сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Контролирайте „щетите” от преяждането!

Контролирайте „щетите” от преяждането!

Празничните дни и почивките са свързани с релакс, хубави моменти и… приемане на голямо количество храна. Храна, от която в повечето случаи не се нуждаете, но обстановката предразполага  да му „отпуснете края”. Какво по-хубаво от това режима да се запълва от редувания на хоризонтално положение на тялото и хранене? Нищо. Да, де, но после идва момент, в който трябва да се изправите срещу огледалото. И какво има там? Там има гузна съвест.Разбира се целият този процес може да бъде контролиран.

Ето няколко стратегии, които биха предотвратили последствията от  преяждането:

Тренировка

Физическата активност е начин, чрез който да се подготвите, или да противодействате на обилно количество храна.

Ако тренирате преди да се отправите към празничната трапеза, то докато хапвате в организма Ви ще протичат анаболни процеси, които с най-голямо удоволствие ще използват приетите макронутриенти, за да захранят и изградят мускулите. Разбира се, това не значи, че с 1 тренировка седмично можем да приемаме безкрай количество храна. Всичко трябва да бъде с мярка.Ако сте решили да тренирате след като вече сте се „подсилили” доволно с храна, то ще имате доста енергия за самата тренировка и тя ще е пълноценна. Удачно е да се тренира минимум два часа след като сте приели храна, за да може тя да се е усвоила от организма.

Суплементация

Да, тя е важна. Има различни продукти, които ограничават складирането на мазнини. Те биват приемани преди въпросното хранене, за да подобрят инсулиновата чувствителност и контролират инсулиновата сигнализация. По този начин се блокират високите нива на лептин и повишава окисляването на мастните киселини.
Друг вариант е да приемате добавки, която да подобри работата на щитовидната жлеза и да увеличи продукцията на тироидните хормони. Те контролират  базовата скорост на метаболизма, както и обмена на протеини, мазнини и въглехидратния.Самоконтрол

Като цяло това е най-добрият метод, но се досещате, че е той е крайно субективен. Ако не може да се въздържите, то поне не прекалявайте. Не се опитвайте да пометете всичко от масата, но и не се лишавайте. Опитайте от това, от което Ви се хапва и просто станете от масата, за да не продължавате механично да приемате ненужни калории, които после да се чудите как да изгорите.
Кофеин

Използвайте помощта на кофеина. Тази чудотворна съставка е източник на енергия и допринася за фокуса, който е важен след празниците, тъй като сме излезли от график, а фокуса и концентрацията помагат да се върнем обратно в ритъм.Фибрирайте се

Фибрите контролират нивата на кръвна захар и чувството за ситост. Те насърчават храносмилането и се усвояват отлично от организма. Естествени източници на фибри са: зеленчуци, плодове (включително горски), бобови и зърнени култури. Може да си набавите фибри и от избрани хранителни добавки.
СИЛА БГ Тийм!.
Елиминирайте щетите от празничното преяждане!
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2016-05-10 | 18:04:23
Валери
Взел съм си фат блокер за тези случеи.Не омазнявам и същевременно си хапвам каквото искам.Важно е да не се прекалява с хапчетата а да се вземат само тогава когато ви се яде нещо грешно, но не всеки ден по 3 пъти :D
2016-05-10 | 18:02:12
Зорница
Единствения начин за контрол е като се стане от масата когато ти е най-сладко. :D Шегувам се разбира се. Не преяждайте, приемайте толкова колкото ви е нужно, като преядете се чувствата отпаднали, мързеливи и недоспали.Една тренировка 2-3 часа след маса ще ви се отрази страхотно.
2016-05-10 | 18:02:08
Зорница
Единствения начин за контрол е като се стане от масата когато ти е най-сладко. :D Шегувам се разбира се. Не преяждайте, приемайте толкова колкото ви е нужно, като преядете се чувствата отпаднали, мързеливи и недоспали.Една тренировка 2-3 часа след маса ще ви се отрази страхотно.
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Споменати продукти
Анкета
Последни коментари
Да сте живи и здрави всички ! Много е лошо ,когато се опитват да накърняват ...
Похвално е вниманието, което обръщате на хейтърите, които се опитват да ви ...
Имам приятел, който работи в агенцията за безпоасност на храните и му исках ...
Интересно

"Сред всички странни форми на йогата, практикувани по света (пилатес, бокс, спининг), впечатление прави Антигравитационната йога, където позите се практикуват от провесен от тавана "хамак". Такава тренировка може да ви направи много гъвкав и добре разтегнат, но участниците често се оплакват от особена "йога" миризма, пропита в хамака."

Е-Мейл абонамент

Въведете E-Мейл адрес:

При въвеждане на e-mail ще бъдете уведомени при нова публикация.

Реклама
Copyright © 2007 - 2017 silabg.com