сила бг магазин
сила бг медия
»
»
7 неписани правила за фитнес залата

7 неписани правила за фитнес залата

7 неписани правила за фитнес залата

Следвай ги или бъд готов да си понесеш последствията

 
1.     Следвай правилата

Трябва ли дори да го споменаваме? За съжаление – да.

Има само едно нещо във фитнес залата, което може да те направи от „готиния пич във фитнеса”  до „дразнещия мъж във фитнеса”.

Вероятно всички знаете за т.нар. правила във фитнес залата.Те са там, за да бъдат спазвани и най-вече – да те предпазят от евентуални наранявания: използвайте шкафчетата, които се заключват, използвай фитнес уредите по предназначение и редица други.

Неписаните правила обаче възникват през 70-те и 80-те години, когато повечето членове във фитнес залите са били културисти. Изгеждали са внушително с огромните си мускули и тежките тренировки и упражнения, които правят. Точно заради това се създали правилата във фитнес залите, за да може да има граници, които да се спазват. В онези времена всички, посещаващи фитнес залата, са били стриктни в изпълнението им. Културистите били изключително дисциплинирани, въпреки обратните очаквания. Тези, които нарушавали реда и подценявали правилата били „нормалните хора”, а не редовно трениращите.
И така, проблемите започнали.

Целта на всеки фитнес е да осигури на хората максимален комфорт, за да могат посетителите му да се насладят на пълноценната си тренировка. Точно поради тази причина, вътрешният ред трябва да бъде спазван и правилата да не бъдат пренебрегвани. Що се отнася до неписаните такива - трябва да бъдат заложени във фитнес възпитанието на всеки трениращ.

Например правилото „Не хвърляй дъмбелите на пода!” подканва всички, които използват тези уреди да се отнасят с уважение към оборудването. За съжаление, има и такива посетители, които след серията от упражнения захвърлят уредите като ненужни вещи из цялата фитнес зала. Точно това действие подсказва за възпитанието и неписаните правила, заложени у трениращия.
Причината да ги захвърлиш така е че си се изморил? Това не е причина.
Това е демонстрация. И за съжаление грозна демонстрация. В света на истинските спортисти, този жест показва неуважение не към уредите, а към всички атлети във фитнеса и най-вече към самия него и тренировката му.

2.     Не бъди егоист

Знаем, че го знаеш.Фитнес залата е обществено място, на което ходят много хора. Търсиш определен уред, но той за съжаление не е на мястото си. Не е никак приятно да обикаляш целия фитнес, за да го намериш. И то просто защото някой друг не го е оставил на мястото му. Съди по себе си за другите. Недей да бъдеш егоист. Помисли, че ако ти не оставиш дъмбелите на място, трениращия след теб няма да ги намери където трябва. По същия начин ще се почувстваш и ти некомфортно следващия път, когато трябва да ги търсиш, защото някой друг няма да е спазил неписаното правило. 
И тук не говорим само за познатите дъмбели. Говорим за всички уреди. И за хигиената – да почистиш, където си нацапал или да изхвърлиш празната бутилка вода, която редовно оставяш на велоаргометъра или пътеката.

3.     Отнасяй се с фитнеса така, сякаш той е твой дом.

Защо да го правим мръсен и неприятен?Плюеш ли на пода в спалнята си? Защото го правиш във фитнес залата редовно, нали?
Би ли изцапал целия плот в кухнята с протеиновия си шейк? Не? Тогава защо омазваш всичко във фитнеса с напитката си?

Собствениците на фитнес зали не наемат персонал, който да е постоянно след трениращите. Те вярват, че всеки атлет е възпитан на това ниво и знае тази част от споменатите неписани правила.  Във фитнес залите не тренират маймуни, а хора, отдадени на спорта с една едничка цел – да живеят по-добър и по-здравословен живот.
Не е готино да се качиш на крос-тренажора и да усетиш каква плътност има потта на трениращия преди теб, нали? Е, ти също като него имаш потни жлези. Избърши уреда, след като си го използвал, човече!

4.     Не флиртувай. Или поне недей да бъдеш досадния флитраджия.

Може да си готин, но фитнеса не е бар за запознанства.Фитнес  залата често е място, на което можеш да намериш хора с интереси като твоите. За съжаление, има и такива, които ходят, просто за да завържат нови приятелства и контакти. Те са малко дразнещи, но за последните години се наблюдава спад в тази група „статични трениращи”.

