сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Новата формула на N.O. Xplode - плюс/минус

Новата формула на N.O. Xplode - плюс/минус

Дълго време не се чуваше за нищо ново около BSN. Марката бе продадена и се забелязваше едно крайно злоупотребяване с доверието към потребителите изградено с времето. Новите продукти бяха по-слаби, като например предтренировъчния продукт беше основно малко кофеин и шепа евтини вещества, но зареден със солидна доза глюкозни полимери. Протеина беше и според нас продължава да е изключително слаб от гледна точка на белтъчно съдържание (едва 45-47 на 100 грама продукт) и всички нови формули на утвърдени продукти от серията им бяха разочарование. В нашата мила родина интереса и реномето на подобни фирми е почти непоклатимо и макар последните години да не ги свързваме с нищо хубаво потребителите продължават да гласуват доверие на BSN.

И може би са прави, а търпението им оправдано...тъй, като се вижда лъч светлина в тунела за серията на червените лъскави кутийки. BSN са представили формулата на новата си генерация No-Xplode или така популярния им предтренировъчен азотен бустер. На пръв поглед няколко неща ни направиха впечатление разглеждайки етикета със състава им и смятаме ги споделим:
Плюсове:

 • Едно от нещата, което най-много ни дразнеше във всяка една генерация на No-Xplode са филерите (а.к.а пълнителните). А именно активни съставки, които се слагат в подобни продукти, защото са обемни, евтини и лесно предизвикват интерес в крайния потребител, тъй като той вижда голяма кутия, мерителна лъжица и естествено асоциациите му се свързват с големи резултати. Какво виждаме в новия етикет на продукта на BSN ? Ами просто ги няма ! Няма глюкозни полимери, няма малтодекстрин, евтини аминокиселини, като аланин и прочие неща. Какъв е проблема ни със въпросните форми на захарите (тъй, като към такива спадат малтодекстрина и глюкозните полимери). Ние, като консултанти и потребители на хранителни добавки се интересуваме от биохимията, метаболизма , как макронутриентите и веществата влияят на тялото в определен момент. Предвид факта, че пудрата е за преди тренировка ние не желаем в състава и да има малтодекстрин, тъй като той би повишил инсулина. Нещо, което би потиснало един хубав Fat Burning ефект и оптимално ускоряване на метаболизма. Нещо, което би направило пик в инсулина, макар и не толкова рязко , колкото глюкозата/декстрозата и по-средата на тренировката би ни отпуснало и направило физически слаби. Затова се радваме ,че в пудрата няма това, което имаше във всичките и предшествници, а именно пълнители/филери.

 • Дозата е почти, колкото в старите версии и както споменахме има само активни съставки, които са далеч по-ценни. Това прави общо казано продукта по-концентриран с неща, които трудно бихме си набавили с храната и реално ефекта преди тренировка ще е много по-задоволителен.

 • Броя дози. Повече е ! Дали обаче това ще е оправдано ще разберем щом видим цената му на Българския пазар.

 • Виждаме някои интересни неща освен класическите креатинови матрици, бета аланин и цитрулин.

  Виждаме редица вещества, като бетаин, цитрулин малат, няколко растителни екстракта, които влияят на съдоразширяването и азотния оксид. Виждаме неща, които биха работили синергично със стимулантите и биха носили един екстра фокус, а не изпържване на нервната система, както със сегашния.

   

Минуси:

 • Едно от най-дразнещите неща за информирания потребител на хранителни добавки са скритите бленди. А именно етикета, който посочва какво има в състава, ала не ти казва кое точно колко е, а те остава да гадаеш и да се довериш на марката. Това не ни харесва определено.

 • Основните и първи активни съставки не са чак толкова интересни, камо ли иновативни. В първата бленда на първо място е креатин монихидрат. Във втората бленда на първо място е бета аланина. Във третата, която е скромните 800мг е цитрулин малата. Какво напомпване може да очакваме от подобна доза. Останалите две бленди започват с тирозин и ДМАЕ. Повечето от вас са наясно, че именно първата активна съставка в бленда или изписване на етикет е в най-голямо или равно съдържание на следващата. И съдейки по-милиграмите никак не сме впечатлени.

 • С какво този продукт може да бие Myocell, Advanced Pre-workout, VMX или собственоръчно направена бленда от марки, които предлагат чисти суровини, като HayaLabs, Primaforce или Bulkpowders. С нищо. Липсват каквито и да е аминокиселини, липсва концентрация преди всичко.

 

Заключение: Със сигурност новия No-xplode ще издуха стария и ще е за предпочитане. Ако цената е същата и от бюджетна гледна точка и предвид състав ще си заслужава много повече. Ала боим се не е този продукта, който ще изведе потъващия кораб BSN от сегашното си положение. Но все пак е ново начало !


СИЛА БГ Тийм

Започни тренировката с експлозия
80
.
00
лв.
42
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Споменати продукти
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"След завършването на последния етап ще се чувствате подготвени за тренировка. Разбира се, пълното изпълнение на 4-те етапа представлява идеализирана ситуация. В действителност рядко ще можете да отделите толкова време на загрявката, но елементи 1 и 2 не могат да бъдат пренебрегнати. "

Реклама
Copyright © 2007 - 2022 silabg.com