сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Енергия, фокус и концентрация от природата!

Енергия, фокус и концентрация от природата!

В забързано ежедневие като нашето, всеки има нужда от продукти, които да подпомогнат издръжливостта и производството на енергия по време на физическа или умствена активност.

Предлагаме ти да се огледаш в растенията като гъбите, които имат страхотни ползи върху здравето на всеки от нас:

Топ 5 гъби, които трябва да включиш в менюто си

Ако знаеш как да използваш дори няколко различни сорта „лечебни” гъби, можеш да презареждиш тялото си, да достигнеш пълния си потенциал и да станеш най-добрата версия на себе си!Фактът, че гъбите могат да бъдат освен вкусни, те са и изключително отровни. Точно това доказва тяхната сложност – царството им е толкова обширно и интересно, че всеки, който желае да подпомогне имунната си система, трябва да се запознае тясно с всеки тип гъба.
Гъбите имат способността да променят живота ни по непосредствен, мощен и благоприятен начин.

1. Гъба РейшиРейши се използва в традиционната китайска медицина от най-малко 2000 години, като първите известни писмени данни датират от династията Хан (206 г. до н.е. до 220 г.). Рейши има способността да стимулира имунната система на организма, да я предпазва от патогени като вируси, бактерии и паразити. Дори когато патогените не присъстват, оптимално функциониращата имунна система експоненциално ще повиши цялостното ви здраве и благосъстояние до точката, в която можете да наблюдавате ефекта на обратното стареене - физически и когнитивно.

Химическите съединения в гъбата рейши действат активно както външно, така и вътрешно, за да поддържат младостта, като намаляват дермалното окисление (когато протеините на кожата са повредени, причинявайки бръчки и други признаци на стареене) и предпазват клетъчната ДНК и митохондриите от увреждане на оксиданти, което ви позволява да останете енергични.Друга основна полза от гъбата рейши е как тя работи за постигане на оптимален хормонален баланс. Когато имате добре функционираща хормонална система (и изненадващо малко от нас - поради множество причини, включително въздействието на токсините върху околната среда), тялото ни може да се отпусне и да се възстанови през нощта.
Когато тялото е изложено на алергени отделя хистамини, които след това се придържат към клетките и ги карат да набъбват и да изтичат течност – отоци, кихане и хрема. Тук се намесва гъбата рейши с действието си да помага в такива състояния.

2. Гъба ЧагаАко рейши е кралицата на гъбите, тогава чага е големият татко, непримиримият и уважаван баща в света на гъбите. Първата употреба на чага датира от 17-ти век в Русия, където е широко използвана в народната медицина за лечение на всичко - от рак до стомашно-чревни проблеми.

Подобно на рейши, чага има удивителни имуномодулиращи сили. Полизахаридите в гъбата Чага, по-специално нейните бета-глюкани, имат способността да стимулират производството на лимфоцити (бели кръвни клетки, които регулират имунния отговор към инфекциозни микроорганизми и други чужди вещества). Чага е богат източник на антиоксиданти3. Гъба Кордицепс

Кордицепс се оценява предимно заради изключителната си способност за увеличаване на енергията и намаляване на умората. Тя е в центъра на традиционната китайска медицина от повече от 1300 години, като първият известен запис за неговото използване датира от династията Тан през 620 г.

Кордицепс е най-забележителна с енергизиращите си ефекти, дължащи се на бета-глюканите в състава си. Присъстващите в кордицепс, както и всички други бета-глюкани, доставят кислород на тялото на клетъчно ниво, което не само намалява риска от заболявания, но и повишава енергията и издръжливостта.Кордицепс също така значително повишава нивата на аденозин трифосфат (АТР) в организма. АТФ е основният източник на енергия за организма и е необходим за всички клетъчни процеси. Клетките се нуждаят от енергия, за да активират нашите мускули.
Тъй като е толкова ефективен за увеличаване на енергията и намаляване на умората, кордицепс е популярна и ефективна добавка за възрастните хора, които се стремят да противодействат на летаргията, която често съпътства стареенето, както и за спортистите, които искат да се представят на ниво.

Гъбата кордицепс има противовъзпалителни свойства, като едновременно с това подпомага сърдечната дейност, регулира кръвното налягане и намалява високите нива на холестерол.