Ако жената до теб на пътеката е страхотна и искаш да я заговориш на всяка цена – направи го. Но недей да бъдеш нахален и досаден. В никакъв случай.

Фитнес залата е място, където хората разпускат след натоварения работен ден и изключват всичките си сетива. Едва ли ще е приятно да трябва да слушаш отегчителните опити на някой сваляч, който се е залепил за теб като дъвка и тренира успоредно с теб на съседния фитнес уред.

Ако си набелязал някоя мацка, но тя за съжаление не прави добре познатия „контакт с очите”, няма смисъл дори да се пробваш. Тя не се интересува от теб. И не го приемай лично – тя най-вероятно е във фитнеса, за да тренира, а не за да създава контакти или да флиртува. Никак няма да й бъде приятно ако прекъсваш тренировката й. Насочи се към някоя друга фитнес гъзела.  Сигурни сме, че има предостатъчно такива около теб.  
Същите неписани правила важат и за жените, които отиват на фитнес с цел флирт. Готиния пич няма да ти обърне внимание ако се е съсрадоточил в тренировката си. Ако той не дойде сам при теб, значи е във фитнеса с цел тренировка и не търси нови контакти и запознанства.

Ако пък обекта на твоите симпатии отвръща на погледите и закачките ти - дерзай!

И последно - не се захласвай и по момичето на рецепция – тя е общителна, добра и усмихната с всички. Все пак работи там.

5.     Не кради! Дори не си го и помисляй!

Изобщо не мислим да коментираме това правило.

Всичко, което е във фитнеса е за обществено ползване. А не за заемане и позлване в домашни условия с уговорката да го „Върнеш утре”.

Същото важи и за личните вещи на останалите трениращи.

6.     Не блокирай огледалата

Нарцисе.Ако виждаш, че някой тренира сериозно пред огледалото, просто недей да заставаш пред него, за да се видиш в огледалото.

Огледалата във фитнеса за нещо свещено. Всеки се възползва от тях. И колкото повече ефективни стават тренировките, толкова повече ще искаш огледалото да е избърсано до блясък, за да виждаш резултатите.

И тук, държим да подчертаем, че огледалото във фитнеса не трябва да е новото ти любимо място за снимки, които да пускаш в социалната мрежа. Огледалото е част от оборудването във фитнеса, и като всеки друг уред, е нужен на атлетите.

Нека не забравяме и дистанцията, която е нужна на всеки, трениращ пред огледалото. Няма да ти бъде приятно ако си се съсрадоточил в тренировката си докато гледаш отражението си, а до теб застане някой, който ужасно много ти пречи и навлиза в пространството ти. В тази дисциплина също има неписано правило – поне 3-4 крачки разстояние. За да има мир и разбирателство. Ей така, просто да ни е приятно във фитнеса.

7.     Никога не разсейвай трениращия до теб, който прави серия от упражнения

Уцели момента.
 


Представи си следната ситуация – тренираш усърдно, съсрадоточил си се, бройш всеки напън, но изведнъж идва някой, който видимо скучае и се опитва да завърже разговор. Не е приятно, нали?

Ако искаш да попиташ нещо – действай. Няма нищо лошо. Хора сме, трябва да си помагаме. Далеч сме от мисълта да не комуникираш с никой. Но просто не прекъсвай тренировката на останалите.

И няма нужда да задаваш вечния въпрос за времето, което ще отнеме на другия, за да използва уреда. Когато – тогава. Ако има друг такъв, насочи се към него. Ако ли не – отиди свърши кардиото, докато се освободи гладиатора.
 
 .
SILA BG Препоръчва
65
.
00
лв.
55
.
00
лв.
56
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Споменати продукти
Анкета
Последни коментари
Да сте живи и здрави всички ! Много е лошо ,когато се опитват да накърняват ...
Похвално е вниманието, което обръщате на хейтърите, които се опитват да ви ...
Имам приятел, който работи в агенцията за безпоасност на храните и му исках ...
Интересно

"Л-Тирозин е класически пример за хранителна добавка, която приемана самостоятелно няма голям ефект върху намаляване на теглото, но в комбинация с други подобни хранителни добавки проявява страхотен синергитичен ефект. Някои от най-известните формули за отслабване съдържат Л-Тирозин, но обикновено количеството е прекалено малко. "

Е-Мейл абонамент

Въведете E-Мейл адрес:

При въвеждане на e-mail ще бъдете уведомени при нова публикация.

Реклама
Copyright © 2007 - 2017 silabg.com