сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Въглехидрати и мускули.

Въглехидрати и мускули.

Всеки, който тренира доста и не пожалва много мускулите си, се нуждае от повече въглехидрати. Въглехидратния прием, за да изграждате маса, без телесни мазнини, трябва да бъде 50-60% от дневния ви калориен разход или 6.5-11 гр на килограм телесно тегло.
 
6.5 гр е възможно да са достатъчни за начинаещи и средно напреднали фитнес маниаци, което означава, че при 80 килограма телесно тегло въглехидратите трябва да бъдат 520 гр дневно (80 х 6.5 = 520), докато например при 130 кг, въглехидратите нарастват до 845 гр дневно.

В случай, че желаете да определите конкретните ви нужди от въглехидрати, оставете организмът да ви ръководи. Ако приемате 8 гр на килограм тегло и започнете да покачвате освен маса и телесни мазнини, свалете приема на 6 гр.


 
Хората, които постоянно се борят с разширената талия често обясняват, че са чувствителни към въглехидратите и мислят, че трябва да слязат по 6 гр дневно, за да могат да изграждат мускули, без да прибавят телесни мазнини. Ако искате да сваляте телесни мазнини и в същото време да покачвате мускули, може да се наложи да свалите приема на въглехидрати под 6.5 гр, но е добре да не падате под 4.5 гр на килограм телесно тегло.
 
Грешка е изцяло да отстранявате въглехидратите от храната, смятайки ги за враг на спортиста.

Ако усещате слабост или спрете да покачвате мускули, започнете бавно да увеличавате приема на въглехидрати. Най-лесният начин е да добавите едно четвърто въглехидратно хранене и да следите резултатите. Все пак внимавайте с размерите на порциите, за да не преминете вашия лимит.


 
Най-добрите въглехидратни храни за мускули
 
Гликемичният индекс определя скоростта, с която организмът превръща храната или напитката в кръвна захар. Храните с нисък гликемичен индекс са предпочитани за дълготрайно освобождаване на енергия и за овладяване на глада, а тези с висок гликемичен индекс са по-ефективни за бързо зареждане след сериозна тренировка. Когато комбинирате въглехидрати с протеини гликемичния индекс намалява (например при комбинация от ориз и месо, гликемичният индекс на ориза намалява).
 
1. Храни с нисък гликемичен индекс, за бавно освобождаване на енергия
 
- Овесени продукти
- Ръжен хляб
- Ечемик
- Фасул
- Зелени зеленчуци, например спанак и броколи
- Ябълки
- Банани
- Портокали


 
2. Храни с висок гликемичен индекс, за зареждане след тренировка
 
- Ориз
- Бял хляб
- Пъпеш
- Ананас

СИЛА БГ Тийм
.
Препоръчани въглехидратни продукти:
77
.
00
лв.
55
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Какво да похапнеш този месец?
Последни коментари
Браво поздрави за предприетите мерки.
Супер, само напред и нека да се покаже на младото поколение , че без стеро ...
Здравейте, как бих могъл да се сдобия с такава тениска и стикер и ?!?!
Интересно

"За пореден път нашият екип мислейки за вас, ви предлага все по-изгодни условия за пазаруване. Даваме ви възможността с всеки изхарчен лев, да натрупвате промо точки, с които да получите напълно безплатно продукти от огромния каталог на Сила БГ! За всеки изхарчен от Вас лев вие получавате една промо точка и това е привилегия само на потребителите на silabg.com. Дори за някои марки получавате 2 промо точки за лев! Каква е цената на всеки продукт в промо точки можете да видите под цената му в лева."

Е-Мейл абонамент

Въведете E-Мейл адрес:

При въвеждане на e-mail ще бъдете уведомени при нова публикация.

Реклама
Copyright © 2007 - 2017 silabg.com