сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Зареждане преди лягане

Зареждане преди лягане

Ако качването на маса е вашата цел, знаете че честият прием на протеин е решаващ. Знаете и че 7 - 9 часа сън са задължителни всяка нощ, тъй като тогава отделянето на хормона на растежа е най-високо. Но толкова дълго време без храна подлага тялото на гладуване, карайки го да взима аминокиселини от мускулите, за да ги превърне в глюкоза за гориво на мозъка. Въпреки, че някои маняци стават през ноща за хранене, по-удачният начин е да знаете какво да вземете точно преди лягане.

image002_30122010_1

Казеинов протеин

Извлича се от млякото. Казеиновият протеин е по-добър от суроватъчния за преди лягане заради по-бавното си усвояване и абсорбация. Най-доброто решение е да използвате протеин на прах от така наречения miccelar казеин – неденатурираната (непроменена) форма на казеина, която в стомаха става на буца гел, забавяйки значително усвояването му. Това дава възможност на протеина бавно и постоянно да зарежда организма с аминокиселини - до 7 часа. 40гр. miccelar казеин ще ви свършат перфектна работа преди сън.

Ленено масло

То доставя есенциални мазнини, които подобряват възстановяването на ставите и стимулират топенето на мазнините. Лененото масло е отлична добавка към шейка с казеин, защото забавя усвояването му и запазва протеина в мускулите.

Аргинин

Вероятно повечето от вас свързват аргинина с прием преди тренировка, с цел по-добро напомпване. Другата важна функция на тази аминокиселина, че покачва нивото на хормона на растежа, когато се приеме преди сън. 5гр. на гладно преди лягане ще повишат отделения хормон на растежа.

Глутамин

Тази аминокиселина пречи на разграждането на мускулите и ускорява възстановяването. В добавка към тези й свойства позволява на тялото да отдели повече хормон на растежа по натурален начин. Учените откриха, че това става само 90мин след прием. 5 - 10гр. глутамин преди лягане на гладно

ЗМА

Ако тренирате здраво най-вероятно цинкът и магнезият в тялото са в недостиг. Тези важни минерали се изчерпват най-често при атлетите. Попълването им чрез прием на ЗМА - комбинация от цинк, магнезиев аспартат и витамин Б6 повишава тестотерона и инсулиноподобният фактор на растежа (IGF1). Освен това подобрява и качеството на съня.

 
Сила БГ Тийм.
Препоръчани продукти от СИЛА БГ
109
.
56
лв.
37
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Анкета
Последни коментари
Да сте живи и здрави всички ! Много е лошо ,когато се опитват да накърняват ...
Похвално е вниманието, което обръщате на хейтърите, които се опитват да ви ...
Имам приятел, който работи в агенцията за безпоасност на храните и му исках ...
Интересно

""Всеки трябва да изглежда така както му отива. Определено не мисля, че всички трябва да са сериозни и намръщени. На мен просто не ми отива да съм усмихнат, но има хора, които имат по различно излъчване, на които им отива. Но, примерно, Джейсън Стейтъм, който е световноизвестен, не съм видял да се усмихва в нито един от филмите, в които участва, но това не му пречи да се радва на голяма популярност в световен мащаб." - Лазар Ангелов"

Е-Мейл абонамент

Въведете E-Мейл адрес:

При въвеждане на e-mail ще бъдете уведомени при нова публикация.

Реклама
Copyright © 2007 - 2017 silabg.com