сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Анаболният екстракт от фенугрик

Анаболният екстракт от фенугрик

Билката Fenugreek (Trigonella foenum-graecum) е изключително полезна като средство, което подсилва производството на тестостерон и е известна като новият трибулус. Използвана от хилядолетия като добавка към ястия, тя е източник на холин, Триптофан, аскорбинова киселина. От семената на билката се извлича 4-хидроксиизолевцин, който намалява нивата на кръвната захар, способства за намалявана риска от появата на диабет, участва в производството на инсулин в панкреаса, поддържа здравословни нива на холстерол в кръвта.

Силовите  спортисти, които вземат половин грам дневно от Fenugreek (сминдух) топят мазнини, наддават чиста мускулна маса и увеличават силата си. Самият механизъм на действие на билката все още е загадка за спортните учени.

image001_2011_01_16

                                                             
Изследователите са  били финансирани от Indus Biotech, производител на добавка с fenugreek, за извършване на експеримент с 49 млади спортисти, всички на възраст около 20 години. Те са били с наднормено тегло и стаж в залата най-малко една година. Всички следвали една и съща програма, което включва тренировки 4 пъти седмично (половината ползвали пласебо таблетки, а останалата част от групата сминдух). След 8 седмици употреба, пласебо групата покачила под 1 кг чиста мускулна маса, а групата с fenugreek цели 2.3 кг (мазнините употребяващите пласебо изгорили 1 кг, а другата група – 2.1 кг).

image003_2011_01_16

Производителите на добавки с FENUGREEK твърдят, че повишава собствените нива на тестостерон, въпреки че изследванията не потвърждават това.

Сила БГ Тийм

 
Препоръчани продукти от СИЛА БГ
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2011-01-18 | 01:01:01
dj
Що пък да не потвърждават, сминдуха също има диосгенин като трибулуса и действието му би трябвало да е абсолютно същото.
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Според Американското психиатрично дружеством 80-90 % от случаите на депресия могат да се лекуват успешно, но две трети от страдащите от депресия не получават нужната им помощ. Мнозина не търсят лечение, защото се срамуват, или защото са обзети от летаргия и отчаяние."

Реклама
Copyright © 2007 - 2019 silabg.com