сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Бъди СУПЕР ЖЕНА, дори и през "онзи" период от месеца!

Бъди СУПЕР ЖЕНА, дори и през "онзи" период от месеца!

Момичета, имаме добри новини за вас - периодът в месеца , който смятате за „проклятие“, всъщност можете да превърнете в предимство!

Обикновено заради болки в корема, дискомфорт и отпадналост, голяма част от жените занимаващи се с фитнес и спорт избягват или спират тренировките по време на месечния цикъл. Лекари и специалисти са напълно категорични, че именно тренировките помагат да се преодолеят тези неразположения.Хормоналната промяна, която настъпва по време на цикъла благоприятства, като повишава прага на болка, подобрява мускулното възстановяване и дава положителен ефект върху спортните резултати.С две думи – силовите тренировки са най-ефективни по време на цикъл! Колкото и иронично да звучи, в периода на менструация (и седмица след това) нивата на женските хормони естроген и прогестерон са в най-ниските си стойности, именно тогава от хормонална гледна точка женското тялото е най-сходно до мъжкото.В университета в Станфорд е направено изследване от жена физиолог, която се опитва да разучи как точно влияе хормоналната промяна по време на менструация върху тренировките. Прави проучване на няколко атлетки, включително и на себе си, като забелязва значително подобрение в спортните резултати, докато се подготвя за триатлон. Споделя, че в този период хормоните може да са в сложно и нестабилно състояние, но от друга страна по време на тренировка тялото е много по-издръжливо и силно. Нейното проучване показва, че заради това ниско ниво на естроген и прогестерон, тялото се възстановява много по-бързо и се повишава прага на болка. Вероятно това се обяснява с факта, че женското тяло не се подготвя за бременност, тази му роля остава на заден план и превес взимат останалите жизнени функции.Накратко, най-задоволителни резултати в залата може да постигнете по време на цикъл!

Като оставим това на страна, тренировките са сигурен начин да преодолеете спазмите, дискомфорта и болките в корема в периода на менструация. Към това прибавете и допълнителното горене на калории и мазнини, както и край на подпухването от задръжката на течности.

Жените могат допълнително да подсилят организма си както по време на цикъл, така и в останалото време, чрез различни суплементи. В търговската мрежа има редица продукти като магнезий, специфични комплексни витамини, минерали и екстракти разработени специално за жени, които набавят всички необходими макронутриенти на организма. Подробна статия за хормоналния баланс при жените и как да подбрете суплементи за оптимално здраве може да разгледате тук.Така, че момичета смело към залата! И все пак ви  съветваме да не прекалявате с тежестите по време на месечен цикъл и да тренирате колкото и както ви е приятно!
Облекчете неразположението!
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2016-02-05 | 14:50:24
Валентина
Малко е трудно по време на цикъл с тия болки в стомаха да се вгидат много килограми, но има ли желание има и начив.Към залта мили дами ! :)
2016-02-05 | 14:48:51
Соня
Да малко е кофти в този период от месеца, но това не означава че не трябва да се тринира ;)
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Споменати продукти
Последни коментари
Браво ! Много добре описано и обяснено!
Поздравления, наистина! Изключително ценна и конструктивна кампания. С това ...
Браво поздрави за предприетите мерки.
Интересно

"Наричали Готу Кола "фонтан на живота", защото легендите разказват, че древни китайски билкари живеели повече от 200 години, заради приема на билката."

Реклама
Copyright © 2007 - 2018 silabg.com