4. Гъба Лъвска гриваЛъвска грива е гъбата, спечелила своя игрив псевдоним заради уникалния си вид. За разлика от типичната форма на повечето гъбични плодни тела (гладка шапка и стъбло), лъвската грива прилича на купчина каскадни бели нишки. Тази водопадна „грива“ е вдъхновила всякакви други забавни прякори за гъбите, включително „помпоми гъби“, „брадат зъб“ и „маймунски глави“.

Историята показва, че лъвската грива е била използвана в традиционната китайска медицина специално за лечение на стомашни и храносмилателни проблеми, включително ракови заболявания. Тя се използва и като общо възстановително средство, поради нсвоите противовъзпалителни, антибактериални и имуномодулиращи свойства. Но ефектите на лъвската грива върху мозъка наистина я различават от другите лечебни гъби и я правят изключително завладяваща натурална съставка.

Лъвската грива има способността да възстановява и регенерира неврони, което води до подобрена когнитивна функция, а гъбата е известна с това, че смекчава и дори обръща въздействието на неврологични заболявания като Паркинсон, Алцхаймер и деменция.Нашето тяло съдържа нервни растежни фактори (NGF), протеини, които защитават съществуващите неврони и стимулират растежа на нови такива. Тези протеини играят решаваща роля в поддържането на жизнеспособността на невроните, необходими за правилното функциониране на нервната система.

Удивително е, че лъвската грива стимулира синтеза на NGF. Тази гъба не само има потенциал да помогне на хората, страдащи от неврологични заболявания, но и чрез стимулиране на NGF, тя може потенциално да обърне когнитивното влошаване, което се проявява при много от нас, когато стареем. И за разлика от повечето фармацевтични лекарства, които се използват за познавателна функция, лъвската грива няма известни странични ефекти.

5. Гъба Пуешка опашкаГъбата Пуешка опашка е получила името си поради формата си, която прилича на опашката на любимата птица на благодарността. Латинското наименование на растението означава „от няколко цвята”, което също е подходящо, тъй като тази гъба може да бъде идентифицирана чрез концентрични кръгове с различни цветове, които се появяват на повърхността й.

Подобно на много други гъби, пуешката опашка е пълна с полизахариди и тритерпени, които придават имуномодулиращи свойства, осигурявайки цялостна имунна подкрепа и регулация. Но това, което е толкова важно за пуешката опашка, съдържа два уникални бета-глюкани: PSK и PSP.PSK е получил такова специално внимание от националните медии заради своите противоракови свойства. PSK и PSP в пуешката опашка имат способността да регенерират белите кръвни клетки (които са необходими за предотвратяване на инфекциите) и стимулират активността и създаването на Т-клетки, макрофаги и естествени клетки на убийци (NK), което дава възможност на имунната система веднъж отново да отстрани и унищожи патогените.


Представяме ти един комплексен продукт, който ще повиши производството на енергия, благодарение на натуралния си произход, силата на гъбите и кафето:Mushroom Brain Coffee mix на Shroomzup® е разтворимо кафе с екстракт от гъбите Лъвска грива и Кордицепс. Формула, която съчетава силата на 2 гъби, стимулиращи работата на мозъка, в един удобен продукт с приятен вкус.Гъбaтa Kopдицeпc пpoтивoдeйcтвa нa eфeĸтитe нa cтpeca, ĸaтo нaмaлeнa пaмeт и влoшeнa ĸoнцeнтpaция. Гъбaтa имa пoзитивнo дeйcтвиe въpxy нacтpoeниeтo и пoдoбpявa фyнĸциитe нa мoзъĸa.Гъбaтa Лъвcĸa гpивa e мeдицинcĸa гъбa, ĸoятo пoдoбpявa пaмeттa и ĸoнцeнтpaциятa. Πoмaгa зa eфeĸтивнocттa пo вpeмe нa paбoтa или yчeнe.


СИЛА БГ Тийм! 
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"“Това беше една от най-добрите ми тренировки напоследък! Енергията в залата е страхотна. Test Powder изостри фокуса ми и ми даде онова, което ми липсваше, за да направя последните повторения!”"

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com