сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Фитнес над 40-годишна възраст

Фитнес над 40-годишна възраст

Двaта най-големи проблема за билдърите над 40г. са по-трудното възстановяване и болките в ставите. Намаляването на възстановителните сили в организма е директен резултат от пониженото произвеждане на хормони и по-специално - на тестостерон и растежен хормон. Освен това, след 40г. човек е подложен на по-голям стрес отколкото когато е на 20г. - деца, работа, сметки. Това води до повишено отделяне на катаболния (разрушителен) хормон Кортизол, който може да спре мускулния растеж.
Представяме ви няколко продукта, създадени, за да са в помощ на билдърите над 40г., които искат да изглеждат и да се чувстват добре :

Стимулатори на растежния хормон

image002_20110107
 
Продукти, които по един или друг начин стимулират секрецията на растежен хормон набират все по-голяма популярност в бодибилдинг средите. Тук ще се спрем на тези, които по естествен начин повишават нивата му в организма и нямат нежеланите странични ефекти, които може да се появят при прием на синтетичната версия на този хормон. Ползите от растежния хормон не са само за тези, при които с годините е намаляло производството му, а за хора от всякакви възрасти и особено за атлети. Стимулирането по естествен начин на този хормон помага за добро здраве, пълноценен сън, здрава кожа, по-добро възстановяване след травми и не на последно място за редукцията на мазнините и повишаването на мускулната маса.
 
image003_20110107ЗМА

image004_20110107
 
Ако тренирате здраво, най-вероятно цинкът и магнезият в тялото са в недостиг. Тези важни минерали се изчерпват най-често при атлетите. Попълването им чрез прием на ЗМА - комбинация от цинк, магнезиев аспартат и витамин Б6 повишава тестостерона и инсулиноподобният фактор на растежа (IGF1). Освен това подобрява и качеството на съня.

Ставно възстановяващи

image005_20110107
 
След години тренировки ставите и сухожилията се износват. Намалява синувиалната течност между костите и започват да се появяват болки. За да се избегне това трябва да се приемат добавки съдържащи глюкозамин, хондроитин сулфат, мсм, хрущял от акула. За да подействат благоприятно тези съставки е нужно да се приемат от 2 до 3 месеца без прекъсване. Изследвания потвърждават, че глюкозамин и Хондроитин Сулфат са много полезни за хора предразположени към заболявания в ставите.

Антиоксиданти

image006_20110107
 
Антиоксидантите намаляват действието на опасните в човешкото тяло свободни радикали. Какво са свободни радикали? Физическите занимания и тренировки водят до появата на такива в човешкото тяло. Клетките в организма са подложени на атака от опасни молекули наречени свободни радикали. Това са остатъчни продукти при метаболизма. Имат електричен заряд и са способни да унищожат структурата и функциите на клетките. Освен това, човек постоянно приема свободни радикали от въздуха, който вдишва под формата на токсини и замърсители. Ефектът от тези вреди не се усеща веднага, но в един момент риска от травми на нервната система, ставите, вътрешните органи и кръвните тела става сериозен.
Препоръчани продукти от СИЛА БГ
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Ездата изглежда лесна само на киноекрана. В действителност съвсем не е шега работа. Един час яздене ще натовари физиката ви колкото игра на тенис за същото време! Мускулните групи, използвани по време на езда, не са същите, които обичайно се засягат от повечето други спортове. "

Реклама
Copyright © 2007 - 2018 silabg.com