сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Диета според кръвната група - част 1

Диета според кръвната група - част 1

Според д-р Питър Д'Адамо, автор на „Правилният начин на хранене за вашата кръвна група”, се предизвиква химична реакция между кръвта и храните, които консумираме. Тази реакция е част от генетично наследство. Реакцията се предизвиква от фактор, наречен „лектини”. Лектините, изобилни и разнообразни протеини в хранителните продукти, имат аглутиниращи (залепващи) свойства, които  оказват влияние върху кръвта. Така, когато консумирате храна, която съдържа лектини, които са несъвместими с антигените на кръвната ви група, лектините се насочват към орган или към някоя от системите на тялото и започват да аглутинират кръвни клетки в тази област.

За щастие, повечето лектини, които могат да бъдат открити в храната, не са толкова опасни за живота, въпреки че могат да причинят различни други проблеми, особено ако са специфични за дадена кръвна група. До голяма степен имунната система ни защитава от лектините. Деветдесет и пет процента от лектините, които човек поема чрез характерните за нега храни се изхвърлят от тялото. Но поне пет процента от лектините, които поглъщаме се филтрират в кръвта и предизвикват различни реакции в различните органи.

Диетата според кръвната група представлява възстановяване на естествения генетичен ритъм. Тя е ефективна, защото можете да следвате ясен, логичен и научно обоснован план, основаващ се на клетъчния ви профил. Всяка група храни се дели на три категории: Изключително полезни (храни, които са като лекарство), Позволени храни (храни, които не вредят при тази кръвна група) и Забранени храни (храни, които са като отрова).

Препоръчани продукти от СИЛА БГ
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"С напредване на възрастта и при трениращите с големи тежести, често се появяват ставни проблеми. При професионалните спортисти също се наблюдават множество травми от това естество. Огромната индустрия на хранителните добавки не е пропуснала да създаде продукти, които да помогнат на всички спортуващи да тренират на 100%."

Реклама
Copyright © 2007 - 2019 silabg.com