сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Какво е L-аргинин? И неговата функция

Какво е L-аргинин? И неговата функция

Аргининът е аминокиселина с многобройни функции в организма. Играе важна роля за образуването в тялото на съставки като креатин, л-глутамат и л-пролин, а също така може да се преобразува в глюкоза или гликоген, когато организма се нуждае от тях.

 В организма L-аргинин се използва за азотен окис, който намалява сковаността на кръвоносните съдове, увеличава притока на кръв към мускулите (т.н. напомпващ ефект) и подобрява функцията на кръвоносните съдове. Тази Аминокиселина е необходима за функционирането на хипофизата.

Заедно с Орнитина, Фенилалалина и другите неврохимически вещества той е необходим за синтеза и отделянето на растежния хормон от хипофизата. Аминокиселинита Л-аргинин участва и в синтеза на белтъци, за по-голям растеж и увеличаване на мускулна маса.

Източниците, от които се извлича Аргинин са:
- Слънчогледово семе
- Сусам
- Орехи
- Лешници
- Шоколад
- Брашно

 Аргининът също така подобрява продукцията и жизнеността на сперматозоидите, както и засилва сексуалната мощ при мъжете.

 
Сила БГ Тийм

Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Най-голямата грешка, която правят повечето от използващите анаболни стероиди е идеята, че стероидите могат да заместят правилните тренировки, хранителния режим и процеса на възстановяване. Какво отличава топ културистите като Рони Колман, Фил Хийт, Митко Димитров, от останалите билдъри, които също използват стероиди? Количеството приемани препарати? Едва ли. Това което прави тези мъже да изглеждат недостижимо яки, е тяхната упоритост, тренировка, хранителен план и режим."

Реклама
Copyright © 2007 - 2018 silabg.com