сила бг магазин
сила бг медия
»
»
5 урока, които всеки фитнес маниак трябва да научи

5 урока, които всеки фитнес маниак трябва да научи

В началото, когато започнат да тренират, повечето хора нямат и най-малка представа как да постигнат желаните резултати. Фитнесът е занимание, което изисква непрекъснато обучение и набавяне на актуална информация. Пътят към успеха е изпълнен с трудности, но ако разполагаш с нужните знания, ще стигнеш до крайната цел. Съвсем нормално е човек да прави грешки - това е начинът да натрупаш опит.
 
Предлагаме ти да прочетеш петте най-важни урока, които известния фитнес експер Ноа Силгел е научил във времето и споделя, за да те предпази от грешки и да ти спести ценно време.
 
 
1. Не всеки съвет си струва
 
Когато бях по-млад се възхищавах на големите момчета във фитнес залата. Слушах всичко, за което говореха и го приемах безусловно. Не съм единственият, между впрочем. Познавам много хора, които, без да се замислят, следват всеки съвет, на някоя грамада в залата. Това вероятно е най-голямата грешка, която можеш да направиш. Тези момчета наистина са огромни, но често повече говорят, отколкото разбират за какво става въпрос в действителност. Ако си играл на развален телефон като дете, знаеш, че докато съобщението стигне до другия край на линията, истинското му значение отдавна е изчезнало. Този феномен е много сходен с онова, което се случва, когато един необразован, фитнес маниак започне да проповядва псевдо-научни твърдения, които бил „усвоил”.
 
Чувал съм някои от най-смахнатите неща, които може да си представите. Най-лошият съвет получих на 16 години, точно, когато започвах. Един тип ми каза, че има нещо в марулята „айсберг”, което увеличава драстично размерите на тялото. Така че, купих една камара от зеленчука и го захрупах като заек. Освен дразнене в стомаха, не ми донесе нищо друго! Айсберг съдържа толкова хранителни вещества, колкото картонът. Това е нещо като хрупкава вода.


 

2. Магическите формули всъщност не са толкова магични
 
Ако някой ти каже, че можеш да натрупате огромно количество мускулна маса или да отслабнеш с 20 килограма, като следваш неговия тренировъчен или хранителен режим, този човек лъже. Единственото нещо, което води до големи промени в тялото е постоянната и упорита работа. Разбира се, някои програми са по-ефикасни и качествени от други, но ако в края на деня не полагаш нужните усилия, нищо няма да се промени.

Според моя опит, най-съществените промени се постигат през първите 2-3 години тренировки. След този период, процесът започва да се забавя и се изисква все по-голяма отдаденост. Всеки иска да вярва, че една магическа програма или хапче могат да събудят звяра в него, но това просто не отговаря на истината. 
 
3. Повечето снимки „Преди и след”  не са реални
 
Преди време беше достатъчно да публикуваш няколко снимки „преди и след” в някое списание за мускули, за да продадеш конкретен продукт. За щастие, днес хората са по-добре информирани и не толкова наивни.

Можеш да имитираш промени в тялото с Фотошоп, но не можеш да симулираш сила.
С редки изключения, трансформациите отнемат години и не са резултат от прием на някое хапче за период от 30 дни. Снимките „преди и след” могат да се направят в един и същи ден. Лоша светлина, много натрий и отпусната поза са в състояние да превърнат добре оформеното тяло в нещо съвсем различно. Искаш снимка „след”? Направи си блестящ, златен тен. Мускулите сякаш изкачат от нищото. 
4. Формата на тялото от снимките в списанията не се задържа дългосрочно
 
Преди да премина през „трудните моменти” си мислех, че мога да се разхождам наоколо и да изглеждам като момчетата от фитнес списанията целогодишно. Повечето млади хора започват своето пътуване в света на фитнеса, след като видят снимка на перфектното тяло в интернет сайт или списание и си казват: „Ей, и аз искам да изглеждам така!”. Макар вдъхновението да е отлично нещо, мога да кажа със 100% увереност - защото съм един от онези върху кориците на списанията - не е възможно да си в супер форма през цялото време.
 
Желанието завинаги да имам отлична фигура вероятно бе най-голямата пречка пред растежа на тялото ми. Целта ми беше да изглеждам като фитнес модел, но в действителност не разбирах какво точно означава това. За да постиганат подобно ниво, по-голямата част от спортистите спазват много строга диета за поне 12 седмици, след което използват диоретици през последните 7 дни. Тялото им не изглежда перфектно всеки ден.
 
Можеш да поддържаш чиста, здрава физика през цялата година, но също така се нуждаеш и от здравословни нива на мастна тъкан, за да може организмът да функционира правилно. Линията между здравословния и добрия вид може да бъде много тънка. Постарай се да поддържаш баланс.

 

5. Прекалено много тренировки могат да бъдат пречка
 
В интернет се появяват всякакви мотивиращи послания от типа на: „Тренирай безумно!” „Без почивни дни!”  и т.н. Истината е, че тялото расте, докато почива. Ако не отделяш достатъчно време за възстановяване, никога няма да натрупаш маса. Можеш да тренираш наистина безумно, но не всеки ден, а дори понякога не всяка седмица. Веднъж направих пауза и в продължение на няколко месеца тренирах сравнително леко, за да дам възможност на организма да се възстанови след предния цикъл от интензивни тренировки. Така че, остави егото настрана, вслушай се в тялото си и тренирай разумно, като се фокусираш върху конкретната си цел. 
.
Препоръчани продукти за твоята тренировка
124
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Споменати продукти
Какво да похапнеш този месец?
Последни коментари
Супер, само напред и нека да се покаже на младото поколение , че без стеро ...
Здравейте, как бих могъл да се сдобия с такава тениска и стикер и ?!?!
Дано повече младежи прочетат статията и се образоват!!
Интересно

"Сред всички странни форми на йогата, практикувани по света (пилатес, бокс, спининг), впечатление прави Антигравитационната йога, където позите се практикуват от провесен от тавана "хамак". Такава тренировка може да ви направи много гъвкав и добре разтегнат, но участниците често се оплакват от особена "йога" миризма, пропита в хамака."

Е-Мейл абонамент

Въведете E-Мейл адрес:

При въвеждане на e-mail ще бъдете уведомени при нова публикация.

Реклама
Copyright © 2007 - 2017 silabg.com