сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Бъди СУПЕР ЖЕНА, дори и през "онзи" период от месеца!

Бъди СУПЕР ЖЕНА, дори и през "онзи" период от месеца!

Момичета, имаме добри новини за вас - периодът в месеца , който смятате за „проклятие“, всъщност можете да превърнете в предимство!

Обикновено заради болки в корема, дискомфорт и отпадналост, голяма част от жените занимаващи се с фитнес и спорт избягват или спират тренировките по време на месечния цикъл. Лекари и специалисти са напълно категорични, че именно тренировките помагат да се преодолеят тези неразположения.Хормоналната промяна, която настъпва по време на цикъла благоприятства, като повишава прага на болка, подобрява мускулното възстановяване и дава положителен ефект върху спортните резултати.С две думи – силовите тренировки са най-ефективни по време на цикъл! Колкото и иронично да звучи, в периода на менструация (и седмица след това) нивата на женските хормони естроген и прогестерон са в най-ниските си стойности, именно тогава от хормонална гледна точка женското тялото е най-сходно до мъжкото.В университета в Станфорд е направено изследване от жена физиолог, която се опитва да разучи как точно влияе хормоналната промяна по време на менструация върху тренировките. Прави проучване на няколко атлетки, включително и на себе си, като забелязва значително подобрение в спортните резултати, докато се подготвя за триатлон. Споделя, че в този период хормоните може да са в сложно и нестабилно състояние, но от друга страна по време на тренировка тялото е много по-издръжливо и силно. Нейното проучване показва, че заради това ниско ниво на естроген и прогестерон, тялото се възстановява много по-бързо и се повишава прага на болка. Вероятно това се обяснява с факта, че женското тяло не се подготвя за бременност, тази му роля остава на заден план и превес взимат останалите жизнени функции.Накратко, най-задоволителни резултати в залата може да постигнете по време на цикъл!

Като оставим това на страна, тренировките са сигурен начин да преодолеете спазмите, дискомфорта и болките в корема в периода на менструация. Към това прибавете и допълнителното горене на калории и мазнини, както и край на подпухването от задръжката на течности.

Жените могат допълнително да подсилят организма си както по време на цикъл, така и в останалото време, чрез различни суплементи. В търговската мрежа има редица продукти като магнезий, специфични комплексни витамини, минерали и екстракти разработени специално за жени, които набавят всички необходими макронутриенти на организма. Подробна статия за хормоналния баланс при жените и как да подбрете суплементи за оптимално здраве може да разгледате тук.Така, че момичета смело към залата! И все пак ви  съветваме да не прекалявате с тежестите по време на месечен цикъл и да тренирате колкото и както ви е приятно! .
Облекчете неразположението!
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2016-02-05 | 14:50:24
Валентина
Малко е трудно по време на цикъл с тия болки в стомаха да се вгидат много килограми, но има ли желание има и начив.Към залта мили дами ! :)
2016-02-05 | 14:48:51
Соня
Да малко е кофти в този период от месеца, но това не означава че не трябва да се тринира ;)
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Споменати продукти
Анкета
Последни коментари
Да сте живи и здрави всички ! Много е лошо ,когато се опитват да накърняват ...
Похвално е вниманието, което обръщате на хейтърите, които се опитват да ви ...
Имам приятел, който работи в агенцията за безпоасност на храните и му исках ...
Интересно

"„Обсъждал съм техниката, която използвах за развиване на „върховете“ толкова много пъти, че изобщо не я мисля за някаква тайна. Става въпрос за супинация - външното извиване на предмишницата по време на изпълняване на сгъване с дъмбели. Супинацията кара външната глава на бицепса да се натоварва здраво, издигайки връх и натрупвайки допълнителна издутина на мускула.“"

Е-Мейл абонамент

Въведете E-Мейл адрес:

При въвеждане на e-mail ще бъдете уведомени при нова публикация.

Реклама
Copyright © 2007 - 2017 silabg.com