ускорява възстановяването. В добавка към тези й свойства позволява на тялото да отдели повече хормон на растежа по натурален начин. Учените откриха, че това става само 90мин след прием. 5 - 10гр. глутамин преди лягане на гладно

ЗМА

Ако тренирате здраво най-вероятно цинкът и магнезият в тялото са в недостиг. Тези важни минерали се изчерпват най-често при атлетите. Попълването им чрез прием на ЗМА - комбинация от цинк, магнезиев аспартат и витамин Б6 повишава тестотерона и инсулиноподобният фактор на растежа (IGF1). Освен това подобрява и качеството на съня.

 
Сила БГ Тийм
Препоръчани продукти от СИЛА БГ
109
.
01
лв.
37
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Много спортисти подценяват важността на витаминно-минералните комплекси. Те смятат, че тъй като не може да нараснат ръцете с 10 см, то е безполезно да ги вземат. Но тук има нещо много важно - ако тялото ви е с дефицит на само един от основните витамини и минерали, хиляди ензимни процеси във вашето тяло могат да бъдат нарушени. Всеки витамин и минерал отговаря за много биохимични реакции, включително образуването на хормоните. В крайна сметка? Ако не използвате добра формула мултивитамини и минерали вие никога няма да постигнете най-голямият си потенциал."

Реклама
Copyright © 2007 - 2018 silabg.com