сила бг магазин
сила бг медия
»
»
5 мита за спортното подхранване

5 мита за спортното подхранване

Ако сте начинаещи във фитнеса и спортните суплементи, нормално е да сте си наложили някои заблуди относно ползите от приема им или страничните ефекти. Ето пет от тези безброй митове. Използваме мястото да ви насърчим да потърсите консултантите на Сила БГ, ако имате колебания относно начина на прием и ефекта на определен продукт!
 
1. Спортните суплементи вредят на храносмилането
Предназначението на суплемента не е да бъде основата на диетата ви, а да я подпомогне и обогати с допълнителни полезни вещества. Общо правило при почти всички суплементи, предимно протеиновите и креатиновите, е да ги приемате с много вода, за да улесните усвояването им. Като минимум приемайте ориентировъчно литър вода на 100 грама протеин и не би трябвало да имате проблеми с храносмилането.

 
2. Спортните суплементи не са необходими при пълноценна диета
Истината е, че съвременните суплементи са необходим способ за постигане на балансирана диета. При диета за отслабване, например, е трудно да си набавите необходимото количество протеин, без да се налага да правите компромиси с поетите калории. Съвременните масови храни са бедни на витамини и минерали и се налага да отделяте време, за да потърсите зеленчуци, плодове или месо директно от производител. Качественият суплемент ще ви улесни с набавянето на липсващите полезни вещества и ще запълни празните места във вашата диета.

 
3. Витамините са източник на енергия
Странен мит за витаминовите суплементи е, че те са източник на енергия. Нито един от 14-те познати витамина не е енергиен източник. Прекалено високите дози витамини няма да ви осигурят повече издръжливост и енергия. Излишните количества витамин Ц и Б се отделят с урината (което прави урината ви доста скъпа), а излишните витамини А и Д се складират в телесните мазнини. 

 
4. Подценяване на протеина
Някои казват, че нямат нужда от протеинови суплементи и я карат само на "манджа и витамин C". Да не забравяме, че белтъчините са строителният материал на цялото тяло, включително и мускулите. Един атлет се нуждае от високи количества протеин, за да може да се възстановява и развива. Набавянето на необходимото количество протеин при същевременно нисък калориен прием може да е много трудна задача, ако разчитате само на естествени източници. Затова не подценявайте суроватъчния протеин, протеиновите матрици или дори растителния протеин.Имайте обаче едно наум - повишеният протеинов прием не означава мигновен растеж на мускулатурата. Излишните белтъчини се складират като мазнини, също както останалите излишни калории.
 
5. Суплементите са твърде скъпи
Да, качествените суплементи не са евтини, но ако не харчите за суплементи, ще харчите за повече храна или други конвенционални продукти, които може да не са съобразени с нуждите на спортист. Протеинът, аминокиселините, креатинът, мултивитаминът са инвестиция в хранителни вещества за цял месец.

 
Сила БГ Тийм
Източник: goldenmuscles.com
.
Препоръчани хранителни добавки
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Анкета
Последни коментари
Да сте живи и здрави всички ! Много е лошо ,когато се опитват да накърняват ...
Похвално е вниманието, което обръщате на хейтърите, които се опитват да ви ...
Имам приятел, който работи в агенцията за безпоасност на храните и му исках ...
Интересно

"Основното предимство на SUPER PUMP MAX пред другите подобни продукти е точната концентрация от съставки в научно доказана дозировка за максимален ефект. Добавени са и определени минерали, които служат като електролити и помагат на тялото за по-добро хидратиране по време на тренировка. Магнезий, калций, калий и натрий са ключови за този процес. Използвани са най-добрите форми на определени витамини от B – групата, които са съществени за енергийния метаболизъм, производството на нови клетки като червените кръвни клетки, които транспортират кислород до мускулите."

Е-Мейл абонамент

Въведете E-Мейл адрес:

При въвеждане на e-mail ще бъдете уведомени при нова публикация.

Реклама
Copyright © 2007 - 2017 silabg.com